Kodin saanut koira: LOTTERY GIRL (nyk. Lotta)

Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Tuusula)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.10.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Noin puolitoistavuotiaan Lottery Girlin tarinan alkutaipaleesta emme tiedä paljoakaan. Kuluneena loppukesänä tiet kuitenkin johdattivat sen Adinan hoiviin Cosoban tarhalle, missä se jakoi häkkinsä muutaman muun pienen koiran kanssa. Tarhalla Lottery Girl oli hiukan ujo ihmisten kanssa ja saattoi yrittää karata käsiteltäessä. Muiden koirien kanssa se on alusta lähtien tullut hyvin juttuun. Nimensä Lottery Girl sai kuluneella viikolla, kun päivää ennen Kulkurien suunnitellun maantiekuljetuksen lähtöä Romaniasta kyydissä oli vielä tyhjiä paikkoja muutamalla pienelle koiralle. Lottovoitto kilahti tämän neitokaisen kohdalle ja pikaisten matkavalmistelujen päätteeksi se aloitti matkansa kohti Suomea 34 muun koiran kanssa. 19.9. pelokas ja väsynyt Lottery Girl aloitti uuden elämänsä kotihoidossa ja sai kutsumanimekseen Lotta.

Nyt kotihoitoa on takana jo yli viikko ja Lotasta on jo kerrottavana vaikka mitä. Kotihoitopaikassa kerrostalossa asuu aikuisen ja kouluikäisen lapsen lisäksi kaksi muuta narttukoiraa ja alkujärkytyksen jälkeen Lotta on ottanut koko porukan avoimesti vastaan. Lotta hakeutuu jo itse ihmisen lähelle rapsutettavaksi ja nauttiikin sekä ihmisten että koirien läheisyydestä. Myös kotihoitopaikassa hetken viettänyt vieras ihminen ei liiemmin hetkauttanut Lottaa, se suhtautuu uusiin ihmisiin hiukan varautuneesti, mutta sen enempää stressiä ottamatta. Kotiväkeä Lotta seuraa mielellään ympäri asuntoa kontaktia hakien.

Kotihoidossa Lotta reipastuu päivä päivältä ja esimerkiksi käsittelytoimenpiteet sujuvat jatkuvasti helpommin. Vaikka jänniä asioita pikkuisen Lotan elämässä on edelleen paljon, vaikuttaa Lotta sen verran harkitsevaiselta tyypiltä, että se yleensä jää paikalleen ihmettelemään jännää asiaa reagoimisen sijaan. Hihnakävelykin alkaa pikku hiljaa sujua reippaan koirakaverin kanssa, eikä kiristyvä hihna enää saa aikaan paniikkia. Ulkona Lotta ei vaikuta pelkäävän ääniä tai ohikulkijoita. Kerrostalon portaatkin sujuvat siltä kuin vanhalta tekijältä. Lotta on myös ollut täysin sisäsiisti jo useamman päivän.

Lotan suuren suuri rakkaus on ruoka (ja sen kyllä huomaa). Se syö hyvällä ruokahalulla kaiken mitä sille tarjotaan ja jos se jostain syystä ei jaksa syödä kaikkea loppuun asti, jää se vahtimaan ruuan jämiä muilta koirilta muristen ja irvistäen. Ruoan suhteen Lotan kanssa voi joutua olemaan jatkossakin tarkkana, mutta ruoan ja resurssien vahtiminen on tarhakoirilla alkuun kotiutuessaan hyvin tavallista ja usein se laantuu pikku hiljaa niiden huomatessa, että ruokaa varmasti riittää. Aamiaisleivät ja kahvipullat saattavat myös melko nopeasti kadota pöydiltä parempiin suihin, ellei Lottaa vahdita…

Lotta ääntelee pääasiassa öristen ja inisten, eikä kotihoidossa rauhallisessa kerrostalossa esim hauku rappukäytävän äänille. Lotan on kuultu toistaiseksi haukkuvan kunnolla vain kerran, kotiin yllättäen saapuvalle perheenjäsenelle. Lotta voisi hyvin sopia asumaan myös kerrostaloon ja perhekokoonpano voisi varmasti myös olla monimuotoinen. Hiukan ujo Lotta kuitenkin varmasti hyötyisi ja nauttisi kovasti reippaasta ja leikkisästä koirakaverista, jonka kanssa jakaa arjen menot ja meiningit. Tiivistettynä kotihoitaja kuvailee Lottaa näin: “Lotta on rauhallisen oloinen, oman elämänsä wannabespanieli.”

Lotta on kooltaan pieni keskikokoinen koira, se on noin 40 cm korkea ja sen ihannepaino olisi noin 10 kiloa. Nyt kiloja kuitenkin on hieman liikaa ja Lottaa odottaakin kunnon kuntokuuri, kunhan se hiukan reipastuu hihnalenkeillä.

Lotta on todettu Romaniassa ESBL-kantajaksi. Voit lukea siitä lisää täältä.

Lotta on tällä hetkellä kotihoidossa Tuusulassa, minne sitä pääsee sovitusti tapaamaan adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset

14.10.2020
Lotta ei ehtinyt viettää kotihoidossa kuukauttakaan, ennen kuin se täydellinen koti huomasi tämän upea tytön. Lotta varattiin ja se pääsi heti muuttamaan uuteen, loppuelämän kotiinsa. Onnea Lotta ja suurkiitos Lotan kotihoitajalle!

28.9.2020
Lotta on nyt viettänyt kotihoidossa reilun viikon ja sopeutunut uuteen elämään erittäin hienosti. Viikonloppuna se myös intoutui leikkimään ensimmäistä kertaa kotihoitoperheen toisen narttukoiran kanssa. Leikkihetkistä lisätty muutama hauska video. Nyt Lotalta puuttuu vain se ihan oma koti.

23.9.2020
Lotta on nyt viettänyt kotihoidossa neljä päivää ja pelokkaasta ja väsyneestä jalattomasta mytystä on lyhyessä ajassa kuoriutunut leikkisä ja iloinen nuori neitokainen. Nyt kun olemme saaneet tutustua Lottaan hiukan enemmän, tuli myös aika lisätä Lotta adoptio-ohjelmaan kotia etsiväksi.

19.9.2020
Lottery Girl alias Lotta sai todellisen lottovoiton jo pääsi äkkilähtönä matkustamaan Romaniasta Suomeen kotihoitoon omaa kotia etsimään.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lotta saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lotta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lotan yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: