Kodin saanut koira: BIG BEN

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:


Perustiedot ja tausta
29.10.2018

Romaniassa eläintuntemus on vielä hyvin alkutekijöissä. Erityisesti maaseudulla ymmärrys eläinten hyvinvoinnista on usein puutteellinen ja monet omistetut koirat elävät kurjissa oloissa. Big Ben on juuri tällainen koira, jolla on ollut koti ja omistaja. Sen omistaja ei osannut pitää siitä huolta ja niinpä Big Benin koti on oli vuosia pihan perällä ketjun päässä ilman kaulapantaa. Kun Kulkurien yhteistyökumppanin Carpen ylläpitäjät Carmen ja Veera löysivät Benin, vuosia kaulassa roikkunut ketju oli jo ehtinyt hiertää kaulaan syvän haavan. Keskusteltuaan omistajan kanssa he saivat ottaa Benin mukaansa ja niin tälle isolle ja lempeälle pojalle aukesi vielä mahdollisuus onnellisempaan loppuelämään ilman ketjua. Nyt kaulan haava on parantunut ja Ben on valmis etsimään uutta kotiaan.

Big Ben on lempeä jättiläinen, joka suhtautuu avoimesti ja ystävällisesti vieraisiin. Se ottaa niin tutut kuin tuntemattomatkin ihmiset vastaan rauhallisen kohteliaasti. Ben osallistuu mielellään ihmisten touhuihin ja heti sopivan hetken tullen se painaa suuren päänsä ihmisen syliin ja ilmoittaa, että nyt olisi hyvä hetki rapsutella. Ben onkin mahdottoman hellyydenkipeä ja se viihtyisi ihmisen lähellä vaikka kuinka kauan. Ben on äärettömän rauhallinen ja tasapainoisen oloinen. Sillä ei koskaan tunnu olevan kiire, vaan siitä huokuu tyyneys ja arvokkuus.

Big Ben on aiemmin elänyt maatalossa ja se on tottunut lapsiin, kissoihin, hevosiin ja muihin eläimiin. Se on tasapainoinen ja lempeä ja sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Big Ben tulee hienosti myös muiden koirien kanssa toimeen, mutta varmuuden vuoksi sitä ei luovuteta toisen uroksen kaveriksi. Ben ei tarhalla ole haukkunut juuri lainkaan. Onnellisimmillaan se olisi kodissa, jossa sillä olisi oma piha ja paljon rapsutuksia ja hellyyttä saatavilla. Niinpä Benille etsitään kotia ensisijaisesti omakotitalosta.

Big Ben on noin  65-70 cm korkea ja painaa ainakin 40 kiloa. Se on tarhalla päässyt kerryttämään muutaman liikakilon.

Päivitykset
11.5.2019

Vihdoinkin, pitkän matkan kuljettuaan, Ben saapui tänään ikiomaan kotiinsa ikiomien ihmistensä luokse. Onnea Ben ja perhe.

21.12.2018
Kultainen nallekarhu on varattu omaan kotiin.

29.10.2018
Syyskuussa aktiiviemme vieraillessa Carpen tarhalla Ben sai jälleen joukon uusia ihailijoita. Ben on jättimäinen kasa rakkautta, lempeyttä ja kärsivällisyyttä. Se ottaa kaikki vieraat ystävällisen innokkaasti vastaan ja on aina ensimmäisenä pyytämässä rapsutuksia kaikilta häkkiin tulijoilta. Ben on loputtoman kiltti ja kohtelias ja sen tasapainoinen ja onnellinen olemus tarttuu väkisinkin myös sen seuralaisiin. Siitä löytyy innostuessaan myös hassutteleva puoli ja Ben onkin mitä hellyttävin alkaessaan leikkiä. On käsittämätöntä että Ben odottaa edelleen tarhalla sitä omaa kotiaan, sillä se on täysin valmis kotikoira.

23.9.2018
Lisätty komealle Benille tuoreita kuvia.

______________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Big Ben saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Big Ben on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: