Päivitetty 10.11.2020

Kotia etsivä koira: EMINA, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
01.12.2019
Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun perustama yhdistys ja lähellä Bukarestia sijaitsee myös Carpen tarha. Carmen Mandescu on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, jonka kanssa myös Kulkureilla oli yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien. Carpen tarha on ollut Carmenin ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti. Koirien lisäksi Carpen tarhalla elää suomalainen valokuvaaja ja Kulkurien vapaaehtoistyöntekijä Veera Nuri. Veera huolehtii tarhalla olevien noin 90 koiran sekä muutaman kissan päivittäisestä hoidosta ja samalla pyörittää tarhan arkea.

Myös Emina asustaa Carpen tarhalla. Eminalla on ollut ennen tarhalle saapumista omistajat, jotka pennuttivat sitä usein ja pitivät ketjussa. Emina pääsi ketjusta karkuun, jolloin Carmen löysi sen huoltoasemalta ja toi turvaan Carpen tarhalle. Emina on ollut tarhalla noin puolitoista vuotta.

Ihanan Eminan lempinimi on “hepuli”. Se on oikea touhottaja, steppaileva kaunotar, joka hakee kontaktia ja innostuu helposti. Silityksiä saadessaan Emina rauhoittuu paikailleen. Namit toimivat hyvin motivaationa Eminalle ja niiden avulla, sitä saa käsitellä ja tutkia miten tahansa. Emina on tarhalla ollut monen koiran kanssa ja se on tullut toimeen kaikkien, paitsi yhden kanssa, joka oli vanhempi narttu. Tätä koiraa Emina pomotti.

Eminalla on erityisen kauniit kasvot ja sillä on arviolta painoa noin 15 kg ja säkäkorkeutta noin 45 cm.

Eminalla on lantiossa vanha murtuma ja sen takapää on välillä jäykkä ja muutaman kerran sen on nähty ontuvan hetkellisesti. Rtg-kuvien perusteella konsultoitiin suomalaista ortopedia ja lausunnon mukaan Eminalla on vakava nivelrikko toisessa lonkassa. Tilaan on tarpeen jatkuva kipulääkitys ja hoitokeinona olisi lonkkaproteesi. Rtg-kuvat otettiin kahdesti, jotta huomattiin mahdolliset muutokset takapäässä, mutta muutoksia ei havaittu.

Herttainen Emina etsii sitoutunutta kotia, jossa sitä osataan ja pystytään hoitamaan realistisesti tilanteen vaatimalla tavalla. Se tulee tarvitsemaan tarkempia ortopedisia tutkimuksia Suomessa, nivelvalmisteet, kipulääkitystä ja nivelhoitoa.

10.11.2020
Upea ja äärettömän herttainen ja sympaattinen Emina on edelleen täynnä iloa ja elämää ja neiti hyppii ympäriinsä onnessaan saadessaan häkkiinsä ihmisiä. Emina, hieman pullukka tyttö, etsii rakkautta ja omaa perhettä elämäänsä tosi tarkoituksella.

09.02.2020
Ihana Emina on todella innoissaan saadessaan vieraita tarhalle. Vaikka se on energinen ja innostunut, se malttaa hyvin rauhoittua rapsutuksille, joista se tuntuukin nauttivan erityisen paljon. Emina nauttii vierailijoista niin paljon, että se painaa päänsä kainaloon nauttien läheisyydestä. Iloinen Emina on hyvin sosiaalinen. Se ei juurikaan hauku tarhalla. 

01.12.2019
Emina on lisätty adoptio-ohjelmaan erityisadoptiona.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Emina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.  Lisäksi Emina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Eminan yhteyshenkilönä toimii Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.