Päivitetty 15.07.2021

Esittelyssä Kulkurien sterilointiyhteistyökumppanit – Cristina Radulescu


Esittelyssä Kulkurien sterilointiyhteistyökumppanit!

Constanțassa, Romanian rannikolla, asuva eläinrakas Cristina “Cristy” Radulescu kertoo aloittaneensa työn kodittomien koirien parissa jo teininä. Alkuun hän pelasti koiria läheisiltä kaduilta, mutta koska lapsuuden kotiin ei saanut eläimiä tuoda sisälle, vasta aikuisena hän pääsi panostamaan eläinsuojelutyöhön haluamassaan määrin aloittamalla sterilointityön naapurustossa vapaana kulkeneiden koirien parissa.

Cristinalla on ollut alusta asti ajatus kestävästä eläinsuojelutyöstä, jossa steriloidut koirat palautettaisiin takaisin elinalueelleen, mutta erityisen haasteelliseksi työn on tehnyt jatkuva taistelu paikallisten viranomaisten kanssa, jotka ovat puoltaneet lakia kulkukoirien massahävityksistä. Tästä syystä Cristina on pyrkinyt löytämään steriloimilleen koirille uusia koteja ja sijoituspaikkoja niin maksullisilta tarhoilta kuin tekemällä adoptioyhteistyötä ulkomaalaisten eläinsuojelujärjestöjen kanssa.

Cristina osallistuu Romaniassa myös aktiivisesti mielenosoituksiin eläinten puolesta ja tekee kaikkensa, jotta alueelle saataisiin säädettyä laki, joka määräisi kaikkien koirien ja kissojen steriloinnin pakolliseksi.
Vuonna 2015 Cristina alkoi keskittyä pääsääntöisesti sterilointikampanjoihin ja jo vuonna 2016 hänen toimestaan steriloitiin noin sata koiraa kuukausittain sterilise.eu:n tuella. Cristina ei ole taustallaan minkään yhdistyksen tai organisaation tukea, vaan hän on itse etsinyt sponsorit sterilointikampanjoille kotikaupungissaan. Kulkurien kanssa Cristina aloitti yhteistyön kesällä 2017.

Cristinalla ei ole tarkkaa lukua kaikista hänen toimestaan steriloitujen eläimien määrästä, mutta pelkästään Kulkurien kanssa yhteistyössä on steriloitu 2021 kesään mennessä yli 1500 eläintä, pääasiassa koiria, ja vaikutus Cristinan kotiseudulla on huomattava.
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.