Päivitetty 11.04.2023

Kodin saanut koira: MUSHU


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

6.1.2022
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Yksi niistä onnekkaista, jotka ovat päässeet Carpen tarhalle Carmenin hoiviin on karkeakarvainen, töpöhäntäinen herra Mushu. Sen tarina alkaa siitä, että se löydettiin kaupan edestä todella huonossa kunnossa, täynnä punkkeja. Onni oli, että löydettiin ja se sai mahdollisuuden sekä tarvitsemansa hoidon – voidakseen nyt hyvin. Paremmassa kunnossa ollessaan Mushu onkin jaksanut ahkeroida, nimittäin tuhota läjän patjoja, jotka olivat tarhan pedeissä pehmikkeinä.

Mushu tavatessaan ihmisiä alkuun säpsyy ja säikkyy hieman, mutta hetken kuluttua innostuu ja rentoutuukin. Se rauhoittuu ja paljastaa iloisemman ja reippaamman puolensa, itse lähestyy ihmisiä, muiskauttaa niille vähän pusuja ja ottaisi mieluusti vähän rakkautta ja herkkuja vastaan.

Nuori herramme Mushun kanssa elämästä ei varmasti vauhtia puutu. Se etsii kotia, jolla on aikaa ja kärsivällisyyttä tutustuttaa ja opastaa sitä kotikoiran elämän saloihin, positiivisia kokemuksia tarjoten. Ei Mushu koirakaveristakaan pahastuisi, mutta se ei ole pakollista. Vaikka Mushu tarhalla reippaalta vaikuttaakin, uudessa kodissa esimerkiksi sisätiloissa asumiseen opettelu ja hihnakäytös ovat sille täysin uusia asioita.

Korkeutta Mushulta löytyy 52cm ja painoa 15kg. Mushu on kastroitu.

 

Päivitykset

4.3.2022

Mushu teki elämänsä tärkeimmän matkan – omaan kotiin <3

21.11.2022

Mushun onni kääntyi viimein, se on varattu omaan kotiin!

29.8.2022

Aktiivit tapasivat Mushun kesäkuussa 2022. Mushu on viime kerran jälkeen siirretty pienempään häkkiin ja se onkin nyt ujon nartun Venuksen häkkikaveri. Mushu on kaksikosta selvästi rohkeampi ja oli innoissaan aktiivien saapuessa häkkiin varsinkin Carmenista. Mushu ei lähde häkissä mitään tilannetta karkuun tai koe tarvetta tauottaa ihmisten kanssa oleilua. Koskeminen on silti vielä liian jännittävää. Tuttu ihminen selvästi rohkaisee Mushua ja se varmasti reipastuisi oikeanlaisella tuella. Toisesta koirasta Mushu ei erityisemmin ota tukea. Kun Mushuun ei erityisemmin kiinnitä huomiota näyttää se rauhoittuvan vieraiden lähelle.

17.4.2022
Aktiivimme tapasivat Mushun maaliskuussa. Se on utelias ihmisiä kohtaan ja uskaltaa ottaa namitkin nätisti kädestä. Kamera ja ihmiset ovat jännittäviä, ja selkäpuolelta ihmisten lähestyminen on helpompaa tottumattomalle koiralle. Mushu ei anna vieraiden koskea itseään, mutta varmasti reipastuisi kotiin päästessään, saadessaan ihmisistä hyviä kokemuksia. Mushun häkkikavereina on mm. hyvin ujoja narttukoiria, se kommunikoi niiden kanssa taitavasti eikä vahdi esimerkiksi ruokaresurssejaan. Mushu varmasti hyötyisi reippaan koirakaverin seurasta tulevassa kodissaan. 

Lisätty kultaisesta töpöhäntäpojasta uusia kuvia ja video. <3


6.1.2022
Mushu aloitti tänään kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mushu saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mushu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Mushun yhteyshenkilönä toimii Milla Kukkonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.