Kodin saanut koira: VENUS (Vinttaripentue)

Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

Perustiedot ja taustat
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Jonkin aikaa sitten Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Nyt näiden 11 onnekkaan viikarin on aika aloittaa kodin etsintä adoptio-ohjelmassamme.

Vinttaria pentue on kunnon hulivili pentue. Voimme siis luvata tuleville perheille aimo annoksen pentuenergiaa! Pennut ovat reippaita, sosiaalisia, leikkisiä ja äärettömän kauniita. Jokaisesta niistä alkaa pikkuhiljaa kuoriutua se oma persoona esiin ja niistä kasvaa hitaasti ja varmasti jokaisesta omanlaisensa persoona. Niinkuin tiimi nimestä voi päätellä, näissä pennuissa on rotuperimässä vinttikoiraa. Harkitessasi Venuksen adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada paljon informaatiota siitä, millainen koira tästä pennusta on kasvamassa. Huolellisien ja rakastavan kasvatuksen pennut tulevat jokatapauksessa tarvitsemaan.

Venus on toinen näistä penikkataudin sairastaneista. Venukselle ei kuitenkaan jäänyt taudista mitään pysyviä oireita ja Venus onkin tänä päivänä täysin terve ja normaali nuori aikuinen. Penikkataudin sairastaneet pennut jäävät usein pienempikokoisiksi ja Venus onkin hieman pienikokoisempi sisaruksiinsa verrattuna.

Venus asuu siskonsa Veroniquen kanssa yhdessä tarhan ulkohäkeistä. Venus varsinkin on kunnon rämäpää! Venus on luonteeltaan todella menevä, reipas ja äärettömän sosiaalinen. Se rakastaa ihmiseltä saamaansa huomiota ja on todella helposti motivoitavissa nameilla. Venus on täysin ihmisen koira, jolle soisi sen oman kodin ja perheen mahdollisimman pian.

Saalisviettinsä vuoksi Venusta ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja.

Vinttari pennut tulevat aikuisena olemaan noin 50-60cm korkeita.

Venus ei hauku ollenkaan

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

27.12.2018
Venus lensi omaan kotiinsa 15.12.

28.11.2018
Aina niin iloinen ja energinen Venus sai viimein kokea sen onnen, jota se on joutunut odottamaan melkein kaksi pitkää vuotta. Venus on varattu ja se tulee pian matkaamaan omaan kotiinsa.

24.08.2018
Ja jälleen kerran on tullut se aika kuukaudesta, kun saan päivitellä vinttaripentueen vielä tarhalla omia kotejaan odottavien jäsenten kuulumisia.

Venus on edelleen niin täydellinen oma itsensä. Venus asuttaa samaa häkkiä edelleen siskonsa Venuksen kanssa ja kaksikko tulee edelleen moitteettomasti toimeen keskenään. Ja Venus on koira, jonka tervetuliaistanssiin ja -pusutteluun voi aina luottaa. Niin myös tälläkin kertaa! Venus tykkää käyttää nenäänsä ja tutkikin hirveästi kaikkea ja kaikkia aktiiviemme päästyä häkkiin sisään. Vaikka energiaa ja menoa tältä tytöltä löytyy, niin Venuksen keskittymiskyky on välillä vailla vertaa. Ympärillä tapahtui ja joka suunnalla metelöitiin, mutta tämä ei haitannut Venusta, joka oli hyvin keskittynyt omiin puuhasteluihinsa.

On suorastaan järkyttävää, että koira, jolla on näinkin paljon annettavaa, seisoo edelleen päivästä toiseen tarhalla. Venuksesta saa varmasti mitä parhaimman juoksukaverin ja perhekoiran, kunhan joku vaan avaa silmänsä sen kauneudelle.

08.07.2018
Venus… Onko maailmassa enää sanoja millä tätä tyttöä pystyisi kuvailemaan. Rakkaudentäyteisempää koiraa saa etsiä ja sitä ei varmasti ihan hevillä löydy. Kaikki häkkiin tulijat täytyy heti tervehtiä, kaikki täytyy pusuttaa, kaikkien syliin täytyy yrittää tunkea ja kaikkia on vaan pakko rakastaa ja samaan aikaan! Tämän takia Venuksen kuvaaminen olikin miltein mahdotonta. Nameilla sai hetkeksi tytön huomion, mutta aktiiviemme mukaan puhuttiin noin sekuntin sadasosista, mitä tyttö suostui olemaan paikoillaan. Loppuajan se säntäili ihmiseltä toiselle iloissaan rakkauttansa jakamaan. Kotioloissa Venus tulee varmasti jonkin verran rauhoittumaan, kun saa liikuntaa, virikkeitä ja hällä on ihmisiä kelle ihan oikeasti sitä rakkautta saa jakaa. Täydellisempää koiraa saa hakea.

