Kodin saanut koira: BOCELLI

Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Hämmentävän upea Bocelli on löydetty kadulta. Nyt Bocelli asuu Cosoban suurella ja hälyisällä koiratarhalla samassa häkissä Craiuluin kanssa. Bocelli tulee hyvin toimeen niin Craiuluin kuin muidenkin koirien kanssa ja hän ei viihdykään yksin häkissään vaan voi alkaa remontoida sisustusta yksin jäädessään. Tästä syystä etsimmekin Bocellille kotia jossa hänelle on koiraseuraa tai vaihtoehtoisesti kotia, jossa yksinoloa ei tulisi ainakaan alkuun juurikaan, jotta yksinjäämistä voi harjoitella rauhassa ajan kanssa. Täytyy kuitenkin muistaa, että todettu käytös ilmenee Bocellilla hyvin stressaavissa ja virikkeettömissä tarhaolosuhteissa, jossa Bocelli ei saa lainkaan tarpeeksi liikuntaa, ihmisen huomiota ja aktivointia ja voi siis oireilla myös tämän takia.

Bocelli on hyvin sosiaalinen, avoin ja reipas huskymix, joka antaa käsitellä itseään hyvin. Kaikesta kuitenkin huomaa, että tarha on todella väärä ympäristö Bocellille, sillä aktiivinen ja energinen Bocelli on selvästi stressaantunut ja sydäntäsärkevän innoissaan vähäisestäkin ihmisen huomioista. Nameja saadessaan Bocelli malttaa rauhoittua ja keskittyä namien etsintään yllättävänkin hyvin, hän varmasti nauttisi suuresti kaikesta yhteisestä tekemisestä ja nenänkäytöstä sekä vaikkapa vetolajeista. Häkistä pois lähtiessä Bocelli jää pää työntyneenä häkin raoista ulvomaan ihmisten perään.

Bocelli etsii kotia, jossa on entuudestaan kokemusta tämäntyyppisistä koirista tai vahvaa motivoituneisuutta perehtyä huskyjen rotuperimään ja tarpeisiin. Bocelli tarvitsee liikunnallisen kodin, jossa hänelle voidaan mahdollistaa lajityypillistä, koiramaisen aktiivista elämää. Bocellista saisi varmasti mitä parhaimman kaverin melkein mihin tahansa aktiviteettiin, juoksukaveriksi tai pitkillekin vaelluksille.

Emme luovuta Bocellia kerrostaloon tai ensimmäiseksi koiraksi.

Bocelli on noin 2-2,5-vuotias kastroitu uros. Kooltaan Bocelli on noin 60 cm/25-26 kg.

Päivitykset

5.3.2023
Bocelli saapui innokkaasti omaan kotiin 4.3.2023.

20.12.2022
Bocelli on varattu omaan kotiin Suomeen.

29.10.2022
Lisätty Bocellista tuore video, missä hän on päässyt vapaaksi jaloittelemaan tarhan aidatulle sisäpihalle. Videolta näkyy hyvin, miten itsevarma, leikkisä ja avoin Bocelli on vaikka tarhalla haukkuu kymmenet koirat ympärillä.

12.10.2022
Bocelli aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.
———————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bocelli saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bocelli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: