Kodin saanut koira: MIRDJA (Suomessa)

Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Mäntsälä)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
23.7.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Niin myös Mirdja päätyi tarhalle: Hänet oli hylätty tarhan edustalle vain muutama viikko ennen aktiiviemme lokakuun tarhavierailua.

Selväksi on käynyt, että Mirdja on entisessä elämässään ollut kotikoira, sillä hänen käytöksensä ihmisten kanssa on kovin luontevaa. Vieraatkaan ihmiset eivät Mirdjaa pelota, vaan hän on kovin avoin ja ihmissosiaalinen. Lisäksi Mirdja osaa myös istua käskystä. Ihmisen huomio tekee tämän ison nallekarhun kovin onnelliseksi, namit maistuvat, eikä ympärillä oleva melu tai häkin ulkopuolella touhuavat koirat  häiritse Mirdjaa yhtään. Tarhalla Mirdja asusteli myös toisen ison koiran, uroksen, kanssa ja ne tulivat loistavasti toimeen keskenään.

Mirdja varattiin omaan kotiin 21.12.2021 ja se matkusti Suomeen 9.4.2022. Itsestään johtumattomista syistä Mirdja palasi kotia etsiväksi koiraksi ja se muutti kotihoitoon 1.5.2022. Kotihoidossa Mirdjan stressitasot ovat laskeneet ja arki sen kanssa sujuu hienosti. Ihastuttavan luonteensa takia Mirdja onkin valloittanut kotihoitajansa sydämen. Tämä jatkuvasta halipulasta kärsivä nallukka olisikin valmis muuttamaan omaan kotiinsa!

Upea Mirdja etsii ymmärtäväistä ja kärsivällistä kotia rauhalliselta alueelta omakotitalosta. Mirdja voisi upean luonteensa puolesta sopia monenmoiseen perheeseen, mutta Mirdjan suurehko koko asettaa tiettyjä ehtoja. Tärkeää on, että tuleva omistaja on sitoutunut kouluttamaan Mirdjalle esimerkiksi sujuvan hihnakäytöksen koiralähtöisyyden periaatteita noudattaen. Ensisijaisesti etsimme Mirdjalle koirakokenutta kotia. Kotihoidossa Mirdjalla on ollut haasteita kotihoitajan koiran kanssa, joten ensisijaisesti Mirdja sijoitetaan ainoaksi koiraksi. Voimakasluonteista Mirdjaa voidaan kuitenkin harkita toisen, alistuvan ja sopuisan uroskoiran kaveriksi edellyttäen, että kodissa on riittävät eristysmahdollisuudet ja perhe on sitoutunut tutustuttamaan koirat toisiinsa pitkän kaavan mukaan.

Mirdjan suonissa virtaa laumanvartijakoiran verta ja se etsii kotia, jossa ymmärretään laumanvartijoiden sielunelämää. Mirdjalla on hoidettu sydänmato. Se on saanut Romaniassa pistoshoidon ja tällä hetkellä sillä on jälkihoitona säännöllinen ulkoloishäätö. Hoidetusta sydänmadosta ei jää Mirdjalle pysyviä oireita.

Mirdja on tällä hetkellä noin 70 cm / 35 kg. Mirdja on laihassa kunnossa ja tarvitsee lisää painoa.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

3.9.2022

Mirjda on siirtynyt omaan kotiin! Onnea Mirdja.

30.8.2022

Onnekas Mirdja on varattu omaan kotiin.

23.7.2022

Mirdja on asustellut kotihoidossa jo pari kuukautta ja se on valloittanut kotihoitajan sydämen. Mirdja on suurikokoinen, todella ihmisrakas halinalle, jolla on päivittäinen halipula. Mirdja menee ilosta sykkyrälle, kun se saa makoilla kotihoitajan vieressä ja nauttia rapsutuksista sekä turkin harjaamisesta. Yksinolot sujuvat mallikkaasti Mirdjan omassa huoneessa.

Midrja on paljastanut myös ihastuttavan leikkisän puolensa. Se kirmailee pitkin pihaa ja maistelee heinää sekä karviaisia suoraan pensaasta. Parhain leikki menee Mirdjan mielestä niin, että se varastaa kotihoitajan crocs-kengän ja se juoksentelee kenkä suussaan pihaa ympäri.

Mirdja on kuuliainen koira, joka osaa tulla kutsusta luokse. Laumanvartijoille tyypilliseen tapaan se on kuitenkin voimakasluonteinen, joten uudella perheellä olisi hyvä olla aiempaa koirakokemusta. Mirdja vahtii omaa reviiriään. Mirdja on tarkka omista resursseistaan. Se ei esimerkiksi pidä siitä, että ihminen koskee Mirdjaa sen ruokaillessa. Uuden perheen olisikin hyvä tutustua koirien elekieleen, jotta ihminen osaa antaa Mirdjalle riittävästi tilaa resurssitilanteessa.

Lisätty Mirdjalle uusia videoita.

17.5.2022
Mirdja etsii edelleen sitä ikiomaa kotipihaa ja omaa perhettä vartioitavaksi. Mirdjaan pääsee tutustumaan Mäntsälässä.

1.5.2022
Kovan onnen Mirdja palaa etsimään kotia itsestään johtumattomista syistä vain muutaman viikon kotonaolon jälkeen. Mirdja siirtyi kotihoitoon Mäntsälään ja etsii sieltä käsin omaa loppuelämän kotiaan.

Mirdja on avoin ihmisten kanssa ja haluaa olla ihmisiä lähellä. Tämän takia yksinolo onkin välillä hankalaa ja tätä tulee uudessa kodissa harjoitella.
Ulkona kaikki on hirmuisen mielenkiintoista ja tästä syystä Mirdja vetääkin kovasti hihnassa kun kaikkialle olisi niin kova kiire.

Mirdja on kovin innokas tutustumaan muihin koiriin ja tämä on ollut kotona jo aiemmin olleelle koiralle hieman liikaa. Mirdja kuitenkin tulee hyvin toimeen koirien kanssa, jotka ymmärtävät pientä yli-innokkuutta.

Mirdjan vielä stressitasot korkealla ja niiden laskemisen myötä koiran käytös voi muuttua moneen suuntaan.

9.4.2022
Mirdja saapui vihdoin ikiomaan kotiinsa Suomeen sydänmatohoitojen jälkeen. Mirdja sai uudeksi nimekseen Bani. Onnea Banille ja perheelle!

21.12.2021
Mirdja sai parhaan joululahjan ja se on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

10.11.2021
Mirdja on Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja oman kodin etsintä voi alkaa!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mirdja saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mirdja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehström

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: