Eminan muistolle

Suunnattoman iloinen, ihmisrakas, lempeä, herttainen ja kaunis Emina ehti elää romanialaisella koiratarhalla yli kolme vuotta. Ennen sitä Emina asui pihakoirana ketjun päässä vuosia ja synnytti pentueen pentueen perään. Koko elämänsä Emina on ollut yksin.

Kunnes koitti helmikuu 2021. Emina sai matkalipun Suomeen kotihoitoon, vihdoin sen elämässä kääntyi uusi sivu. Eminalla oli jo tarhalla todettu lonkissa vaivaa ja sitä kotihoitoon tuodessamme tiesimme, että suomalaisen ortopedin tutkimusten myötä huonojen uutisten riski oli suuri. Kuitenkin halusimme antaa Eminalle mahdollisuuden olla edes hetken elämässään jotakin muuta, kuin yksin.

Ja niin Emina saikin. Kaksi kuukautta Emina sai olla hellitellyin, eniten huomioitu ja rakastetuin koira maailmassa. Kahden kotihoidossa vietetyn kuukauden aikana Emina hurmasi jokaisen tapaamansa ihmisen, se sai useita koirakavereita ja se sai kokea aitoa kotikoiran elämää parhaimmillaan. Sen vointia kartoitettiin A Little Help from my Friend -keräyksen kautta kerätyillä varoilla ja sekä yhdistys että kotihoitoperhe teimme kaikkemme, jotta Emina saisi parhaan mahdollisen loppuelämän.

Eminan vointi kuitenkin heikkeni päivä päivältä ja oli selvää, että kivut ja parantumattomat vaivat vaivasivat Eminaa päivittäin. Yhdessä kotihoitoperheen ja eläinlääkärin kanssa tulimme yhteismielin päätökseen, että Eminalle armollisinta olisi päästää se leikkimään muiden enkeleiden kanssa ilman kipuja.

Emina nukutettiin viime viikolla ikiuneen eläintuhkaamo Pet Helsingissä. Emina sai lähteä rakkaiden ihmistensä saattelemana ja sen viimeiset hetket olivat täynnä iloa ja herkkuja, juuri Eminan rakastamalla tavalla. Haluamme yhdistyksen puolelta osoittaa vilpittömimmät kiitoksemme Pet Helsingille, joka tarjoutui hoitamaan Eminan eutanasian ja tuhkauksen täysin ilmaiseksi ja teki lähdön hetkestä kauniin niin Eminalle kuin sen ihmisille.

Emina jätti ikuisen tassunjäljen kymmenien ihmisten sydämiin ja Eminaa ihan erityisesti jäivät kaipaamaan Eminaa kuin omaansa rakastanut kotihoitoperhe läheisineen. Vaikka meitä kaikkia painaa nyt suru, olemme kuitenkin kiitollisia siitä ajasta, jonka Emina sai kokea olevansa rakastettu perheenjäsen. Kaksi viimeistä kuukautta elämästään se oli kaikkea muuta, kuin yksin.

Hyvää matkaa rakas Emina.