Kodin saanut koira: ANEMONA

Syntymäaika: Noin 6/2017
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

8.10.2020
Anemona on kaunis, jollain tavalla särkyneeltä vaikuttava koiraneito jonka tie oli syystä tai toisesta vienyt Mihailestin kunnalliselle koiratarhalle, Romaniassa. Pitkänlinjan romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut suuren osan elämästään eläimille. Hän käy säännöllisesti kunnallisilla koiratarhoilla ja yrittää auttaa sinne päätyneitä koiria parhaansa mukaan. Jotkut koirat pääsevät Ioanan ja hänen tukijoidensa avustuksella pois kunnalliselta tarhalta ja aikanaan he saavat mahdollisuuden astua Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotiaan täältä Suomesta, mikäli koira todetaan ns adoptiokelpoiseksi. Kun Ioana ensimmäisen kerran huomasi Anemonan, tämä oli kantavana. Anemona steriloitiin, eikä joutunut synnyttämään pentuja kunnalliselle tarhalle, onneksi.

Ioanalla on osa auttamistaan koirista  One Rescue Associationin tarhalla, Cosoban kylässä. Anemona asustaa tällä hetkellä kyseisellä tarhalla ja jakaa häkkiä Harun kanssa, joka on sille tuttu jo Mihailestin ajoilta. Harukin on pian tulossa adoptio-ohjelmaan.

Kun Anemona pääsi pois Mihailestista, se tosiaan vaikutti särkyneeltä jollain tavalla. Moni koira joka on joutunut viettämään aikaa kunnallisella saattaa vaikuttaa särkyneeltä. Anemona ei ole poikkeus. Kuitenkin tämän kauniin tytön ilmeeseen on tullut muutosta jo, enää se ei pyytele anteeksi olemassaoloaan vaan silmissä on myös toiveikas ja välillä jopa hieman iloinen pilkahdus.

Anemona on suhtautunut erittäin lempeästi ja kivasti kaikkiin tapaamiinsa ihmisiin ja myös toisten koirien kanssa Anemona tulee hyvin toimeen. Luonteeltaan hän vaikuttaisi olevan melko pehmeä yksilö, joka varmasti  puhkeaa kukkaan oikeanlaisessa ympäristössä ja sopivassa perheessä.

Anemona on arvion mukaan noin 3-vuotias ja kooltaan noin 50cm/18kg.

Päivitykset

14.12.2020
12.12 Anemona pääsi tapaamaan perheensä ensimmäistä kertaa, kun hän saapui autokyydillä Suomeen.

10.11.2020
Hurmaava Anemona on tänään varattu omaan, odottavaan kotiinsa tänne Suomeen <3 .

8.10.2020
Anemona astui adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Anemona saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anemona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Anemonan yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: