Päivitetty 29.06.2016

Kodin saanut koira: DASCO


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori, OneVet)
kastroitu

 

23.11.2015
Rosiorin kunnallinen tarha on raskas ja surullinen paikka eläinsuojelijalle, ja sitä se on monin verroin koiralle. Eläinsuojelija Cornelia Stan tekee voitavansa, ja enemmänkin, näiden koirien eteen. Vaikka tilanne tarhalla tuntuu ajottain erittän vaikealta, ovat Rosiori de Vedessä käytävät sterilointiprojektit se toivoa antava voima ja pitkän tähtäimen ratkaisu, jotta uusia koiria ei syntyisi kadulle odottamaan lohdutonta kohtaloaan, joko rankkureiden käsissä tappotarhoille tai kuolemaan tautien uuvuttamana.

Dascolla on toivoa, sillä hän on päässyt adoptio-ohjemaan. Tämä pieni poika jakaa häkin sivuilla olevan Leian ja toisen uroksen kanssa. Reipas koira, joskin alkuun saattaa jännittää uutta ihmistä, mutta antaa koskea ja tutkia itseään. Tutustuttuaan, nauttiin saamastaan huomiosta ja läheisyydestä. Rauhallisen oloinen koira, joka ei turhia hötkyile.

Paino n. 10 kg ja korkeutta n. 30 cm

3.2.2016
Olimme Romaniassa tammikuun alussa, ja meidät otti vastaan Rosiorista OneVettiin siirretty, suloista suloisin, häntää heiluttava ja hymyilevä pieni koira, Dasco. Dascon tapa tervehtiä sai hymyn myös aktiivien huulille, sillä Dasco käveli jonkun matkan päähän ihmisestä ja hivuttautui istuen aina lähemmäksi ja lähemmäksi. Haukuntaa emme kertaakaan kuulleet Dascolta ja luonteeltaan on erittäin kiltti. Huoneessa jossa olimme, oli samaan aikaan monta muutakin koiraa, eikä Dascolla ollut ongelmia kenenkään koiran kanssa, enemminkin väisti dominoivaa koiraa ja lähti toiseen suuntaan hakemaan silityksiä ihmiseltä ja niitä silityksiä olisi Dasco ottanut vastaan loputtomasti. Hellyttävä koira, joka sopii monenlaiseen kotiin. Uusia kuvia ja videoita lisätty.

22.2.2016
Hymykoira Dasco on varattu.

14.3.2016
Dascolla todettiin sydänmato ja hoito tähän on alkamassa.

29.6.2016
Suomessa juhlittiin keskikesän juhlaa 25.6.2016 Yhtä juhlaa oli myös Dascolla, kun se pääsi vihdoin ja viimein oman perheensä luokse. Onnea kodille!

 

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua

Dasco saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dasco on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Dascolla on: Stina Nurmikoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.