Kotia etsivä koira: HERMINA

Kuvankaunis Hermina etsii aktiivista, (paimen)koirakokemusta omaavaa kotia, jossa halutaan tarjota Herminalle ihanan koiramainen elämä.
Syntymäaika: 04/2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kokoarvio:60 cm/30 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.5.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Herminan taustasta ei tiedetä paljoa, mutta sen verran osataan kertoa että Ioana valitsi Herminan Bragaridun kunnalliselta tarhalta turvapaikalle Cosoban yksityiselle tarhalle syyskuussa 2023, josta lähtien se on asunut Cosobassa. Tapasimme Herminan huhtikuussa 2024 ja valitsimme hänet adoptio-ohjelmaan. Mitä Herminan elämään on kuulunut ennen kunnalliselle tarhalle joutumista, emme tiedä, mutta usein tämän tyyppisiä koiria käytetään pihassa tai esim tehdasalueella tai rakennuksilla “vahtikoirina” ja ne saatetaan hylätä jos ne eivät ole riittävän vihaisia tai vaikka kun rakennettava kohde valmistuu.

Hermina on kiinnostunut ja ystävällinen häkkiinsä tulevaa vierasta ihmistä kohtaan, mutta hieman varovainen. Ikään kuin Hermina ei olisi hirveästi tottunut elämässään saamaan huomiota saati silittelyä ihmisiltä ja esimerkiksi namien syönti ihmisen kädestä on sille varmaankin aivan vieras asia. On myös mahdollista että Herminalla on takanaan huonojakin kokemuksia. Lainkaan aggressiiviselta Hermina ei vaikuta eikä se pakene tai mene koppiinsa piiloon kosketusta, vain alkuun nojaa hieman toiseen suuntaan. Hermina antaa kuitenkin vieraankin ihmisen käsitellä itseään ja tutun ihmisen kanssa menee todella hienosti. Uskon että jos Herminan kanssa olisi ollut aikaa viettää häkissä vaikkapa tunnin verran, hän olisi vapautunut jo siinä ajassa paljon.

Hermina asuttaa häkkiään aran uroksen kanssa ja hän ulkoilee sujuvasti yhtäaikaa vapaana mm. reippaan uroksen ja nartun kanssa. Hermina vaikuttaa tavatessamme melko rauhalliselta ja tyyneltä, ehkä hieman hämmentyneeltä, mutta hyvin kiltiltä. On odotettavissa että kotona kunnolla kotiuduttuaan Herminasta tulee aktiivisempi ja energisempi rotutyypilliseen tapaan. Hermina on mahdollisesti puhdas saksanpaimenkoira, tai ainakin siihen on vahva rotuperimä.

Hermina etsii kotia taajamasta tai haja-asutusalueelta, rivi- tai omakotitalosta. Etsimme Herminalle omistajaa, jolla olisi jo koirakokemusta, mieluiten tämän tyyppisistä roduista ja osaamista mm. koiran elekielestä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvasta koulutuksesta. Hermina tarvitsee riittävästi liikuntaa, aktivointia ja virikkeitä sekä rentoa ja kivaa koulutusta elääkseen hyvän, koiramaisen elämän uudessa kodissaan. Herminan tulevassa kodissa voisi hyvin olla koirakaveri entuudestaan, mieluiten uros, mutta Herminaa voidaan ajatella ainoaksikin koiraksi.

Hermina on syntynyt noin vuonna 2019. Hermina on steriloitu ja kokoa hänellä on noin 60 cm ja 30 kg. Hermina on ns. käyttölinjainen ja sirohko rakenteeltaan.

Päivitykset

5.5.2024
Hermina aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: