Päivitetty 30.11.2022

Varattu koira: KAISA KOO


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
15.10.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana löysi hylätyn Kaisa Koon kaupan edustalta elokuussa. Ioana on varmastikin ollut ennen omistettu koira. Miksi siitä on luovuttu, emme tiedä. Kaisa asuu tällä hetkellä Ioanan ja hänen miehensä luona heidän kotonaan muutamien muiden koirien kanssa. Kaisa on siis harjoitellut kotioloissa asumista, mutta toki siinä on varmasti vielä paljon treenattavaa.

Kaisa tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Luonteeltaan Kaisa on aktiivinen, leikkisä, iloinen ja hän on hyvin ihmisrakas etenkin tuttujen ihmisten kanssa. Vieraisiin Kaisa tutustuu uteliaasti mutta vielä hieman aluksi jännittäen. Etenkin Ioanan mies on Kaisan lempi-ihminen, jonka kanssa Kaisa haluaisi touhata kaikkea mahdollista ja jonka perään Kaisa jää odottamaan hänen poistuessaan paikalta. Ihmisen huomio voittaakin Kaisan arvoasteikossa kaiken muun ja hänen kanssaan tuleekin varmasti olemaan helppoa motivoida mihin tahansa uuden opettamiseen. Toki Kaisan kanssa pitää myös harjoitella heti alusta asti yksinoloa, ettei ihmisrakkaus ala näyttäytyä eroahdistuksena. Tästä ei toistaiseksi ole viitteitä. Kaisa saa varmasti myös elämän tasaantuessa lisää itsevarmuutta ja tasapainoisuutta kun sitä tuetaan, kannustetaan ja koulutetaan positiivisin keinoin.

Kaisa sopisi monelaiseen kotiin, mutta ihan ensimmäiseksi koiraksi häntä ei anneta. Kodissa tulee olla valmiuksia ja motivaatiota tarjota Kaisalle hyvä, koiramainen elämä, paljon yhdessä tekemistä ja sopivassa suhteessa liikuntaa ja virikkeitä. Paimenkoiramaiseen tapaan Kaisa saattaa välillä käyttää ääntään ja ideaalein koti sijaitsisikin rivi- tai omakotitalossa. Ihan kaupunkikeskustaan Kaisa ei ehkä parhaiten sovellu.

Kaisa Koo on noin vuonna 2020 syntynyt steriloitu narttu. Kooltaan Kaisa on noin 55-60 cm ja 25 kiloa.

Päivitykset

30.11.2022
Kaisa on varattu omaan kotiin Suomeen.

15.10.2022
Kaisa Koo aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kaisa Koo saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaisa Koo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.