Päivitetty 10.07.2021

Kodin saanut koira: HOLMES (nyk. Halo)


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu


Holmes on herättänyt runsaasti kiinnostusta eikä siitä oteta enempää kyselyitä.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

19.4.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Holmes hylättiin One Rescue Associationin tarhalle alkuvuodesta ja asuu samassa aitauksessa Watsonin kanssa. Watson on samanikäinen uros kuin Holmes, mutta siitä huolimatta pojat tulevat kivasti toimeen keskenään. Holmes on tarhalla tullut toimeen myös muiden koirien kanssa eikä se ole haukkunut tavallista enempää. Holmes vaikuttaa vähän Watsonia pohdiskelevammalta koiralta ja se katseleekin välillä vähän kauempaa videolla, kun sitä ja Watsonia tullaan tapaamaan. Holmes heiluttaa kuitenkin kohteliaasti häntää ihmiselle ja tulee ihmisen luo aidalle. Kaikissa kuvissa Holmes on nostettu pöydälle ja kyseinen tilanne on ollut sille ilmeisimmin aika jännittävä. Muuten Holmesia kuvaillaan kuitenkin ihan kohtuullisen reippaaksi ja tasapainoiseksi nuoreksi koiraksi.

Holmes etsii perhettä, joka ymmärtäisi, että aikuisen koiran kotiuttaminen vaatii aikaa ja on valmis opastamaan Holmesia eteenpäin yhteisellä matkalla. Holmes vaikuttaa koiralta, jota vähän mietityttävät uudet asiat ja tilanteet, joten perheen tulee olla valmis totuttamaan sitä rauhassa. Holmes on kooltaan noin 50 cm ja 20 kg.

Päivitykset

10.7.2021
Holmes saapui Suomeen perheensä luo!

4.5.2021
Holmes varattiin omaan kotiin!

19.4.2021
Holmes aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Holmes saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Holmes on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Holmesin yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa