Päivitetty 25.02.2021

Kotia etsivä koira: EMINA, ERITYISADOPTIO, Suomessa


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
19.02.2021
Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun perustama yhdistys ja lähellä Bukarestia sijaitsee myös Carpen tarha. Carmen Mandescu on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, jonka kanssa myös Kulkureilla oli yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien. Carpen tarha on ollut Carmenin ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti.

Myös Emina asui Romaniassa Carpen tarhalla. Eminalla on ollut ennen tarhalle saapumista omistajat, jotka pennuttivat sitä usein ja pitivät ketjussa. Emina pääsi ketjusta karkuun, jolloin Carmen löysi sen huoltoasemalta ja toi turvaan Carpen tarhalle. Ennen kun Emina lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan, se oli ehtinyt olemaan tarhalla noin puolitoista vuotta.

Eminan lempinimi tarhalla oli “hepuli”. Se on oikea touhottaja, steppaileva kaunotar, joka hakee kontaktia ja innostuu helposti. Silityksiä saadessaan Emina rauhoittuu paikoilleen. Namit toimivat hyvin motivaationa Eminalle ja niiden avulla, sitä saa käsitellä ja tutkia miten tahansa. Emina oli tarhalla elänyt monen koiran kanssa ja se oli tullut toimeen kaikkien, paitsi yhden kanssa, joka oli vanhempi narttu. Tätä koiraa Emina pomotti.

Eminalla on lantiossa vanha murtuma ja sen takapää on välillä jäykkä ja tarhalla sen on nähty ontuvan hetkellisesti. Rtg-kuvien perusteella konsultoitiin suomalaista ortopedia ja lausunnon mukaan Eminalla on vakava nivelrikko toisessa lonkassa. Tilaan on tarpeen jatkuva kipulääkitys ja hoitokeinona olisi lonkkaproteesi. Romaniassa rtg-kuvat otettiin kahdesti, jotta huomattiin mahdolliset muutokset takapäässä, mutta muutoksia ei havaittu.

19.02.2021
Emina saapui Suomeen kotihoitoon 13.2, jolloin se todella sai mahdollisuuden uuteen elämään. Kuvaus, joka Eminasta on kirjoitettu tarhaolosuhteiden perusteella, kuvastaa sen luonnetta ja käytöstä todella hyvin. Emina on uskomattoman sympaattinen, rakastettava ja iloinen touhottaja, joka nauttii suunnattomasti ihmisen läheisyydestä. Emina usein pysähtyy nauttimaan huomiosta ja rapsutuksista. Emina asuu kotihoidossa Helsingissä kerrostalossa, missä asuu myös kaksi koiraa ja yksi kissa.

Kotihoidossa Eminalla on sujunut sopeutuminen todella hyvin. Emina on ystävällinen ja iloinen ihmisiä kohtaan ja se tulee myös hienosti, ilman mitään ongelmia, toimeen hoitopaikan koirien kanssa. Hoitopaikassa asuu myös kissa ja Emina on rauhallisesti ja lempeästi tutustunut siihen. Emina on tehnyt muutaman kerran tarpeensa sisälle ensimmäisten päivien aikana Suomessa, mutta muilta osin se on ollut sisäsiisti. Emina on uskaltanut kulkea jo kerrostalon hissillä ja ulkona se liikkuu hihnassa kuin vanha tekijä. Ulkona hihnassa Emina osaa myös kohdata muita koiria esimerkillisesti. Välillä ulkona jännittää, mutta pienen rapsutus tauon jälkeen pikkuinen rohkaistuu jälleen. Emina ei juurikaan hauku ja se ei lähde muiden koirien haukkumiseen mukaan. Eminalla on myös yksinolo sujunut ilman ongelmia.

Ensimmäisenä iltana Suomessa Emina pestiin suihkussa ja vaikutti jopa siltä, että Emina nautti pesusta. Pesun jälkeen Emina pääsi lämpimän peiton alle sänkyyn nukkumaan. Kynsien leikkaus Eminalta sujui tonnikala herkkujen avulla todella sujuvasti.

Luonteeltaan Emina on aivan ainutlaatuinen. Sen rakastava katse uppoutuu suoraan sydämeen.

Eminalle on varattu eläinlääkäriin aika 1.3, jolloin sen lonkat rtg-kuvataan ja saadaan ajankohtaista tietoa nivelrikon tilanteesta. Samalla eläinlääkäri käynnillä Emina ja sen tilanteeseen sopivan kipulääkkeen ja todennäköisesti nivelvalmisteen. Eminan liikkuminen voi olla jäykkää ja se saattaa keventää oikeaa takajalkaa. Selässä Eminalla lihakset värisee kosketuksesta, joten sillä voi olla lihasjumeja, jotka mahdollisesti jatkossa tarvitsee hierontaa. Poskihampaat Eminalla on huonossa kunnossa ja se tuleekin vaatimaan varmasti hammashoitoa tulevassa kodissaan. Kooltaan Emina on arviolta noin 12 kg, eli se on pienempi kooltaan kuin osattiin olettaa. Emina on hieman pyylevä, mutta se ei ole kuitenkaan lihava. Advocate-lääkitys Eminalla jatkuu kerran kuukaudessa.

Herttainen Emina etsii sitoutunutta kotia, jossa sitä osataan ja pystytään hoitamaan realistisesti terveydellisen tilanteen vaatimalla tavalla. Vanhan murtuman ja nivelrikon vuoksi olisi tärkeää, että tulevassa kodissa olisi aikaisempaa kokemusta koiran kipukäytöksestä.

08.02.2021
Emina on saanut elämänsä mahdollisuuden, sillä tämä iloinen neiti saapuu Suomeen etsimään omaa kotiaan 13.2. Emina on todettu negatiiviseksi multiresistenttien bakteerien ja muiden testattavien sairauksien suhteen. Ihomadon suhteen Emina on testattu positiiviseksi ja kerran kuukaudessa annosteltava Advocate-lääkitys on aloitettu Romaniassa.

10.11.2020
Upea ja äärettömän herttainen ja sympaattinen Emina on edelleen täynnä iloa ja elämää ja neiti hyppii ympäriinsä onnessaan saadessaan häkkiinsä ihmisiä. Emina, hieman pullukka tyttö, etsii rakkautta ja omaa perhettä elämäänsä tosi tarkoituksella.

09.02.2020
Ihana Emina on todella innoissaan saadessaan vieraita tarhalle. Vaikka se on energinen ja innostunut, se malttaa hyvin rauhoittua rapsutuksille, joista se tuntuukin nauttivan erityisen paljon. Emina nauttii vierailijoista niin paljon, että se painaa päänsä kainaloon nauttien läheisyydestä. Iloinen Emina on hyvin sosiaalinen. Se ei juurikaan hauku tarhalla. 

01.12.2019
Emina on lisätty adoptio-ohjelmaan erityisadoptiona.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Emina on saapunut Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Emina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Eminan yhteyshenkilönä toimii Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.