Päivitetty 15.05.2021

Kotia etsivä koira: OMU (Vuoristopennut)


Syntymäaika: 12/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kastroitu

 

HUOM. Tutustuthan huolellisesti koiran tietoihin ja adoptioprosessiin ennen yhteydenottoa.

Huomioithan myös, että Omulle etsitään kotia omalla, isolla pihalla, jossa koiralla on tilaa olla. Omu ei sovellu kerrostaloon tai taloon, jossa pienempi piha.

Perustiedot ja tausta

15.5.2021
Romaniassa arvioidaan olevan jopa 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Maan eläinsuojelullinen tilanne on Euroopan huonoimpia. Korruptoituneessa, köyhässä maassa monilla ihmisilläkin elämä on rankkaa ja on selvää, että eläinten kohtelu heijastuu yhteiskunnan pahoinvoinnista. Romaniassa elää kuitenkin ihmisiä, jotka tekevät parhaansa auttaakseen kodittomia eläimiä. Yksi heistä on One Rescue Associationin perustaja, eläinääkäri Adina Vladut. Adinan tarhalla Cosobassa on noin 350 koiraa, joiden perustarpeista huolehditaan ja joista moni etsii kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Koiramyönteinen henkilö löysi emon ja 5 urospentua kadulta Cosoban alueelta ja toi koko poppoon tarhalle. Pentujen emo on reipas ja lempeän oloinen ja myös tulossa adoptio-ohjelmaan. Adina epäilee, että pentujen isä on Cosoban lähellä asuva romanialainen paimenkoira, varmuutta isästä ei tietenkään ole, mutta on viitteet ovat vahvat.

On mahdollista, että pentujen perimässä on laumanvartijaa, joten pennut etsivät kotia, jossa on tilaa, pihaa ja vankka koirakokemus.

Pentueseen kuuluu  Katla, Askja, Peleaga ja Negoiu Omun lisäksi ja kaikki muut ovat jo löytäneet kotinsa Suomesta.

Omu on pienestä saakka ollut se, joka on ottanut paikan hieman kauempaa ja sieltä seurannut tilanteen kehittymistä. Nyt hänestä on kasvanut upea nuorukainen, joka toki on kovin tottumaton vielä kaikkeen mitä maailmalla on tarjottavana, sillä hän on kasvanut pennusta aikuiseksi tarhaoloissa.

Omu asustelee tällä hetkellä aremman koiran kanssa samassa häkissä ja tulee tämän kanssa hyvin toimeen. Saattaakin olla, että kivasta, reilusta ja reippaasta koirakaverista olisi hyötyä Omulle kotiutumisessa.

Omu saattaa haukkua jonkin verran jos haluaa huomiota tai jos muut haukkuu.

Omulla oli yksi etujaloistaan tuettuna hetken aikaa, kun hän oli loukannut sen hyppiessä mutta rtg-kuvissa ei näkynyt poikkeavaa, eikä Omu osoita mitään oireita kipeästä jalasta enää joten todennäköisesti kyse oli nyrjähdyksestä tai venähdyksestä.

Omulla on korkeutta noin 60-65cm.

Päivitykset

15.5.2021
Omu on kasvanut pennusta komeaksi nuoreksi aikuiseksi. Kaikki Omun sisarukset ovat jo Suomessa ja olisi hienoa mikäli Omu pääsisi tekemään saman tärkeän matkan kuin he.

22.11.2020
Omu ja Negoiu odottaa yhä tarhalla varmistusta oman kodin löytymisestä.

7.3.2020
Omu aloitti oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Omu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Omu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Omun yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa