Päivitetty 08.05.2022

Kotia etsivä koira: CRAIULUI


Syntymäaika: Noin 4/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

10.4.2022
Maailmassa on miljoonittain kodittomia koiria. Rescueyhdistys Kulkurit ry:n päämäärä on, että kodittomien eläinten määrä vähenee. Pääyhteistyötahomme ovat Romaniassa, missä pyrimme toteuttamaan ja tukemaan sterilointikampanjoita yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Sterilointityöstämme voit lukea lisää täältä. Eläinten adoptiot eivät ratkaise kulkukoira- tai -kissaongelmaa, mutta ne ovat tärkeä osa toimintaamme. Ne antavat yksilöille mahdollisuuden parempaan elämään, luovat siteitä ihmisten ja eläinten välille ja kasvattavat tietoisuutta rescuetoiminnasta. Adoptiot tarjoavat vaihtoehdon lemmikkieläimen hankkimiseen kestävän kehityksen keinoin.

Emme vallitsevan tilanteen vuoksi ole päässyt käymään tarhoilla nyt kuten ennen mutta saimme Craiuluin kuulumisia välitettynä meille kuvien kera Adinalta. Hän kertoo, että ekan tapaamisen aikana Crailului on hieman varovainen ja ujohko, mutta pian se rentoutuu ja pääsee näkemään hänet sellaisena kuin on tarhalla normaalisti eli rauhallisena ja kovin ystävällisenä. Crailului ei hauku turhia, mutta sanoo kyllä sanottavansa muiden mukana, sopivalla tavalla. Meillä on ollut tieto ettei Crailului ole tullut toimeen oikein muiden narttujen kanssa, mutta viimeisin tieto on että tulee toimeen muiden koirien kanssa. Varmuuden vuoksi näkisimme kuitenkin, että varmempi vaihtoehto koirakaveriksi on uros.

Craiului on hieman suurempi, nuorehko koira joka suhtautuu suhteellisen rauhallisesti ympäristöönsä. Sitä selvästi jännittää kuvaustilanne ja että huoneessa on useampi ihminen ja kissoja. Craiului on koira, joka todennäköisesti on joutunut pärjämään aikalailla itsekseen, eikä ole saanut kokea perheen tuomaa turvaa tai huolenpitoa sillä tavalla kuten koirilla täällä meillä Suomessa. Craiuluille haetaankin rauhallista kotia, koirakokeneesta perheestä. Uskomme, että kerrostalo ei ole ideaalisin vaihtoehto tälle neitokaiselle, joten haemme kotia jossa on oma piha missä temmeltää. Varmuutta siitä mitä rotuperimää Craiuluissa virtaa meillä ei tietenkään ole mutta emme sulje pois mahdollisuutta siitä, että hänessäkin saattaa jonkin sortin romanialaisen paimenkoiran geenejä löytyä perimästä, joten pidämme tämän mielessä kodinetsinnässä.

Craiuluin kuulumisia saimme toukokuulle 2021. Craiului on asunut tarhalla jo yli vuoden verran. Adina kertoo, että Craiului on ystävällinen ja kiltti ja tulee hyvin toimeen tuttujen ihmisten ja muiden koirien kanssa. Vieraita ihmisiä Craiului jännittää kovasti. Ei ole erityisen kova haukkumaan, vaan tavalla miten nyt koirat joskus jostain ilmoittaa.

Kokoa tällä mamalla, joka Äitienpäivänä astuu Kulkurien adoptio-ohjelmaan, on noin 60cm/25kg ja iäksi on arvioitu noin 2 vuotta.

Päivitykset

10.4.2022

Craiului asuu nykyään yhdessä Ioana Bodean upean valkoisen uros koiran kanssa. Tällä parilla on sopivampi kemia kuin aiemmin Harukiuksen kanssa. Craiului ilahtuu kun näkee Ioanan ja alkaa leikki hepuloida. Ioanan tullessa häkkiin ryntää Craiului tämän syliin vieraiden ollessa yhtä aikaa häkissä. Craiului turvautuu tuttuun ihmiseen, on hieman kiinnostunut vieraistakin, mutta tuttu ihminen vie tällä visiitillä huomion. Positiivinen kehitys on jatkunut viime vierailusta.

7.11.202

Lisätty uusia kuvia

1.11.2021

Craiului asuu nykyisin  Harukiuksen kanssa. Crauilui tulee reippaasti kopista, kun Ioana kutsuu ja ottaa aktiiveilta namin. Craiului vaikuttaa pelkäävän Harukiusta ja alistuu sille helposti. Muuten tyttö vaikuttaa uteliaalta ja kiinnostuneelta. Menee häkin päälle ja syö siinä aktiiveilta namia. Craiului vaikuttaa nyt vähemmän aralta kuin viime käynnillä. Kiva ja reipas koirakaveri tulevassa kodissa olisi ehdottomasti plussaa.

6.9.2021

Craiului asuu nykyisin adopto-ohjelmaan tulossa olevan Harukin kämppiksenä. Toiveissa olisi, että Crauilui reipastuisi rohkeamman koirakaverin myötävaikutuksella. Craiului tulee toimeen kaikkien koirien kanssa. Vieraita ihmisiä aristaa, mutta on reippaampi Ioanan sekä hoitajansa  ja muiden tuttujen ihmisten kanssa. Lisätty video ja kuva.

15.5.2021
Craiului on asunut tarhalla jo yli vuoden. Hän olisi jo valmis nauttimaan elämästä ihan omassa kodissaan.

10.5.2020
Yksi koira joka nyt pääsee kokeilemaan onnea oman kodin löytymisessä on Craiului. Crailuluin tarina on melko tavallinen, romanialaiselle koiralle. Se on löytynyt kadulta Cosoban kylältä yhdessä viiden pentunsa kanssa. Nyt koko tämä pieni perhe, isää lukuunottamatta, ovat turvassa One Rescue Associationin tarhalla. Pentujen “tiiminimeksi” tuli Vuoristopennut, johtuen siitä että Dr Adina Vladut epäilee pentujen isäksi erästä alueella asuvaa romanialaista paimenkoiraa. Romanialaisen paimenkoiran juuret ovat vuoristossa ja siksi pentue sai tuon tiiminimen. Pennut ovat Katla, Omu, Negoiu ja jo varattu Peleaga. Pentujen viidennellä yksilöllä oli kysely meneillään Saksaan, mutta tämä ei päättynyt päätökseen adoptiosta joten kyseinen sälli ilestyy varmasti pian myös Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Craiului saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Craiului on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Craiuluin yhteyshenkilö on Laura Arala

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.