Päivitetty 01.12.2022

Varattu koira: MAKSI


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin. 

Perustiedot ja tausta
13.7.2022 

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Maksi on upea husky, joka asustelee Happy Dogs Morenin tarhalla. Maksi on päätynyt tarhalle kaksi vuotta sitten sen omasta perheestä. Maksi on asunut ensimmäiset vuotensa omistettuna koirana, mutta sen äänekäs ja huskyille tyypillinen käytös pelotti perheen autistista lasta, minkä vuoksi perhe päätyi luopumaan Maksista.  

Maksi vaikuttaa olevan hukassa päätyessään kodista tarhalle ja tarhaelämä tuntuukin hämmentävän ja stressaavan sitä. Aktiivien saapuessa sen häkkiin, Maksi vetäytyy häkin perälle ja tutkailee sieltä tilannetta. Maksi jännittää vierasta ihmistä ja on hämmentynyt tilanteesta, mutta ajan kanssa alkaa vähän luottaa. Tämä huskyherra kääntelee suloisesti päätään kameran äänille. Maksi on kiinnostunut ihmisistä ja se ottaakin vierailta namit kädestä joskin se on hiukan varuillaan. Maksille on helpompaa, kun vieraat ihmiset eivät ole tai liiku suoraan sitä päin. Tilanteen mennessä liian jännittäväksi, Maksi käy tauottamassa kopin takana vetämässä hiukan henkeä ennen kuin palaa tutustumaan. 

Maksi vaikuttaa epävarmalta koiralta, joka ei ole parhaillaan stressaavissa tarhaoloissa. Viereisen häkin pentujen innokas riehunta ja haukunta hermostuttaa Maksia ja Maksi vetäytyy mahdollisimman kauas pennuista. Tutun työntekijän hajusta se innostuu, tuttu ihminen tuo Maksille turvaa. Vieraiden lähdettyä Maksi käy tarkkaan haistelemassa vieraiden jäljet ja tuleekin häkin ovelle ihmettelemään vieraiden lähtöä.  

Maksi asustaa häkkiään yksin eikä ole tietoa sen suhtautumisesta muihin koiriin. Maksi etsii kotia ainoana koirana tai harkinnan varaisesti narttukoiran kaverina, jos koirakaveri on rauhallinen, ystävällinen ja sopuisa muiden koirien kanssa. Mikäli Maksin perheessä on toinen koira, perheessä olisi hyvä varautua myös koirien tutustuttamiseen pitkän kaavan mukaan sekä kodissa on oltava riittävä eristysmahdollisuus. 

Maksilla vaikuttaisi olevan haasteita näkemisen kanssa. Maksin katse on hiukan tyhjä ja se suosii muita aisteja, kuuntelee ja haistelee paljon. Maksin perheen onkin sitouduttava selvittämään Maksin terveyden tilanne näön suhteen kuntoon. Huskyt kärsivät jonkin verran silmien sairauksista ja onkin mahdollista, että Maksin näön haasteet vaikeutuvat iän myötä.  

Maksin perimässä vaikuttaa olevan huskyn verta, se saattaa jopa olla puhdas husky. Tarhakoirana sen taustoista ei kuitenkaan voi mennä takuuseen ja sen rotuperimässä voi olla myös muuta mukana. Vaikka Maksi on tarhalla rauhallinen ja ujo, kotioloissa se tulee vaatimaan niin fyysisiä kuin psyykkisiä virikkeitä ollakseen tyytyväinen. 

Maksin tulevalla perheellä olisi hyvä olla kokemusta näkörajoitteisen koiran hoidosta ja/tai huskytyyppisten koirien sielunelämästä. Huskylle tyypilliseen tapaan Maksi käyttää paljon ääntään, minkä vuoksi Maksille sopivin asuinmuoto olisi jokin muu kuin kerrostalo. Maksi etsii kotia ainoana koirana tai tarkkaan harkiten narttukoiran kaverina. Maksi on asunut aiemmin lapsiperheessä, mutta Maksin suuri koko ja näköhaasteet asettavat jonkin verran rajoitteita, joten koiriin tottuneiden, teini-ikäisten lasten kanssa Maksia voidaan harkita.  

Maksi on n. 7 vuotias huskymix uros. Se on kooltaan n. 60cm ja 35kg.  

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

1.12.2022

Maksi sai joulukalenterin ensimmäisestä luukusta parhaan lahjan, sitä odottaa viimein oma perhe <3 Maksi on varattu

13.7.2022

Kerrassan upea ilmestys Maksi aloitti oman kodin etsinnän. Maksin toiveissa on löytää koti maasta, jossa on lunta jokaisena talvena!

______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maksi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maksi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.