Päivitetty 24.04.2021

Enkelikoira: LITTLE IVA (Alma)


Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

14.6.2016
Romaniassa pentuja löytyy hyvin usein milloin mistäkin, eikä Ivan ja hänen siskonsa Perlan tarina ole poikkeus. Iva on n. 6 kk ikäinen tyttönen. Romanialainen perhe  oli löytänyt muutaman päivän ikäiset lähes jäätyneet pennut metsän reunasta ja vienyt ne kotiinsa turvaan. Viisi pennuista menehtyi, sillä pennut olivat henkihieverissä. Sama kohtalo on tuhansilla ja taas tuhansilla pennuilla Romaniassa. Neljä pennuista kuitenkin selviytyi ja näistä kaksi perhe halusi pitää itsellään. Loput kaksi, neidot Iva ja Perla päätyivät Luiza Mandrun luokse etsimään omia kotejaan. Luiza on pitkäaikainen Kulkurien yhteistyökumppani, joka tekee raskasta eläinsuojelutyötään kaikesta sydämestään. Iva ja Perla ovat nyt normaalin leikkisiä, sosiaalisia ja iloisia koiran alkuja, jotka on varustettu ystävällisellä ja ihmisrakkaalla luonteella. Ne ovat aktiivisia ja uteliaita koiran pentuja, jotka touhuavat mieluusti arjen touhuissa mukana. Ne eivät ole kovia haukkumaan ja vaikka Luizan pihalla usein haukku raikaakin, kumpikaan pennnuista harvoin lähtee muiden haukkumiseen mukaan.  

Tyttöset tulevat kasvamaan arviolta pieneksi/keskikokoiseksi luultavasti 10-12 kg painoisiksi ja 35-40 cm korkeaksi. Nyt niillä on painoa 5-6 kg.

Päivitykset

24.4.2021
Saimme suru-uutisen: Little Iva, kotona Almaksi kutsuttu, on lähtenyt pilven reunalle 12.4.2021. Näin omistaja hänestä kirjoittaa: “Meidän yhteinen elämä alkoi elokuussa 2016 kun haettiin pieni riiviö kotiin. Vuosia piti olla edessä monta, mutta pahan nivelrikon takia matka loppui liian aikaisin. Nuku hyvin Alma, tassunjälki jää sydämeen.” Otamme osaa perheen suruun. Kirmatkoon Alma onnellisena ja kivuttomana sateenkaarisillalla yhdessä siskonsa Perlan kanssa, joka oli siellä jo Almaa odottamassa.

12.7.2016
Heinäkuisella matkallaan aktiivimme tapasivat Little Ivan. Tyttö asustaa pienen aikuisen kanssa samassa aitauksessa ja hiukan jännittää ihmistä. Se haukkuu aika paljon, mutta uteliaisuus voittaa ja se tulee haistelemaan kättä. 

17.7.2016
Little Iva on varattu tänään omaan loppuelämän kotiin.

23.8.2016
Little Iva on 22.8.2016 lentänyt ikiomaan kotiin.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Iva saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Iva on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ivan yhteyshenkilö: Anne Huhtala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa