Kodin saanut koira: BACCHUS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Bacchus2 0115

 

BACCHUS

* arvioitu syntymäaika 10/2014

* uros

 

 

 

 

14.01.2015
Bacchus-pennulla kävi tuuri, kun sattui päätymään juuri yhteistyötahomme A Doua Sansan Glinan tarhalle johtavan tien varteen 28.12.2014. Yhdistyksen Carmen Mandescu oli matkalla Glinalle kun hän huomasi pennun tiellä. N. 30 minuuttia ennen Carmenia tarhalle saapunut Ioana ei ollut pentua nähnyt ja koska pentu oli puhdas ja hyväkuntoinen oli jonkun pitänyt hylätä se tien varteen aivan hiljattain. Carmen pysäytti auton ja avasi oven, jolloin pentu tuli suoraan hänen luokseen, istui alas ja käänsi mahansa rapsuteltavaksi. Carmen otti pennun autoonsa ja kuljetti sen Glinalle. Näin Bacchus pääsi tarhalle turvaan ja pääsee etsimään kotiaan kauttamme.

Bacchus on nyt n. 3 kk ikäinen uros. Tällä hetkellä pojalla on kokoa 35 cm verran ja painoa 8-9 kiloa. Aikuisena Bacchuksen arvoidaan ulottuvan keskikokoisen n. 50 cm koiran mittoihin ja painoa pojalle kertynee 20 ja 25 kilon välille. Bacchus on ystävällinen ja reipas koiranalku, joka tulee mainiosti muiden koirien kanssa toimeen. Bacchus on ennemminkin alistuvainen muita koiria kohtaan, kuin dominoiva, eikä ole tarhalla haukkunut.

Bacchus on nyt saanut jo ensimmäisen rokotuksensa ja toinen rokote sekä rabies tullaan hoitamaan n. 2 viikon sisällä. Matkustusvalmis Bacchus olisikin n. 1,5 kk päästä.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

27.1.2015
Bacchus on löytänyt oman kotinsa Tanskasta.

Harkitut yhteydenotot otti vastaan Johanna Lisko.

Kuvat aukeavat klikkaamalla suuremmiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: