Päivitetty 18.11.2019

Enkelikoira: GOLDOR


Syntymäaika: 4/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

31.7.2016
Joka kesä Romania täyttyy nuorista pennuista, jotka ovat syntyneet keväällä tai kesän alussa. Osa näistä pennuista syntyy suoraan kadulle, osa hylätään sinne. Pentujen mahdollisuudet selviytyä ovat hyvin pienet, mutta osalla pennuista on onnea matkassa ja ne tulevat eläinsuojelijoiden löytämiksi. Romaniassa Grădiştean kylässä asuu hyväsydäminen eläinsuojelija Luiza Mandru. Luiza on toiminut eläinsuojelijana yli vuosikymmenen ajan laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät koiria ja kissoja omistamassaan omakotitalossa, ja kaikki koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen tulevat Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Noin kuukausi sitten Luizan mies löysi Goldorin metsän reunasta levähdyspaikalta. Kyseiselle paikalle on ennenkin hylätty useita pentuja ja vilkkaan tien reunassa pennut tulevatkin pelokkaiksi. Pentuja oli enemmänkin, mutta ne ehtivät juosta peloissaan metsään pakoon, eikä niitä ole myöhemminkään löydetty. Goldor kuitenkin onneksi saatiin kiinni, ja nyt tämä supersuloinen pikkuherra tulee etsimään omaa perhettään Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Goldor on sympaattinen ilmestys isoine korvineen, ja Luiza kertookin Goldorin olevan hyvin lempeä. Goldor on kiltti ja ihmisrakkaana nauttii saamastaan huomiosta. Goldorilla on pieni pilke silmäkulmassa, ja pikkuherra on hyvin leikkisä, tullen toimeen niin koirien kuin kissojenkin kanssa. Aika ajoin Goldor saa myös huvittavia hepuleita ja useimmiten iloittelun tapahtumapaikkana toimii sänky. Goldor on nyt noin 3kk ja painoa pikkuherralla on 3-3,5kg. Aikuisena Goldorin arvioidaan kasvavan vain noin 8kg painoiseksi.

8.8.2016
Hurmaava Goldor on saanut useita potentiaalisia kotiehdokkaita, joiden joukosta pikkuherran loppuelämän koti varmasti löytyy. Emme siis tällä hetkellä ota vastaan enempää kyselyitä Goldorista.

9.8.2016
Goldor on varattu omaan rakastavaan kotiin.

————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Goldor tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Goldor saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Goldor on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Goldorin yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.