Kodin saanut: CHEBA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

CHEBA

* n.7-8 kk

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa.

 

 

Cheba on nuori ja elämänhaluinen pieni koditon koira suuressa maailmassa. Cheban elämänhalusta kertoo paljon se, että tyttö jäi auton alle nuorempana. Cheba toimitettiin paikalliseen eläinlääkäriin jossa se leikattiin ja jossa se toipui pienessä häkissä kaksi pitkää kuukautta. Tuo tapahtuma ei ole jättänyt Cheban mieliin mörköjä, vaan se porskuttelee tuolla elämänhalullaan voimakkaasti eteenpäin.

Tällä hetkellä Cheba asustelee Romanialaisen eläinsuojelijan Anda Murgun luona.

Andan mukaan Cheba on erittäin fiksu, herkkä ja ystävällinen koira. Tytöllä on suuret “peuran silmät”, joilla se hurmaan ihmisiä mennen tullen. Tähän samaan hurmioon on joutunut myös Anda joka laskee pienen Cheban viereensä joka yö….

Cheba on siis alle vuoden ikäinen laiheliini, jolle on painoa kertynyt vain n.7-8 kg. Cheba on rokotettu ja steriloitu ja se on valmis lähtemään omaan kotiinsa.

Koska Anda ei ole koskaan kuullut Cheban haukkuvan, sen tuleva koti voisi hyvinkin olla myös kerrostalossa.

 

Päivitetty 16.10.2012

Cheba sai kodin Romaniasta

Päivitetty 23.10.2012

Cheba kävi kotikokeilussa Romaniassa mutta se palautettiin yhden yön jälkeen, koska perheen toinen koira oli haukkunut Cheballe. Alkuärsyynnyksen jälkeen voimme vain todeta, että se oli Cheban onni, sillä nyt se sai mahdollisuuden päästä ihan oikeaan kotiin Suomeen.

Yhdistyksemme aktiivit matkasivat Romaniaan lokakuun lopussa ja tapasivat Cheban. Ohessa heidän tulkintansa tytöstä:

Cheba on livenä aivan häkellyttävän kaunis. Sen sirot piirteet muistuttavat hieman whippettiä ja se on jotenkin herkän oloinen tyttö.

Luonteeltaan Cheba on avoin ja reipas, se tuli muitta mutkitta tutustumaan täysin vieraisiin ihmisiin ja viihtyi sylissä pitkään. Toisten koirien kanssa Cheba jakaa tilansa hienosti ja kaikin puolin positiivinen fiilis jäi Cheban tapaamisesta.

Päivitetty 31.10.2012

Cheba on varattu Hollantiin.

Päivitetty 12.12.2012

Yhteydenotot Nealle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: