Päivitetty 10.11.2021

Kotia etsivä koira: MIRDJA


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.11.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Niin myös Mirdja päätyi tarhalle: Hänet oli hylätty tarhan edustalle vain muutama viikko ennen aktiiviemme lokakuun tarhavierailua.

Selväksi on käynyt, että Mirdja on entisessä elämässään ollut kotikoira, sillä hänen käytöksensä ihmisten kanssa on kovin luontevaa. Vieraatkaan ihmiset eivät Mirdjaa pelota, vaan hän on kovin avoin ja ihmissosiaalinen. Lisäksi Mirdja osaa myös istua käskystä. Ihmisen huomio tekee tämän ison nallekarhun kovin onnelliseksi, namit maistuvat, eikä ympärillä oleva melu (vierailun aikana ihan päällä on meneillään kattoremontti) tai häkin ulkopuolella touhuavat koirat  häiritse Mirdjaa yhtään. Mirdja asustaa tällä hetkellä yksin, ja yksin ollessaan myös pihan tapahtumat kiinnostavat. Mirdja myös hakee yksin ollessaan ihmisten huomiota haukkumalla ja hyppimällä häkin seinää vasten. On selvää, että koska Mirdja on tapaamishetkellä ollut tarhalla vasta vähän aikaa, se on hieman hämmennyksissä uudesta ympäristöstä ja täysin uudesta tilanteesta.

Upea Mirdja etsii ymmärtäväistä ja kärsivällistä kotia kokonsa vuoksi ensisijaisesti muualta kuin kerrostalosta. Mirdja voisi upean luonteensa puolesta sopia monenmoiseen perheeseen, mutta Mirdjan suurehko koko asettaa tiettyjä ehtoja. Tärkeää on, että tuleva omistaja on sitoutunut kouluttamaan Mirdjalle esimerkiksi sujuvan hihnakäytöksen koiralähtöisyyden periaatteita noudattaen. Ensisijaisesti etsimme Mirdjalle koirakokenutta kotia.

Mirdja on tällä hetkellä noin 70 cm / 35 kg. Mirdja on laihassa kunnossa ja tarvitsee lisää painoa.

Päivitykset
10.11.2021
Mirdja on Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja oman kodin etsintä voi alkaa!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mirdja saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mirdja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa