Kodin saanut koira: Xavi

Perustiedot ja tausta

2.3.2024

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50–60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintuja, vuohia ja hevosia.

Xavi ja sen sisarukset hylättiin Aspa Mihailestin tarhalle. Pennut olivat kovin kipeitä ne kärsivät koronasta ja loisista jonka vuoksi ne viettivät jonkin aikaa klinikalla. Xavi ja yksi sen sisaruksista selvisivät hengissä ja ne pääsivät Mihain tarhalle sen jälkeen kun saivat rokotukset. M.G Rescuella selvinneet veljekset olivat olleet lokakuun aktiivi reissun aikaan vasta hyvin vähän aikaa. Valitettavasti Xavin viimeinenkin sisarus kuoli helmikuussa toisten koirien puremiin. Tarha elämä onkin varsin vaarallista ja julmaa pienille pennuille joten toivomme, että Xavi pääsisi pian pois tarhalta oman kodin turvaan.

Xavi on hyvin tyypillinen riehakas pikkupentu joka ainakin lokakuussa oli vielä täysin käsiteltävissä sekä sosiaalinen. Xavi nautti valtavasti huomiosta ja sitä saikin silitellä, rapsuttaa ja nostaa syliin ongelmitta. Energiaa tältä kaverilta löytyy vaikka muille jakaa ja se onkin aika moinen sählä. Vaikka tällä hetkellä Xavi vaikuttaa reippaalta siltä puuttuvat kuitenkin kaikki muut kokemukset tavallisesta arjesta ja kotikoiran elämästä, kuten varusteista, sisätiloissa elämisestä, hihnassa kulkemisesta, liikenteestä tai erilaisista ihmisistä sekä paikoista. Xavi on vielä nuori, joten sen käytös sekä persoona tulevat muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Pentujen perimästä ei myöskään tiedetä tarkemmin, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia pennuilla mahdollisesti voisi aikuisena olla.
 
Tämä syötävän suloinen pötkylä on sileäkarvainen musta pentu, jolla on valkoista tassuissa ja rinnassa sekä hieman partaa.
 
 
Päivitykset
 
2.3.24
 
Xavi sain hyviä uutisia ja se adoptoitiin omaan kotiin toisen yhdistyksen kautta.
 
26.2.2024
 
Xavilta saatiin tuoreita kuulumisia kun aktiivit kävivät moikkaamassa sitä tarhalla. Xavi on rohkea, sosiaalinen ja leikkisä kaveri joka tunkee päättäväisesti syliin ja rauhoittuu siihen. Xavi tulee hyvin juttuun häkkikavereidensa Mansen ja Kirsikan kanssa mutta ihmisen huomio on parasta! Xavi on myös löytänyt oman äänensä ja haukkuukin korkealta ja kovaa tarhalla. 
 
23.2.2024
 
Xavi viuhahtaa Kulkureiden adoptio-ohjelmaan omaa kotia etsimään!