Päivitetty 21.06.2022

Varattu koira: APOLLOS


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
kastroitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.4.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Apolloksen taustasta tiedetään se, että ne elivät yhdessä siskonsa kanssa pitkään omistettuina pihakoirina ja niillä teetettiin paljon pentuja. Lopulta omistaja kyllästyi koiriinsa ja hylkäsi ne tarhalle loppuvuodesta 2021. Valitettavasti Apolloksen sisko menehtyi steriloinnin jälkeisiin komplikaatioihin. Nykyisin Apollos asuu häkissään yhdessä arahkon nartun kanssa, jonka kanssa se tulee hyvin toimeen. Urosten kanssa toimeentulemisesta ei ole varmuutta.

Kulkurien aktiivit tapaavat upean Apolloksen maaliskuun lopussa Cosoban tarhalla. Apollos on päässyt vapaaksi tarhan sisäpihalle jaloittelemaan ja se tervehtii kohteliaasti, ystävällisesti ja uteliaasti vieraita ihmisiä, mutta vapaana juokseminen, nuuskuttelu ja aidan takana olevien koirien moikkaaminen vie voiton. Tutusta Ioanasta Apollos pitää erityisesti ja se onkin paimenkoiramaiseen tapaan kiintynyt omaan ihmiseensä, vaikka onkin sosiaalinen ja reipas muidenkin ihmisten kanssa.

Vapaana ollessaan Apollos tervehtii aidan takana haukkuvaa koirakuoroa itsevarmasti, provosoitumatta ja provosoimatta. Apollos vaikuttaa itsevarmalta, tasapainoiselta ja hyvähermoiselta koiralta. Apollos on rohkea ja reipas koira, joka ei kuitenkaan turhia hötkyile. Apolloksessa virtaa mitä todennäköisemmin jonkin verran valkoista paimenkoiraa.

Apollos on testattu sydänmato-positiiviseksi. Se saa tällä hetkellä estolääkitystä, joka estää taudin etenemisen ja tartuttamisen. Jos Apollos löytää oman kodin, se hoidetaan ennen kotiin matkustamista asianmukaisesti hyvävasteisella ja ajantasaisella Immiticide-lääkityksellä. Sydänmadosta ja sen hoidosta voi lukea lisää täältä.

Vaikuttava Apollos on noin seitsemän-vuotias kastroitu uros, jolla on kokoa noin 65 cm ja 30 kg.

Apollos etsii aktiivista ja koirakokemusta omaavaa kotia joko ainoana koirana tai narttukoiran kaverina. Apollos tulee tarvitsemaan paljon positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta ja reilusti liikuntaa ja muuta lajityypillistä, koiramaista elämää. Apollosta ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä asumaan ydinkeskustaan.

Päivitykset

21.6.2022
Apollos on varattu omaan kotiin Suomeen.

3.4.2022

Apollos aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Apollos saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Apollos on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (ensiyhteydenotot adoptioasioissa vain sähköpostitse)

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.