Päivitetty 14.12.2020

Kodin saanut koira: NEGOIU (Vuoristopennut)


Syntymäaika: 12/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei kastroitu

 

HUOM. Tutustuthan huolellisesti koiran tietoihin ja adoptioprosessiin ennen yhteydenottoa.

Huomioithan myös, että Negoiu on onnellinen omalla, isolla pihalla, jossa koiralla on tilaa olla. Negoiu ei sovellu kerrostaloon tai taloon, jossa pienempi piha.

Perustiedot ja tausta

22.11.2020
Romaniassa arvioidaan olevan jopa 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Maan eläinsuojelullinen tilanne on Euroopan huonoimpia. Korruptoituneessa, köyhässä maassa monilla ihmisilläkin elämä on rankkaa ja on selvää, että eläinten kohtelu heijastuu yhteiskunnan pahoinvoinnista. Romaniassa elää kuitenkin ihmisiä, jotka tekevät parhaansa auttaakseen kodittomia eläimiä. Yksi heistä on One Rescue Associationin perustaja, eläinääkäri Adina Vladut. Adinan tarhalla Cosobassa on noin 350 koiraa, joiden perustarpeista huolehditaan ja joista moni etsii kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Koiramyönteinen henkilö löysi emon ja 5 urospentua kadulta Cosoban alueelta ja toi koko poppoon tarhalle. Pentujen emo on reipas ja lempeän oloinen ja myös tulossa adoptio-ohjelmaan. Adina epäilee, että pentujen isä on Cosoban lähellä asuva romanialainen paimenkoira, varmuutta isästä ei tietenkään ole, mutta on viitteet ovat vahvat.

On mahdollista, että pentujen perimässä on laumanvartijaa, joten pennut etsivät kotia, jossa on tilaa, pihaa ja vankka koirakokemus.

Pentueeseen kuuluu  Katla, Askja, Peleaga ja Omu  Negoiun lisäksi ja näistä  Katla, Askja ja Peleaga ovat jo kotiutuneet Suomeen.

Negoiu kuuluu myös pentueesta heihin, jotka valitsevat tarkkailla tilannetta paremmin pienen etäisyyden päästä. Sitä hieman jännittää kun häkkiin yllättäen tuli vieraita, mutta suhtautui uteliaasti kuitenkin.

Negoiu on nyt noin 11kk, korkeutta on tullut roimasti lisää ja hänen säkä yltää nyt siihen 60cm hujakoille. Negoiu haukkuu muiden mukana, ja jos ihminen seisoo hänkin ulkopuolella hän mielellään vuffailee yrittäessä saada ihmisen tulemaan sisälle tai tekemään jotain.

Päivitykset

14.12.2020
Negoiu pääsi tapaamaan perheensä 12.12. kun autokuljetus saapui Suomeen.

10.12.2020
Negoiu varattiin omaan kotiin jo 27.11.2020 mutta vahingossa tämä tieto ei ollut päivittynyt tänne hänen profiiliinsa. Negoiuta odotetaan oikein kovasti jo omaan kotiin <3 .

22.11.2020
Negoiu ja Omu ovat yhä tarhalla, nykyään pitkäjalkaisina hoikkeleina, odottamassa vahvistusta kodin löytymiselle.

7.3.2020
Negoiu aloitti oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Negoiu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Negoiu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Omu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Negoiun yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.