29.04.2018
Aktiivimme pääsivät jälleen nauttimaan Venuksen ihastuttavasta seurasta hetkeksi. Tämän tytön luota ei voi vaan lähteä hymyilemättä. niin hyvä fiilis tulee jo pelkästään Venuksen perus olemuksesta. Venus on kuin superpallo ja hieman sellainen jokapaikan höylä. Se rakastaa olla lähellä ihmistä ja nauttii hellyydestä ja rapsutuksista. Se ei jaksa kuitenkaan kauhean kauan olla paikallaann, kun sillä on jo kiire sännätä seuraavan rapsuttelijan luokse tai jatkamaan puuhasteluaan, joka jäi aiemmin kesken. Venus on selvästi siskoaan Veroniquea touhukkaampi, mutta osaa myös rauhoittua. Tyttö onkin aikas perso nameille ja helposti motivoitavissa niiden avulla.

Lisätty Venukselle uusi video.

04.01.2018
Marraskuussa aktiivimme tapasivat jälleen ihanan Vinttaripentueen. Pentueen jäsenet ovat varttuneet jo aikuisikään ja jatkavat kodin etsintää aikuisten koirien kategoriasta.

Vinttaripennut ovat onnistuneet yllättämään meidät täydellisyydellään kertatoisensa jälkeen ja jälleen myös Venus teki niin. Venus otti reissussa olleet aktiivimme iloisena ja innokkaana vastaan. Venus on siirtynyt asumaan ulkohäkkiin ja ei pääsekkään enää ulkoilemaan tarhan sisäpihalle. Liikkumatilaa on siis paljon vähemmän, mutta silti turhautuneisuutta ei ainakaan vielä ollut ilmassa. Venus hakeutuu itsestään lähelle ja jää nauttimaan rapsutuksista. Tyttö ei ahdistu, vaikka siitä pidettiin kiinni kuvien aikana, vaan seisoskeli rauhassa ja ihmetteli tapahtumienkulkua. Venus vaikuttaa hyvinkin rauhalliselta ja tasapainoiselta nuorelta aikuiselta, jolla kaikesta huolimatta varmasti riittää sitä virtaakin vaikka muille jakaa. Ruokahalua neitosella riittää ja nappasikin namit siskonsa nenän edestä pariin otteeseen. Ruuan vahtimista Venuksella edelleen on ja tämä onkin hyvä asia huomioida. 

16.10.2017
Tapasimme vinttaripentueen sisarukset syyskuisella reissullamme. Yksi pihalla hurjaa spurttailevista kaunokaisista oli Venus. Tytöstä on kuoriutunut äärettömön kaunis ja se on edelleen siskonsa Velvetin kanssa porukan pienikokoisimmat. Venus oli todella laihassa kunnossa ja Adina epäili sen johtuvan stressistä. Vinttaripentueen jäsenet ovat ottaneet tarhaelämän viimeaikoina todella raskaasti. Niiden kuihtumista on sydäntäsärkevää katsoa ja yrittää kuvailla miten täydellinen niistä jokaikinen on. Venus on tarvitsee kodin, jossa sen kanssa ollaan valmiita liikkumaan ja puuhastelemaan, mutta myös halutaan söpöillä ilallla vierekkäin sohvalla. Venus tulee hienosti kaikkien muiden kanssa toimeen eikä kinaa synny kenenkään kanssa. Venus on tyttö, joka rakastaa kaikkea ja kaikkia!

08.08.2017
Venus jäi tapaamatta toukokuisella reissulla, mutta nyt heinäkuun reissulla olleet atiivimme pääsivät sen näkemään ja saimme Venuksesta tuoreita kuulumisia. Venus on edelleen porukan pienikokoisin ja mitä luultavimmin tulee sellaiseksi myös jäämään. Venus on hieman rauhoittunut sitten maaliskuun tapaamisen. Tyttö on edelleen super sympaattinen ja ihmisrakas tyyppi, joka varmasti odottaa sen oman perheensä löytymistä innokkaana. Venus on reipas ja utelias ja tuleekin innokkaana tutustumaan tarhalle saapuviin vieraisiin. Jos joku on innokas rapsuttamaan, niin Venus pysyy sen ihmisen vierellä vaikka tämän maailman loppuun asti. Venus tulee muiden koirien kanssa mainiosti toimeen, eikä tytössä ole mitään moitittavaa.

——————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Venus saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Venus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: