Kotia etsivä koira: NELLI (ent. Fanicar) (Suomessa)

Suloinen Nelli etsii uutta kotia perheestä jossa ei olisi pieniä lapsia.
Syntymäaika: 09/2017
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio:38cm/10kg

 

Perustiedot ja tausta
20.05.2024
Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on eläinlääkäriklinikka OneVet. OneVetilla on klinikan lisäksi hoitola Cosoban kylässä, jossa elää yli sata koditonta koiraa. Eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. Monet Dr. Adinan kadulta löytämät koirat ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta. Myös paikalliset tietävät OneVetin hoitolan, ja valitettavan usein Adina löytääkin hoitolan portilta hylättyjä pentuja. Nyt adoptio-ohjelmaan tulevat pennut Nelli ja Gicar ovat oletettavasti sisarukset, sillä pennut löydettiin tarhan edestä loppuvuodesta 2017.

Nelli on tavallinen reipas tyttöpentu, joka nauttii ihmisten huomiosta. Uudet tilanteet ovat pennuille jännittäviä, mutta pienellä rohkaisulla myös Nelli palautuu tilanteesta nopeasti. Sisarukset tulevat toimeen muiden koirien kanssa ja nauttivat leikeistä.

Nelli matkusti Romaniasta omaan kotiinsa 2018, mutta palautui yhdistykselle kotia etsiväksi maaliskuussa 2024 perheessä tapahtuneiden isojen elämän muutosten vuoksi. Nelli on ihmisrakas ja viihtyisi loputtomiin rapsutettavana ja sylissä. Hän hyväksyy yleensä kaikki ihmiset omikseen ja kiintyy vahvasti. Nelli on myös leikkisä ja jaksaa touhuta ja ulkoilla, paitsi talvella ulos meno ei ymmärrettävästi niin kiinnostele. Nelli on asunut kerrostalossa, rivitalossa ja omakotitalossa, kaikki asumismuodot ovat sopineet Nellille kunhan äänet ulkoa eivät kuulu todella selkeästi asuntoon. Aikuiskoti tai lapsiperhe jossa olisi jo hieman vanhemmat rauhalliset kouluikäiset lapset voisi olla Nellille paras vaihtoehto uudeksi kodiksi. Suuret elämänmuutokset ovat kerryttäneet Nellin stressiä ja perhe on päätynyt siihen, että Nellin olisi parempi päästä uuteen kotiin. Nelli on asustellut ainoana lemmikkinä, isoja koiria se saattaa aluksi pelätä. Nelli saattaa myös ulkona haukahdella toisille koirille mutta ainakin pienten koirien kanssa se tulee hyvin juttuun kun on saanut rauhassa tutustua. Nelli hieman jännittää kotihoidossa valjaiden pukemista mutta se kuitenkin onnistuu. Tulevan perheen pitääkin sitoutua positiviiseen vahvistamiseen ja koiran ehdoilla etenemiseen. Kissojen kanssa asuminen saattaa onnistua jos kodissa olisi jo valmiiksi koiriin tottunut kissa. Nelli aluksi saattaa haukkua ja murista kissalle ja niiden totuttamiseen toisiinsa pitäisi käyttää paljon aikaa. 

Nellillä on todettu atopia mutta ihon tilanne on tällä hetkellä todella hyvä. On todettu, että se ei ole ruoka-aineallergiaa ja Apoquel-allergialääkkeestä on jonkin verran apua. Atopia oireilee Nellillä märkivänä laikkuna (osittain johtuen siitä että Nelli nuolee ja nyhtää karvoja kutiavista kohdista). Kaikki loistestit on tutkittu atopia-tutkimusten yhteydessä, myös Leishmania. Loistestit ovat aina olleet negatiivisia. Nelli myös ilmentää stressiä nyhtämällä karvoja. Tämä taipumus paheni kertyneen stressin myötä kun Nelli muutti pois kotoaan kotihoitajalle mutta nyt kun apoquel on aloitettu uudestaan on nyppiminen kotihoitajan kertoman mukaan vähentynyt huomattavasti.. Tammikuussa 2024 Nelliltä leikattiin kyljestä 1,5 x 2 cm kokoinen mastolukasvain. Tästä otettiin koepala, josta todettiin että on matala uusiutumis- ja leviämisriski. Leikkaushoito oli riittävä ja Nelli ei kasvaimen takia enää tarvitse hoitoa. Leikkausalue on myös hyvin parantunut. 

Tuleva kotiehdokas pääsee tapaamaan adoptiohaastatteluiden jälkeen sovitusti Nelliä ennen päätöstä adoptiosta.

20.5.2024

Ihanalla Nellillä on mennyt kotihoidossa loistavasti. Nelli nauttii kevätsäistä ja nauttii ulkoilusta täysin rinnoin joskus jopa niin ettei sisälle malttaisi tulla ollenkaan! Sisällä Nelli tykkää leikkiä ja nukkua eikä paljon hötkyile. Kotihoitajan mukaan Nelli hurmaa kaikki jotka on tavannut ja on tullut myös hyvin toimeen muutaman koirakaverin kanssa. Myös pihassa Nelli on ollut mielissään vieraista rapsuttajista. 

Nellin ihon tilannekkin on tällä hetkellä rauhallinen ja apoquel lääke auttaa kutinaan. Kaikki ovatkin ihan ihmeissään, miten tämä tomera söpöläinen ei ole vielä löytänyt omaa uutta kotia! 

4.5.2024

Nelli palaa etsimään uutta kotia itsestään johtumattomista syistä. Nellillä pääsi kertymään paljon stressiä uudessa kodissa jossa ei ollut mahdollisuutta päästä muuttamaan tilanetta. Stressiin Nelli reagoi olemalla haukkuherkkä ja levoton. Myös nyppiminen pahenee stressin kertyessä. Nyt kotihoidossa Nelli on taas rauhallinen oma itsensä eikä se juuri hauku, leikkii mielellään ja pitää ihmisen huomiosta. 

18.4.2024

Nelli pääsi muuttamaan uuteen kotiin.

14.4.2024

Nelli sai parhaita uutisia ja varattiin omaan uuteen kotiin<3

16.3.2024

Nelli (ent. Fanicar) siirtyy 17.3.2024 kotihoitoon ja päivitämme hänen kuulumisiaan heti kun Nelli on vähän kotiutunut uuteen paikkaan.

07.03.2018
Ihastuttava Fanicar pääsi ikioman perheensä luo Suomeen.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anni Paso

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: