Päivitetty 02.02.2023

Kodin saanut koira: AMBROSIUS


Syntymäaika: 4/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

14.5.2022
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Ambrosius tuotiin sterkkapäivään useamman koiran kanssa eikä koiria haluttu enää takaisin. Tästä syystä Ambrosius jäi Carpen tarhalle asumaan ja asuu siellä tällä hetkellää Tummelin ja yhden dominoivan nartun kanssa samassa aitauksessa. Ambrosius on ystävällinen ja todella reipas. Se vaikuttaa todella ihmisrakkaalta koiralta ja nauttii selkeästi rapsutuksista. Videoilta näkyy kuinka onnessaan Ambrosius heiluttaa häntää ja on tervehtimässä uusia ihmisiä! Muiden koirien kanssa Ambrosius vaikuttaa alistuvaiselta.

Kulkurien aktiivien vierailun aikana lokakuussa Ambrosius ontui vähän takapäätä, mutta Carmenin mukaan ei onnu normaalisti. Carmen epäili, että koirien kesken on voinut olla riitaa, mutta liikehdintä voi johtua myös häkin likaisesta lattiasta. Aktiivit havaitsivat myös, että Amrosiuksella oli vähän raskas hengitys, ei keuhkoissa vaan nenässä. Ulkomuodoltaan Ambrosius muistuttaa eniten terrieriä ja se onkin upean pörröinen kaveri! Kokoa sillä on n. 40 cm ja 13-15 kg.

Ambrosius voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja kotiin. Tulee kuitenkin muistaa, että Ambrosiuksen historiasta ei ole oikeastaan tietoa ja se on nyt elänyt koiratarhalla. Ambrosius voi siis reippaasta luonteestaan huolimatta olla alussa hämmentynyt uudesta elämästään ja se tarvitsee varmasti aikaa sekä tukea uuden elämänsä alussa. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä sekä koiralähtöisyyttä.

Ambrosius oli hetken aikaa varattuna mutta terveyshuolien takia koti perui varauksen. Aiemmin Ambrosiuksella havaittiin olevan rohiseva hengitys nenän kautta, jota lähdettiin tarkemmin tutkimaan. Ambrosiuksen nenänielun alueella havaittiin tarkemmissa tutkimuksissa todennäköisesti tulehdusperäistä varjostumaa. Ambrosiuksen nenän hengitystiet havaittiin melko ahtaiksi ja epäily on, että kyseessä on geneettinen poikkeama hengitysteiden rakenteessa. Tämä poikkeavuus todennäköisesti altistaa Ambrosiusta hengitystieinfektiolle, mikä on aiheuttanut hengityksen rohinaa. Tulevan kodin tuleekin olla valmis ja sitoutunut konsultoimaan Suomessa eläinlääkäriä asian tiimoilta sekä hoitamaan vaivaa sen vaatimalla tavalla.

 

Päivitykset

19.11.2022

Abrosius on saapunut kotiin!

19.8.2022

Ambrosius varattiin tänään omaan kotiinsa ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen. <3

14.5.2022

Ambrosius ehti olla hetken aikaa varattuna mutta varaus peruuntui Ambrosiuksen terveyshuolien takia. Ambrosius siis jatkaa kodin etsintää erityisadoptio-ohjelmassa.

Aktiivimme vierailivat maaliskuussa tarhalla ja toivat Ambrosiukselta kuulumisia. Ambrosius olisi varmasti aivan valmis kotikoira – se on vierailijoista niin innoissaan että meinaa poksahtaa ilosta! Se hyörii, pyörii, pusuttelee ja kiipeää syliin rapsuteltavaksi ja antaa käsitellä itseään miten vain. Missä olisi tämän ihanan pörrökasan loppuelämän koti? <3

Uusia kuvia ja uusi video lisätty.

 

30.11.2021
Ambrosius aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ambrosius saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ambrosius on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Ambrosiuksen yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.