Päivitetty 06.07.2016

Kodin saanut koira: BABYDOLL


Syntymäaika: 3/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
ei steriloitu

31.5.2016
Romaniassa koiria hylätään tienvarsille, pelloille ja metsiin joka päivä. Myös useat pennut joutuvat oman onnensa nojaan sisarustensa ja emonsa kanssa ihmisten hylätessä ne. Osa koirista kuitenkin saa toisen mahdollisuuden, esimerkiksi Suflete Dragin koiratarhalla Sintestin kylässä. Suflete Dragin takana seisovat Alina ja Anda Murgu, jotka mahdollisuuksiensa mukaan pelastavat myös pentueita pois tienvarsilta turvaan heidän tarhalleen.  Sintestin koiratarhalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa, ja sieltä kotiutuu koiria myös mm. Englantiin, Saksaan ja Ranskaan. Myös Bubble sisaruksineen on löydetty tienvarrelta emonsa Bellen kanssa, josta he ovat päässeet Sintestin tarhalle turvaan. Pentueeseen kuuluu urokset Bubble ja Bouba, sekä heidän siskonsa Babydoll. Emo Belle on varattu muualle.

Babydoll on kolmikon ainoa tyttö ja myös pentueen rauhallisin tapaus. Babydoll ei kuitenkaan jännitä vieraita, vaan tulee reippaasti ihmettelemään kameroiden kanssa heiluvia ihmisiä ja on reippaasti sisarustensa kanssa leikeissä mukana. Aikuisena Babydoll:sta arvioidaan kasvavan pieni keskikokoinen, noin 40-45cm ja 15kg.

29.6.2016
Babydoll on varattu omaan kotiin Ranskaan.

————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Babydoll tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Babydoll saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Babydoll on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Babydoll:n yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.