Kodin saanut koira: CHINA G (Nyk. Iitu)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Itu

ITU

* n.1 vuotias

* steriloitu narttu

* Suomessa

 

 

 

 

 

27.6.2014
Kulkureiden aktiivien touko-kesäkuun matkalla tapasimme China G:n Onevetin hoitolassa. Tarina ei kuitenkaan kertonut meille miten China on hoitolaan päätynyt.

Chinasta voisi kertoa seuraavanlaisesti:
Ihan huikea tyyppi! Vaikutti ensin Dr. Adinan sylissä ollessaan  äärimmäisen aralta pikkukoiralta, mutta kun se laskettiin lattialle sen säkäkorkeus nousikin ainakin 10 cm innostuksesta ylös ja häntä sojotti tikkana pystyssä 🙂 China tepusteli hoitolan vastaanottoa ympäriinsä ja kävi ratsaamassa mm. roskiksen. Ihmisiä tyttö lähestyi jännittäen; silmin nähden se halusi kauheasti tulla luo, mutta ei oikein tiennyt mitenpäin se tapahtuisi ja se päätyi sitten varmuuden vuoksi ryömimään. Rapsut China otti vastaan häntä heiluen, mutta nöyristeli kuitenkin ihmiselle kokoajan. Varovasti se pussaili käsiä ja vähän naamaakin ja hetkittäin rohkaistui jopa tunkemaan syliin, mutta kesken kaiken iskikin epäusko ja se peruutti pois… China tuli kutsuttaessa kuitenkin tutun ihmisen luokse.

Ikää tällä tytöllä on siis n. vuoden verran ja säkäkorkeudeltaan se on pieni-keskikokoinen koira, eli 30-40 cm väliltä. Painoa tytölle on kertynyt korkeintaan 10 kiloa.

China etsii kotia jossa sen tuleva omistaja osaa antaa sille aikaa kotiutumiseen ja alkeet kotikoiraksi valmistautumiseen. Tulevassa kodissa voisi olla myös reipas ja aktiivinen lajitoveri odottamassa Chinaa joka tukisi omalta osaltaan sen kotiutumista.

7.7.2014
Lisätty tytölle pieni video.

26.8.2014
China G. on varattu omaan kotiinsa jonna se matkustaa pian.

5.9.2014
China G. lensi omaan kotiinsa Suomeen!

7.10.2014
China G. nykyiseltä nimeltään Itu etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Nykyisessä perheessä asusteleva toinen koira on reagoinut varsin voimakkaasti Itu-koiraan ja stressin mukana sen fyysinen kunto on heikentynyt huomattavasti. Luonnollisesti emme halua kenenkään kärsivän, joten tässä tapauksessa uuden kodin etsiminen Itu-tytölle on kaikkein järkevintä.

Ohessa nykyisen omistajan kertomaa Itu-tytöstä:
Itu on aivan mainio nuori koira, joka on edistynyt kotikoiraksi opettelussa aivan huimasti jo näiden muutamien viikkojen aikana. Aluksi rappukäytävä ja ulkoilu jännittivät tyttöä todella paljon, mutta nyt kulkee sujuvasti hissillä ja lenkkeilee reippaasti pidemmätkin matkat.
Nopeasti takaapäin tulevat pyörät saattavat vielä pelästyttää niin, että koira koittaa joko paeta tai heittäytyy maahan kimeästi kiljuen, mutta onneksi tällaiset tilanteet ovat jo kovin harvinaisia ja yleisesti ottaen Itu suhtautuu tyynesti kaikenlaisiin vastaantulijoihin.
Kovin vilkasliikenteisillä paikoilla emme tosin ole ulkoilleet, vaikka kaupungissa asummekin, vaan lähinnä retket ovat suuntautuneet ulkoilureiteille, puistoihin ja metsiin. Olemme harjoitelleet kontaktin ottamista ja vierellä pysymistä ja tytön remmikäytös on yleisesti ottaen varsin mainiota. Tosin nyt, kun koira on rohkaistunut, niin tarve päästä eteenpäin on selvästi kasvanut ja välillä vähän lipsuu vetämisen puolelle. Myös luoksetuloa ollaan treenattu ja se sujuukin varsin hyvin.
Vielä saa kuitenkin vapaaksi päästämisen kanssa olla varovainen sillä nenä vie tytön helposti mukanaan – etenkin linnut ja puput kiinnostavat kovin. Onneksi Itu on kovin ruokamotivoitunut, joten hyvillä nameilla luoksetulosta saa varmasti vahvan kunhan harjoitusta vaan kertyy tarpeeksi.

