Päivitetty 03.10.2021

Kotia etsivä koira: HARUKIUS


Syntymäaika: 7/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
kastroitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.10.2021

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosoban koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana löysi Harukiuksen hylättynä kotikylästään toukokuun 2021 alussa. Harukius oli tuolloin selkeästi ollut joko huonolla hoidolla tai hylättynä pidemmän aikaa, sillä sen kunto oli melko huono. Harukius oli hyvin laiha ja sen turkki oli surkeassa kunnossa. Kesän mittaan Harukiusta on hoidettu ja se on pikkuhiljaa kuntoutunut niin, että voidaan alkaa kuvittelemaan miten upea siitä tuleekaan vielä kun se pääsee kotiin ja saa hyvää hoitoa ja laadukasta ruokaa säännöllisesti. Tapasimme Harukiuksen elokuun lopussa 2021 Cosoban tarhalla.

Harukiuksella on vielä iho-ongelmia ja tuoreemmissa kuvissa näkyy että se on loukannut tarhalla silmänsä, mutta siinä ei vaikuta olevan mitään pysyvää vammaa. Harukius saa ihoonsa jo päättyneen antibiootti-kuurin lisäksi kuukausittain Simparica-lääkettä ja vitamiineja ja sen vointi on kohentunut kuukausi kuukaudelta tasaisesti.

Nuori herra Harukius on selkeästi saksanpaimenkoirasekoitus, joka on elämänsä karusta alusta huolimatta täynnä ystävällisyyttä ja hyvää mieltä. Se tutustuu uusiinkiin ihmisiin avoimesti ja nauttii silminnähden saamastaan huomiosta ja rapsutuksista. Harukius asuttaa häkkiään yksin, mutta se tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa. Emme kuitenkaan varmuuden vuoksi luovuta sitä toisen uroksen kanssa samaan kotiin. Harukius ei vaikuta olevan kova haukkumaan tarhaoloissa.

Harukius on noin vuoden ikäinen kastroitu uros, jolla on korkeutta noin 60-65 cm ja painoa tällä hetkellä alle 30 kg.

Etsimme Harukiukselle aktiivista kotia, jossa on jo entuudestaan jonkin verran koirakokemusta. Harukius on nuori koira, joka tulee tarvitsemaan kosolti liikuntaa, virikkeitä ja positiivisiin metodeihin pohjautuvaa peruskoulutusta.

Päivitykset
3.10.2021

Harukius aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Harukius saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Harukius on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harukiuksen yhteyshenkilö on Salla Honkapää.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa