Päivitetty 05.08.2014

Kodin saanut koira: DEWEY (nyk.CUDA) (roskapennut)


Dewey profiili
DEWEY

* arvioitu syntymäaika 1.3.2014

* uros

* Suomessa

 

 

 

 

27.05.2014
Tämän ns.”roskapentueen” elämän alkutaival oli hiuskarvan varassa, sillä maaliskuussa 2014 ne kyhjöttivät Bukarestissa kaatopaikan lähellä ilman emoaan ja olisivat varmasti menehtyneet ilman apua. Pentueen onneksi eläinsuojelija Carmen Mandescu löysi ne ja toimitti kaikki pennut turvaan 23.3.2014. Pentueen emon kohtalosta ei ole mitään tietoa.

Tähän ihastuttavaan pentueeseen kuuluvat nartut Ursula, Nala, Mulan ja Dorie sekä urokset Louie, Donald ja Dewey. Pentueella on ikää nyt n. 2,5 kk ja kaikki seitsemän ovat valmiita matkustamaan omiin koteihinsa n. 7-8 viikon kuluttua, kun rokotusohjelma on saatu päätökseen. Pennuista tulee todennäköisesti n. 18-20 kg painavia iloisia ja aktiivisia koiria.

Pennuissa on tällä hetkellä havaittavissa vain pieniä luonne-eroja. Ursula ja Nala hakeutuvat pennuista kaikken eniten ihmisen läheisyyteen ja painautuvat tiiviisti kiinni ihmiseen aina, kun siihen on mahdollisuus. Dorie ja Mulantytöt puolestaan vaikuttavat hieman vahvemman oloisilta luonteeltaan. Donald-herra tykkää kovasti pusutella ihmisiä ja Dewey puolestaan rakastaa leikkimistä ja sylissä olemista. Louie-poika suorastaan huutaa onnesta, kun näkee eläinsuojelija Carmen Mandescun. Kokonaisuudessaan kaikki nämä seitsemän pentua ovat iloisia, riehakkaita, sosiaalisia, reippaita ja uteliaita normaalien pentujen tapaan. “Roskapennut” kaipaavatkin nyt kukin ikiomaa rakastavaa kotiaan, jossa ne saavat kasvaa ja kehittyä uniikeiksi yksilöikseen rakastettuina perheenjäseninä.

Pentua harkitessa tulee muistaa, että pennun kouluttaminen ja kasvattaminen vaatii sitoutumista ja motivaatiota. Pennulla on vielä koko elämä edessään ja parhaimmillaan pentu elää 12-15 vuotta. Päivittäiset tavat, sisäsiisteys ja remmikäyttäytyminen ovat näille nassikoille vielä aivan tuntemattomia asioita.

12.7.2014
Dewey saapui Suomeen kotihoitoon ja sitä pääsee ennalta sovitusti tapaamaan hoitopaikassaan.

15.7.2014
Dewey on nyt ollut muutaman vuorokauden Suomessa kotihoidossa, jossa pikkumies on päässyt opettelemaan tärkeitä kotikoiran oppeja. Iloluontoinen nassikka on osoittautunut hyvin uteliaaksi, reippaaksi ja nopeaksi oppijaksi. Hihnassa kävely sujuu jo varsin mallikelpoisesti ja selvästi myös sisäsiisteydestä on Deweylla jonkinlainen aavistus, sillä isot hädät on hoidettu ulos ja myös pissat ovat pääsääntöisesti tulleet pihalle. Toki vahinkoja Deweylla vielä sattuu, mutta jo pojan iän huomioiden on selvää, ettei sen pidätyskyvyltä voi vielä paljoa vaatia.

Ihmiset ovat Deweyn mielestä kerrassaan ihania! Poika haluaisi vain pussata ja kiivetä syliin, ja Deweyn suosionosoitukset voivat joskus olla hieman ylenpalttisia ja villejä. Tulevan kodin tuleekin varautua johdonmukaiseen tapakasvatukseen ja asettaa pojalle selvät rajat. Kuten jo edellä mainittiin, onneksi poika on nopea oppija ja perso herkuille, joten Dewey on osoittautunut suhteellisen helpoksi koulutettavaksi. Noin minuutissa tämä pomppimiseen ja loikkimiseen mieltynyt poika ymmärsi, että ruokakupin saadakseen täytyy ensin istua alas ja rauhoittua. Nyt Dewey istuu odottamaan ruokaa automaattisesti kupin nähdessään.

Viimeisen parin päivän aikana Dewey on päässyt ihmettelemään kaikkia kodin kummallisuuksia ja kerta toisensa jälkeen poika on hämmästyttänyt hoitotätinsä rohkeudellaan. Mitään uusia juttuja ei kovin kauaa olla jaksettu ihmetellä. Koska Dewey on myös varsin aktiivinen veijari, niin ihanteellista olisi, jos jostain löytyisi pikkumiehelle koti, jossa sen kanssa jaksettaisiin puuhastella ja ehkä jopa harrastaa jotain. Deweystä joku onnekas saisi itselleen mainion harrastuskoiran, sillä poika rakastaa kaikenlaista toimintaa ja on helposti motivoitavissa.

Deweylle on lisätty uusia kuvia kotihoitopaikasta!

29.7.2014
Pikkumies Dewey on ollut nyt kotihoidossa Suomessa reilut kaksi viikkoa, ja on jo hyvin oppinut kotikoiran tavoille. Täysin sisäsiisti Dewey ei vielä ole, mutta nyt on mennyt jo päiviä ilman, että vahinkoja sattuu sisälle, joten kaukana tästä tavoitteesta ei enää olla. Pikkumies on myös huomattavasti rauhoittunut ensimmäisistä kotihoitopäivistään, eikä pitkätkään yöunet teetä Deweylle ongelmia, sillä poika on varsin aamu-uninen tapaus.

Deweylla on parasta aikaa hampaiden vaihtuminen käynnissä, joten pureskelun tarve pojalla on suuri. Opastus siitä, mihin hampaita saa iskeä ja mihin ei on onneksi mennyt hyvin perille, sillä mitään tuhoja Dewey ei ole saanut aikaiseksi; toki nassikalla on ollut useita puruleluja ja -luita ahkerassa käytössä. Kaiken kaikkiaan Dewey on aikas kiltti nössykkä, jonka mielestä ihaninta maailmassa on käpertyä ihmisen viereen päiväunille.

Tämä nassikka rakastaa juoksuleikkejä, ja niitä Dewey on päässyt harrastamaan vapaana metsässä, hiekkakuopilla ja kotihoitopaikan pihassa. Luoksetulo sujuu jo varsin mallikkaasti, joten pikkumiestä on varsin helppo pitää vapaana lenkeilläkin; Dewey kyllä pitää hyvin huolen, ettei hoitotäti pääse kovin kauaksi karkaamaan. Vieraita ihmisiä pikkumies vielä hieman ujostelee, mutta esimerkiksi polkupyörät tai autot eivät aiheuta mitään reaktiota. Myöskään ukkosta Dewey ei pelkää, eikä muitakaan kovia ääniä.

Deweylle on lisätty uusia kuvia, jotka on otettu 20.7. lenkillä hiekkakuopilla, jossa pikkumies pääsi myös lampeen kahlailemaan.

 

Pentuja ei steriloida/kastroida Romaniassa nuoren ikänsä vuoksi, joten tuleva omistaja sitoutuu suorittamaan toimenpiteen Suomessa kohtuullisen ajan kuluessa. Rescueyhdistys Kulkurit Ry osallistuu tällöin toimenpidekuluihin 25% eläinlääkärin kuittia vastaan.

Kaikki pennut saapuvat Suomeen sirutettuina, rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina ja EU-passilla varustettuina. Tutustuthan huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

 

03.08.2014

DEWEY pääsi omaan kotiinsa 🙂

 

Deweyn varausta hoiti Jenni Huuskonen.

 

 

Video Deweysta, Mulanista ja Ursulasta toukokuussa 2014.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.