Itu suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja kotiin tulevat vieraat, myös lapset, ovat saaneet lämpimän vastaanoton. Tuttujen ihmisten tapaamisesta innostuu kovasti ja haluaisi leikkiä ja pusutella. Sohvalla köllöttely ihmisen rapsutellessa masua on tytön mielestä ihan parasta.
Itu osaa hienosti rauhoittua silloin kun mitään ei tapahdu, mutta on heti valmiina toimintaan jos tiedossa on leikkituokio tai muuta mukavaa puuhaa. Tarve järsimiseen on kova ja puruluut ovatkin päivittäin ahkerassa käytössä.
Mitään tuhoja tyttö ei ole tehnyt vaikka mielellään kanniskelee kenkiä ja kaikenlaisia muita esineitä, jos vaan siihen saa mahdollisuuden. Kovasti on utelias ja tutkii mieluusti ympäristöään.

Itu on lähes sisäsiisti, välillä vielä tulee pissavahinkoja, mutta nekin aina samaan paikkaan, sanomalehden päälle. Jonkin verran haukkuu kerrostalon ääniä, mutta tämä on vähentynyt ilmeisesti äänten tullessa tutummiksi.
Huomiohaukkumista esiintyi myös aluksi, mutta oppi nopeasti ettei siitä ole hyötyä. Yksinolot ovat sujuneet todella mukavasti: muutaman minuutin saattaa vinkua ja jopa ulvoa, mutta tämän jälkeen keskittyy videoinnin perusteella nukkumiseen ja puruluiden syömiseen. Tähän mennessä on ollut yksin max. 5 tuntia.
Toisen koiran puuttuminen tai läsnäolo ei näytä vaikuttavan yksinolemiseen juurikaan.
Autoilu oli aluksi kovin jännittävää mutta tässä on tapahtunut selvää edistystä: hiukan saattaa vielä läähättää, mutta lähinnä keskittyy katselemaan ulos ikkunasta.

Toisille koirille Itu lämpenee hitaasti ja mieluusti pitää vieraisiin koiriin hieman etäisyyttä; tarvittaessa myös ilmaisee tämän ärähtämällä, jos toinen tulee liian lähelle. Ohitukset sujuvat kuitenkin mainiosti eikä Itulla ole mitään tarvetta reagoida vastaantuleviin koiriin, jos ne eivät tunge aivan iholle. Tuttuihin koirakavereihin suhtautuu yleisesti ottaen ystävällisesti ja välillä intoutuu leikkimään raisuja juoksu- ja painileikkejä.
Itu vartioi kuitenkin tarkasti “resurssejaan” eli lähinnä nukkumapaikkojaan, lelujaan ja puruluitaan muilta koirilta ja pyrkii karkoittamaan mahdolliset kilpailijat äristen ja hampaita näyttellen, ja saattaa myös napata toista koiraa hampaillaan. Tämän vuoksi tyttö voisi sopia joko ainoaksi koiraksi tai sen kaverina voisi olla itsevarma vanhempi koira, joka ei tytön ärinöistä liikoja murehtisi. Meidän vanhempi koira on sellainen pehmeä nössykkä, että sille on elämä säpäkän tyttösen kanssa käynyt liian stressavaksi. Nyt kun alkaa oirehtia jo fyysisellä tasolla, niin haikein mielin joudumme Itusta luopumaan.

Ihmisten kanssa resurssiaggressiivisuutta ei esiinny vähäisessäkään määrin – tosin lasten osalta ei tätä ole testattu. Tästä syystä, sekä siksi että Itu säpsyy vielä jonkin verran äkillisiä liikkeitä, ei koiraa voi ainakaan varauksetta suositella lapsiperheeseen.

25.10.2014
Itu on varattu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

27.10.2014
Itu on matkannut uuteen kotiinsa.

Varausta hoiti Kata

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: