Päivitetty 17.01.2021

Kodin saanut koira: FUNKY (nyk. Rommi)


Syntymäaika: 1/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.1.2021

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla hyvää huolta.

Nyt noin kymmenkuinen Funky löytyi kesällä 2020 pellolta läheltä koronan vuoksi hylättyä tapahtumakenttää. Funkyn taustasta ei tiedetä muuta, mutta sen sosiaalisuuden ja reippauden perusteella voisi kuvitella, että Funkylla olisi ollut oma koti, josta se vastikään olisi hylätty. Nyt Funky asuu Carpen tarhalla ja se pääsee etsimään omaa, uutta kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Funky on hurjan sosiaalinen, leikkisä ja reipas nuorukainen. Carpen tarhan omistaja Carmen kuvailee Funkya “yhdeksi iloisimmista koirista, mitä hän on koskaan tavannut” ja se kyllä välittyy myös kuvista. Funky viihtyy tarhalla kaikkien ihmisten seurassa ja menee ilosta sykkyrälle saadessaan häkkiinsä ihmisvieraita. Myös muiden koirien kanssa Funky tulee erinomaisesti toimeen: se jakaa häkkinsä nartun ja uroksen kanssa ja kummankaan kanssa ei koskaan ole ollut minkäänlaista ongelmaa. Tarhalla Funky ei vartioi ruokaansa tai muita resursseja muilta.

Funky sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, joko leikkisän koirakaverin pikkuveljeksi tai ainoaksi koiraksi kotiin, missä Funkylle olisi lähipiirissä tarjolla aktiivisia koirakaverita, joiden kanssa telmiä ja purkaa energiaansa. Tulevan kodin on hyvä varautua siihen, että tämä aktiivinen poika varmasti tulee kaipaamaan runsaasti liikuntaa ja aktivointia arjessa, eikä sille takuulla riitä pelkät hihnalenkit ja sohvalla makoilu. Funky voisi sopia myös vähän vanhempien lasten seuraksi lapsiperheeseen, jossa riittäisi intoa ja mielenkiintoa koiran kanssa aktiivisesti puuhailuun.

Tarhalla Funky haukkuu jonkin verran, varsinkin muiden koirien mukana. Mikään turhan räksyttäjä se ei kuitenkaan ole.

Hurmaava Funky on noin 48 cm korkea ja painaa noin 15 kiloa. Se saattaa vielä kasvaa jonkin verran.

Päivitykset

16.1.2021
Funky, uudelta nimeltään Rommi, tapasi tänään perheensä ensimmäistä kertaa Suomessa ja se sai aloittaa elämän rakastettuna kotikoirana. Onnea Rommi ja perhe!

10.11.2020
Funky varattiin tänään omaan kotiin!

24.10.2020
Funky hypähteli mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Funky saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Funky on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Funkyn yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.