Päivitetty 03.09.2022

Enkelikoira: TYRION (nyk. Romeo)


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta
19.9.2017
Rosiorin kunnallinen tarha sijaitsee pienessä Rosiori de Veden kaupungissa Romaniassa. Cornelia Stan on paikallinen eläinsuojelija, joka uutterasti huolehtii tarhan useasta sadasta koirasta. Osa koirista elää sisätiloissa suurissa betonipohjaisissa häkeissä, joihin tuodaan rankkureiden toimesta jatkuvasti lisää koiria. Cornelia pyrkii siirtämään osan koirista ulos erilliskoppeihin, joissa koirat asuvat ketjuun kiinnitettyinä. Nämä koirat ovat tarhan mittapuulla onnekkaita, sillä niillä on sen verran omaa tilaa, että ne saavat nukkua omissa kopeissaan, syödä omísta kupeistaan, ja näin välttää pahimmat resurssitaistelut. Ystävällinen Tyrion-herra on yksi näistä niin sanotuista koppikoirista.

Tyrion on sympaattinen ukkeli parhaassa iässään. Tyrion on positiivinen ja tasapainoinen koira, joka ottaa uudet ihmiset vastaan avoimesti. Vaikka tarhalla ajoittain kova mekkala kuuluukin, ei Tyrion lähde haukkumiseen lainkaan mukaan, vaan katselee maailmaa rauhallisesti omalta paikaltaan. Tässä koirassa on jotain todella sielukasta viisautta. Tyrion antaa muiden koirien tulla ja mennä omalla reviirillään ja tulee muiden kanssa hyvin juttuun. Tyrionin upean persoonalliselle ulkonäölle ei mikään kuva tee oikeutta. Tämä herrasmies on noin 45cm korkea ja painoa sillä on noin 17 kiloa.

Päivitykset

2.9.2022

Romeo selvisi Rosiorin kunnalliselta tarhalta ikiomaan kotiin, jossa sai elää rakastettuna perheenjäsenenä neljä kokonaista vuotta, kunnes sairaudet uuvuttivat tämän kultaisen koiran. Romeota jäi kaipaamaan perhe. Lämpimät osanottomme.

ROMEO 2.12.2012-8.6.2022

Olit meille kaikki kaikessa. Kiitos kaikesta mitä toit meidän elämään pieni mies 4 vuoden aikana. Romeo oli todella viisas ja sielukas koira ja jätti suuret tassunjäljet sydämeen ja täytettäväksi.

Koskaan ei tiedä
onko aikaa paljon
vai vähän,
yht’äkkiä huomaa
se päättyikin tähän.
On paikkasi tyhjä ja
korvaamaton, ja
kaipuu suuri
sanaton. 


18.2.2018
Eilen Tyrion teki elämänsä matkan kotiin Suomeen ja se sai uudeksi nimekseen Romeo. Onnea Romeo ja perhe, ja kaikkea hyvää!

24.1.2018
Tänään on se päivä, kun ihana Tyrion on viimein varattu omaan kotiinsa Suomeen. Pitkä odotus on pian ohi. Onnea Tyrion, onnea ihan hirmuisesti.

23.11.2017
Aktiiviemme vieraillessa Rosiorin kunnallisella tarhalla marraskuussa, istui Tyrion tutulla passipaikallaan koppinsa katolla seuraillen vieraiden puuhia. Aktiivimme kuvailivat Tyrionia aivan ihanaksi koiraksi, joka on ihmisten seurassa rento ja luonteva. Vaikka tarhaelämä onkin varmasti ollut tälle pehmeälle herralle välillä rankkaa, on se säilyttänyt avoimen ja kultaisen luonteensa. Tyrion ottaa vieraat vastaan ystävällisesti ja intoutuu pian jo hyppimään vieraita vasten pyytäen huomiota, intoutuen jopa hieman leikkimään. Tyrion vaikuttaa edelleen perusluonteeltaan hyvin rauhalliselta koiralta, eikä se lähde ympäristön hälinään mukaan, vaan tarkkailee maailman menoa omasta rauhallisesta kuplastaan käsin. Tyrion kuuluu kotikoiraksi.

19.9.2017
Niin positiivinen ja tasapainoinen, sitä Tyrion oli tavatessani sen syyskuussa. Tyrion ottaa vieraat vastaan avoimesti olematta kuitenkaan päällekäyvä. Rapsutusten loppuessa Tyrion pyytää niitä lisää omalla vienolla ja ujolla tavallaan. Nopeaa käden liikettä Tyrion väistää. Vaikka koko ympäristö mekastaa ja haukkuu, ei Tyrion lähde moiseen mukaan, vaan pysyy omana rauhallisena itsenään. Tyrion ei myöskään piittaa reviirilleen tulevista koirista, vaan keskittyy täysin nauttimaan ihmisen läsnäolosta.

Tyrion on selvästi rohkaistunut toukokuusta ja pyytää ihmistä leikkiin kanssaan. Kamera Tyrionia hieman kuitenkin jännittää, tai pikemminkin se, ettei se näe ihmisen naamaa sen takaa. Liekö siinä syy, miksi kuvat eivät missään nimessä tee oikeutta Tyrionin persoonalliselle kauneudelle? Tyrion rauhoittuu ihmisen lähelle, ja sen seurassa voikin melkein itse unohtaa olevansa keskellä tarhan melua. Tämä terapeuttinen koira ansaitsisi kipeästi oman kodin ja perheen.

15.7.2017
Aktiivimme tapasivat heinäkuisella Romanian matkallaan myös veikeän Tyrionin. Tyrionia hieman jännitti yllättävien vierailijoiden kohtaaminen, mutta siitäkin huolimatta se otti vieraat lempeästi tervehtien vastaan. Aktiivimme kuvailivat Tyrionia todella ystävälliseksi ja kiltiksi herrasmieheksi, joka antoi tutkia itseään todella nätisti. Tyrion on kovin hauskailmeinen ja kultainen ukko, joka ansaitsisi jo päästä rakastetuksi perheenjäseneksi omaan kotiinsa.

13.5.2017
Villikkovuodet ovat Tyrionilla jo taaksejäänyttä elämää, ja seesteiset päivät edessä päin. Tyrion on todella rauhallinen ja sielukas herrasmies. Ihmisen mennessä Tyrionin luo se suorastaan liimautuu ihmiseen kiinni kietoen samalla tassunsa vierailijan ympärille. Sitten se tunkee päänsä syliin, ja ehkäpä siten pääsee hetkeksi piiloon ympäristön aiheuttamalta stressiltä. Ihmisen seura on Tyrionille niin tärkeää, että ruokakin jää silloin kakkoseksi. Tämä seesteinen herraskoira ansaitsisikin jo päästä oman ihmisen kainaloon köllöttelemään. Tyrionin ei kuulla haukkuvan vierailun aikana, eikä sillä tunnu olevan mitään ongelmia ympäröivien koirien kanssa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tyrion saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tyrion on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.