Kotia etsivä koira: HARUKIUS, ERITYISADOPTIO

Syntymäaika: 7/2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kokoarvio:

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.5.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosoban koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana löysi Harukiuksen hylättynä kotikylästään toukokuun 2021 alussa. Harukius oli tuolloin selkeästi ollut joko huonolla hoidolla tai hylättynä pidemmän aikaa, sillä sen kunto oli melko huono. Harukius oli hyvin laiha ja sen turkki oli surkeassa kunnossa. Kesän mittaan Harukiusta on hoidettu ja se on pikkuhiljaa kuntoutunut niin, että voidaan alkaa kuvittelemaan miten upea siitä tuleekaan vielä kun se pääsee kotiin ja saa hyvää hoitoa ja laadukasta ruokaa säännöllisesti.

Harukiuksella on iho-ongelmia ja valitettavasti sillä on todettu furunkoloosi. Harukius tulee siis todennäköisesti tarvitsemaan myös kotona mahdollisesti jatkuvaakin hoitoa tassutulehduksiin. Toki tällä hetkellä tarhaolosuhteissa ei ole suuriakaan mahdollisuuksia saada furunkoloosia hyvään hoitotasapainoon ja tilanne saattaisi kotioloissa, kuivassa ja puhtaassa ympäristössä kohentua selvästikin. Kuvissa näkyvät tulehduspaiseet tullaan poistamaan Harukiukselta ennen Suomeen saapumista. Tulevan kodin tulee siis sitoutua Harukiuksen hyvään hoitoon pahimmassa tapauksessa sen loppuelämän ajan.

Nuori herra Harukius on selkeästi saksanpaimenkoirasekoitus, joka on elämänsä karusta alusta huolimatta täynnä ystävällisyyttä ja hyvää mieltä. Se tutustuu uusiinkiin ihmisiin avoimesti ja nauttii silminnähden saamastaan huomiosta ja rapsutuksista. Erityisen kiintynyt Harukius on omaan ihmiseensä Ioanaan. Harukius asuttaa häkkiään yksin, mutta se tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa. Emme kuitenkaan varmuuden vuoksi luovuta sitä toisen uroksen kanssa samaan kotiin. Harukius ei vaikuta olevan kova haukkumaan tarhaoloissa.

Harukius on noin vuoden ikäinen kastroitu uros, jolla on korkeutta noin 60-65 cm ja painoa tällä hetkellä alle 30 kg.

Etsimme Harukiukselle aktiivista kotia, jossa on jo entuudestaan jonkin verran koirakokemusta. Harukius on nuori koira, joka tulee tarvitsemaan kosolti liikuntaa, virikkeitä ja positiivisiin metodeihin pohjautuvaa peruskoulutusta.

Päivitykset

6.5.2022
Terveisiä Harukiukselta. Harukius on onnekkaasti saanut vielä ainakin toistaiseksi pysyä eläinlääkäriklinikalla jossa se saa paljon parempaa hoitoa ja asuu puhtaammassa ympäristössä kuin tarhalla.

Lisätty uusi kuva.

4.4.2022
Harukiuksen varaus on peruttu kodin toimesta, joten Harukius palaa etsimään omaa kotiaan.

Harukius on viettänyt viimeisen kuukauden Bukarestissa eläinlääkäri-klinikan tiloissa, jotta sitä on voitu hoitaa intensiivisemmin ja sen vointi onkin kohentunut furunkoloosin suhteen koska se on saanut olla kuivemmassa ja puhtaamassa ympäristössä. Etujaloista on poistettu kaksi isoa furunkoloosin aiheuttamaa pattia ja ne ovat parantuneet hyvin. Klinikalla on todettu myös, että Harukiuksen hampaat tulevat tarvitsemaan hoitoa, johon tulevan kodin on siis myös hyvä varautua. Harukius on tavannut klinikalla kissoja, joista se ei tunnu olevan millänsäkään.

Varauksen peruuntumisen myötä Harukius valitettavasti joutuu nyt palaamaan tarhalle, sillä sen ylläpitoa määräämättömäksi ajaksi ei voida kustantaa klinikan tiloissa.

Lisätty uusi video.

4.2.2022
Harukius on onnekkaasti varattu omaan kotiin Suomeen <3

18.1.2022
Harukius on yhä avoin, ihmisrakas, iloinen ja aktiivinen nuori koira, mutta valitettavasti sillä on on yhä terveyden kanssa haasteita, sillä sillä on todettu furunkoloosi, eli tassutulehdus. Harukius tulee siis todennäköisesti tarvitsemaan myös kotona mahdollisesti jatkuvaakin hoitoa tassutulehduksiin. Toki tällä hetkellä tarhaolosuhteissa ei ole suuriakaan mahdollisuuksia saada furunkoloosia hyvään hoitotasapainoon ja tilanne saattaisi kotioloissa, kuivassa ja puhtaassa ympäristössä kohentua selvästikin. Kuvissa näkyvät tulehduspaiseet tullaan poistamaan Harukiukselta ennen Suomeen saapumista. Tulevan kodin tulee siis sitoutua Harukiuksen hyvään hoitoon pahimmassa tapauksessa sen loppuelämän ajan.

Harukius on tarhalla stressaantunut ja kierroksilla ja kotiin pääseminen olisikin sille lottovoitto niin fyysisen kuin psyykkisenkin hyvinvoinnin kohenemiseksi. Harukius etsii kokemusta omaavaa kotia, jossa ollaan valmiita ja motivoituneita panostamaan Harukiuksen hyvään elämään monitahoisesti.

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

3.10.2021

Harukius aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Harukius saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Harukius on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harukiuksen yhteyshenkilö on Salla Honkapää.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: