Päivitetty 05.03.2023

Kodin saanut koira: DARIANNA


Syntymäaika: 6/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
07.01.2023
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana on löytänyt herttaisen Dariannan kadulta 17 päivä joulukuuta kotinsa läheltä. Ioanalla ei ole tällä hetkellä tilaa uusille koirille kotona, eikä Cosoban tarhallekkaan mahdu uusia koiria, joten Darianna siirtyi Onevetin klinikan hoitopaikkaan. Ioana kertoi, että todennäköisesti joku on hylännyt Dariannan, sillä se on niin rohkea ja sosiaalinen ihmisten kanssa. Ihmisten kanssa puuhastelu, rapsutukset ja ihmisen läheisyys ovat Dariannan mielestä parasta koko maailmassa. Darianna tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa. Hoitopaikassa Darianna ei juurikaan hauku, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen ja ympäristön muutoksen myötä.

Darianna on iältään noin 1,5 vuotta, sillä on arvion mukaan painoa noin 8 kg ja säkäkorkeutta noin 30 cm.

04.03.2023
Darianna saapui Suomeen.

05.02.2023
Darianna on varattu omaan kotiin Suomeen.Onnea upealle pienelle pötkylälle ja sen tulevalle perheelle <3

07.01.2023
Darianna on lisätty adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Darianna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Darianna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Dariannan yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.