Päivitetty 08.12.2020

Kodin saanut koira: PORCO ROSSO


Syntymäaika: 09/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OR, Cosoba)
kastroitu

 

Porco Rossosta ei oteta enää hakemuksia vastaan, sillä se on kerennyt saada ennätysajassa jo hurjan paljon hyviä kyselyitä ja kiinnostuneita joista löytyy varmasti pojalle sopiva koti.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 30.09.2020)
Romaniassa arvioidaan olevan jopa 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Maan eläinsuojelullinen tilanne on Euroopan huonoimpia. Korruptoituneessa, köyhässä maassa monilla ihmisilläkin elämä on rankkaa ja on selvää, että eläinten kohtelu heijastuu yhteiskunnan pahoinvoinnista. Romaniassa elää kuitenkin ihmisiä, jotka tekevät parhaansa auttaakseen kodittomia eläimiä. Yksi heistä on One Rescue Associationin ylläpitäjä, eläinääkäri Adina Vladut. Adinan tarhalla Cosobassa on noin 350 koiraa, joiden perustarpeista huolehditaan ja joista moni etsii kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Yksi kotia etsivistä koirista on vastikään Kulkureiden ohjelmaan lisätty Porco Rosso, jonka yksi Adinan työntekijöistä löysi loppukesästä ulkoa seikkailemasta ystävänsä Teton kanssa. Nuoren herran kuvataan olevan ystävällinen ja sosiaalinen sekä ihmisten että muiden koirien kanssa. Porco Rosso antaa myös käsitellä itseään, mutta tulevan kodin tulee silti varautua siihen, että kaikki hoitotoimenpiteet, eikä esimerkiksi sisäsiisteys tai muut kotikoiran tavat ole entuudestaan tuttuja hänelle.

Porco Rosso voisi pärjätä monenlaisessa kodissa, mutta kodin tulee huomioida, että yksinään kotiin jäämistä täytyy harjoitella sekä varautua mahdolliseen eroahdistukseen. Kotona voisi mahdollisesti odottaa kiva koirakaveri, mutta herra pärjäisi varmasti myös ainoana koirana.

Porco Rosso on säkäkorkeudeltaan noin 40 cm ja painaa arviolta noin 10-12kg.

Päivitykset:
13.10.2020
Porco Rosso on varattu tänään omaan kotiinsa. Onnea!
30.09.2020
Suloinen takkutukka Porco Rosso tepasteli Kulkureiden ohjelmaan etsimään omaa kotiaan. ♥

_________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Porco Rosso saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Porco Rosso on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Darja Lindholm

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.