Päivitetty 17.10.2020

Enkelikoira: LOLA (ent. Little Perla)


Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Suomessa
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat
Romaniassa pentuja löytyy hyvin usein milloin mistäkin, eikä Perlan ja hänen siskonsa Ivan tarina ole poikkeus.  Romanialainen perhe  oli löytänyt muutaman päivän ikäiset lähes jäätyneet pennut metsän reunasta ja vienyt ne kotiinsa turvaan. Viisi pennuista menehtyi, sillä pennut olivat henkihieverissä. Sama kohtalo on tuhansilla ja taas tuhansilla pennuilla Romaniassa. Neljä pennuista kuitenkin selviytyi ja näistä kaksi perhe halusi pitää itsellään. Loput kaksi, neidot Perla ja Iva päätyivät Luiza Mandrun luokse etsimään omia kotejaan. Luiza on pitkäaikainen Kulkurien yhteistyökumppani, joka tekee raskasta eläinsuojelutyötään kaikesta sydämestään.

Päivitykset
17.10.2020
Saimme tänään suru-uutisen: Lola on siirtynyt enkelikoiraksi sairauden murtamana. Nyt saat juosta vapaana kivuista. Lämmin osanottomme suureen suruun <3

21.11.2017
Niinhän siinä kävi, että Lola vei kotihoitopaikan ihmisten sydämet ja sai loppuelämän kodin. Onnea Lola ja perhe!

9.11.2017
Uusia kuvia lisätty

3.11.2017
Lola on kotihoidossa ollut nyt pari kuukautta, ja hänestä on kuoriutunut varsinainen ilopilleri ja touhutyttö, kun kivut on saatu hallintaan ja lisättyä lihaksistoa tukemaan ja kasvamaan operoidun jalan tueksi ja kokonaisvaltaisesti ruumiin hallintaa auttamaan. Kuntoutukseen kuuluu olennaisesti metsälenkit, vaihtelevassa maastossa ja mm. takaruumiin vahvistaminen kurkottelemalla ylöspäin. Fysioterapeutin ohje on pitää metsälenkit alkuun n.15-30min mittaisina ja vapaaehtoista liikuntaa. Lola jaksaa hienosti ja energiaa piisaa vaikka välillä lenkit ovat venähtäneet hiukan pidemmiksikin. Lola pystyy kaikesta huolimatta elämään normaalia koiranelämää. Tässä on kotihoitajan kertomaa tytöstä:

“Lolaa on nyt kuntoutettu reilu kuukausi, ja kuntoutus tapahtuu pääasiassa metsälenkkien lomassa tapahtuvien harjoitusten avulla niin, että sekä koiralla, että ulkoiluttajalla on hauskaa. Toisinaan jumppaliikkeitä tehdään myös kotona, joko pihassa tai sisällä, lyhyitä aikoja kerrallaan. Jumppailut eivät päivässä vie montaa minuuttia, eikä niitä tarvitse tehdä päivittäin, vaan on hyvä pitää myös välipäiviä. Uiminen jouduttiin ainakin toistaiseksi laittamaan syrjään kuntoutusohjelmasta, se ei varsinaisesti ole Lolan mielestä mukavaa puuhaa, joten emme lähteneet kiusaamaan enempää lolaa, saati uittajaa, joka joutui ottamaan vastaan neidin varsin selvät mielenilmaisut märästä aineesta. Selkeää edistystä on tullut jo näinkin lyhyessä ajassa käyttäen Lolalle sopivin keinoin. Neiti mm. istuu hienosti suorassa, eikä enää pelkästään vasemmalla kankulla kuten ennen. Tänään lola myös hypähti ensimmäistä kertaa minua vasten, mitä ei ole ennen edes yrittänyt tehdä. Neitiä ei moisesta käytöksestä todellakaan toruttu, vaan hoitotäti lähinnä hihkui innoissaan. Takakroppa alkaa selkeästi saamaan lisää voimia ja tyttö on muutenkin energisempi ja liikkuvaisempi kuin ennen. Lola ei vaikuta olevan erityisen kivulias, mutta on siitä huolimatta vielä toistaiseksi kipulääkityksellä. Lola on todella ystävällinen ja sosiaalinen koira, kunhan pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin omaan tahtiinsa. Lola on pariin kertaan ollut viikonlopun hoidossa ja tullut hienosti toimeen myös vähemmän tuttujen hoitaja ihmisten kanssa. Neiti rakastaan rapsutuksia ja läheisyyttä, niitä ei hänen mielestään voi saada liikaa. Välillä Lola selkeästi luulee olevansa kovinkin näppärän kokoinen sylikoira. Alkuun lola ei pitänyt takamukseensa koskemisesta ja oli sen suhteen hieman varuillaan, luultavasti kipeydestä ja kivuista, mutta nyt ne kuriin saatua, ja luottamuksen kasvettua tulee jo  itse usein hakemaan pepunpäältä rapsutuksia. Lolasta joku onnekas saa ihanan koiran ja luottoystävän itsellensä. Vielä jos perheestä löytyy pieni leikkikaveri, ja tyttö pääsisi harrastamaan vapaata liikuntaa. esim aidatulla pihalla, ei lola varmasti paljon enempää osaisi edes toivoa täydelliseltä elämältä” 

Mitäpä tuohon lisäämään, täydellinen timantti tässä etsii kotia, sitä omaa oikeaa ihmistä, kenen kanssa jakaa kaikki pienet riemut ja nauttia elämästä, ihmistä rinnallensa ketä ei haittaa vaikka ruumis ei ihan täydellisesti ehjä olisikaan, ja lola varmasti antaa vastarakkautta koko pienen tytön olemuksellaan. Oma sitoutunut koti, olisi täydellinen tuleva joululahja lola neidille.

1.9.2017
Lola on kotihoitopaikassaan ollut nyt reilu kaksi viikkoa. Uudessa paikassa asustaminen on alkanut hyvin, sen suurempia ongelmia ei ole ollut. Kotihoitopaikan kahden muun koiran kanssa neiti tulee hyvin toimeen, leikkisä ja energiaa piisaa. Rapsutuksista neiti tykkää kovasti, ja muutaman kerran on haukahtanut kotihoitajan tullessa kotiin, mutta tyyntyy kun näkee kuka tulee.  Leikatun takajalan tilanne myös päivitettiin ja Lola käytettiin lääkärissä rtg-kuvissa ontumisen takia. Valitettavasti jalan tilanne on huonompi mitä ajateltiin, kuntoutuksen puutteesta jalka on lihasköyhä eikä siten ole tukenut leikattua lonkkaa. Jalkojen pituusero myös rasittanut toista takajalkaa, jossa on lonkassa alkavia nivelrikko muutoksia. Lolalle on nyt suunniteltu tiivis paketti kuntoutusta, joka sisältää vesijumppaa, monimuotoista liikuntaa, kipulääkitystä ja laadukasta ruokaa. Muutaman kuukauden päästä on kontrolli käynti, jonka jälkeen toivottavasti on parempia uutisia kerrottavana. Lola on kaikesta huolimatta varsin hymyilevä, reipas nuori tyttö, ja hän haluaisikin leikkiä ja juosta, nauttia elämästään. Lola varmasti tykkäisi jos tulevassa kodissa olisi pienikokoinen uros leikkikaveri, ja omaa pihaa jossa temmeltää ja harrastaa omaehtoista liikuntaa turvallisesti.

17.8.2017
Little Perla, nyk. Lola palautuu kotia etsivien joukkoon. Uusi elämä ei lähtenyt käyntiin ihan toivotulla tavalla ja tulevalta kodilta toivotaan ymmärrystä ja osaamista ujon koiran kanssa elämiseen. Lolan tilannetta päivitetään piakkoin lisää, kunhan tyttönen on hetken hengähtänyt tulevassa kotihoitopaikassa.

23.2.2017
Pienten viivästymisien kautta, pitkä odotus palkittiin tänään vihdoin, kun Little Perlan tassut koskettivat suomen kamaraa, suoraan omistajan hellään syliin. Kaikkea hyvää yhteiseen elämään! <3

29.11.2016
Little Perlan odotus on päättynyt, neiti varattiin tänään ikiomaan kotiinsa. <3

8.10.2016
Häkkiä vasten hyppeli utelias ja iloinen häseltäjä.  Neiti tulee heti luokse innoissaan hakemaan rapsutuksia ja huomiota. Hyppii aitoihin ja ei meinaa pysyä nahoissaan kun haluaa ihmisten luo. Pikku tättähäärä on nyt noin 45cm korkea  ja tuskin enää paljonkaan kasvaa. Hieman pomottaa aitauskaveriaan Auroraa, joka on pienempi mutta  ei agressiivisesti, enemmänkin ärsyyntyneesti huomion jakamisesta. Muuten erittäin sosiaalinen eikä pomottele turhaan. Käyttää jonkin verran ääntään muiden mukana muttei ole mikään jatkuva räksyttäjä. Iloinen koiratyttö siis, joka enemmän kuin mieluusti tulisi jo omaan kotiinsa, kun Little Iva sisko matkusti jo aikaisemmin Suomeen omaan kotiinsa.

12.7.2016
Aktiivimme tapasivat Perlan heinäkuisella reissullaan.  Perla asustaa siskonsa Ivan ja pienen aikuisen koiran kanssa samassa aitauksessa  ja hiukan jännittää ihmistä. Haukkuu aika paljon, mutta uteliaisuus voittaa ja tulee haistelemaan kättä.
________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Perla saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Perla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perlan yhteyshenkilö Anne Huhtala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.