Päivitetty 08.08.2016

Kodin saanut koira: BALLERI


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

22.7.2015
Balleri on elänyt aiemmin romanialaisen tanssinopettajan koirana, mutta syystä tai toisesta omistaja on hylännyt sen. Romaniassa koirien hylkääminen on valitettavan tavallista, mutta onneksi maassa asuu myös joukko eläinten hyvinvoinnin eteen uurastavia eläinsuojelijoita. Dr Adina Vladut on Kulkurien pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Hän omistaa miehensä kanssa Onevet eläinklinikan ja Pensionin, joista jälkimmäisessä Balleri elää tällä hetkellä lukuisten muiden koirien kanssa. Vaikka Balleri tuleekin muiden koirien kanssa hyvin toimeen, on ahtaissa tiloissa suuren koiralauman kanssa eläminen stressaavaa ja soisimmekin sen löytävän pian oman loppuelämän kodin.

Ballerin taustasta tiedämme sen verran, että edellisessä kodissaan sillä on ilmeisesti esiintynyt jonkin verran näykkimistä, emmekä sen vuoksi suosittele sitä lapsiperheeseen. Kulkurien aktiivien vieraillessa heinäkuussa 2015 Romaniassa Balleri tuli heihin tutustumaan normaalin nuoren koiran lailla eikä mitään käytösongelmiin viittaavaa havaittu. On kuitenkin mahdollista, että Ballerin käytöksessä vielä uudessakin kodissa ilmenee piirteitä, jotka tulevat vaatimaan sen  perheeltä sekä sitoutumista että kärsivällisyyttä. Ihanteellisinta olisi, jos tälle sympaattiselle nuorelle herralle löytyisi jo ennestään koirakokemusta omaava, rakastava koti.

Tämä kaunis nuori poika on säkäkorkeudeltaan 30-35 cm ja painaa noin 7 kg.

17.10.2015
Aktiivimme tapasivat syyskuisella Romanian matkallaan sympaattisen Ballerin. He kertovat Ballerin tulleen heti tervehtimään uusia ihmisiä ja pysytelleen koko vierailun ajan ihmisten lähellä. Balleri on erityisesti tuttujen ihmisten perään, mutta antoi myös uusienkin ihmisten koskea itseensä. Tämä lempeän oloinen poika viettää aikaa vapaana pihalla useiden muiden koirien kanssa ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen, vaikka sillä onkin hieman taipumusta komennella muita lajitovereitaan. Sen käytöksessä ei kuitenkaan tule esiin mitään aggressiivisuuteen viittaavaa. Balleri on rauhallisen oloinen poika, joka ei vaikuta haukkuherkältä.

8.11.2015
Marraskuussa aktiivimme matkasivat jälleen Romaniaan ja matkallaan he tapasivat myös edelleen omaa kotiaan odottavan Ballerin. Balleri tuli rohkeasti tutustumaan vierailijoihin ja aktiiviimme kuvaavatkin sitä iloiseksi ja sosiaaliseksi koiraksi. Balleri on todella perso herkuille ja nappaa herkut niin vauhdilla, että sormet ovat joutua mukaan. Tällä hetkellä se on kuitenkin hyvin hoikassa kunnossa.

14.11.2015
Lisätty Ballerille 3.11.2015 otettu profiilikuva.

28.11.2015
Lisätty video sympaattiselle Ballerille.

19.1.2016
Aktiivimme tapasivat Ballerin jälleen tammikuussa 2016. Balleri on edelleen hyvin hoikassa kunnossa, mutta mitään syytä alhaiselle painolle ei ole vielä löytynyt. Saattaa olla, että kyse on stressistä, joka poistuisi elinolosuhteiden muututtua rauhallisemmiksi omassa kodissa. Voi kuitenkin olla, että Balleri tulee jatkossa tarvitsemaan erikoisruokavaliota voidakseen hyvin. Pensionissa Ballerille herkut maistuvat niin hyvin, että saatuaan makupaloja, se seuraa herkeämättä niiden antajaa saadakseen lisää.

24.1.2016
Ballerille lisätty uusia kuvia.

18.05.2016
Kulkurien aktiivit matkustivat jälleen Romaniaan ja 6.5 he vierailivat Onevetin koirahoitolassa, jossa monen muun koiran tavoin myös Balleri odottaa omaa kotiaan. Tästä herttaisesta pojasta saimme seuraavanlaisia kuulumisia:

Balleri touhuilee vapaana hoitolan pihassa monen muun koiran kanssa. Ihana Balleri on olemukseltaan todella rauhallinen ja rento. Balleri ei tee itsestään numeroa, vaan päinvastoin se on melko hiljainen ja huomaamaton. Vierailta pikkuinen ei pyydä itse huomiota, mutta se antaa todella hienosti rapsutella itseään ja tulee kutsuttaessa luokse. Vierailun aikana Balleri kulkee ihmisten mukana hoitolan pihassa paikasta toiseen.

Lisätty myös Ballerille uusia kuvia toukokuulta ja vaihdettu profiilikuva.

24.05.2015
Lisätty ihanasta Ballerista video toukokuulta.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Balleri saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Balleri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kotiutuvan koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

24.06.2016
Vihdoinkin ihana Balleri on varattu Suomeen omaan kotiin <3 Onnea Ballerille ja sen tulevalle perheelle!

08.08.2016
Hurmaava Balleri lensi viime yönä Suomeen ikiomaan kotiinsa.

Ballerin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.