Kotia etsivä koira: TAISTO

Huonoista lähtökohdista ponnistanut aktiivinen, leikkisiä ja hellä Taisto etsii itselleen rakastavaa kotia <3
Syntymäaika: 01/2024
Sukupuoli: Uros
Kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kokoarvio: 40 cm/ 12 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

3.6.2024

Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Mihaelan ja hänen äitinsä luona asuu kerralla noin 20-30 koditonta koiraa. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista. Lisäksi Mihaela osallistuu alueen kodittomien koirien tilanteen auttamiseksi säännöllisesti sterilointikampanjoihin, jotta jonain päivänä kodittomia koiria ei olisi niin paljon.

Mihaela löysi Taiston noin kaksi kuukautta sitten hylättynä kotinsa lähettyviltä. Taisto oli todella huonossa kunnossa, nälkiintynyt, karvaton ja sen keho oli täynnä haavoja. Tällä hetkellä Taisto on kuitenkin toipunut täysin ja taistellut itsensä hyvään kuntoon <3. Se on myös kasvattanut itselleen oikein kauniin turkin. Mihaela kuvailee Taistoa aktiiviseksi, leikkisäksi ja helläksi koiraksi. Taisto tulee hienosti toimeen sekä koirien, että kissojen kanssa ja antaa käsitellä itseään hienosti. Hihnassa kävely luonnistu myös oikein hienosti.

Taisto voisi sopia monenlaiseen kotiin ja perhekokoonpanoon ja reipas koirakaveri olisi varmasti plussaa. On tärkeää huomioida, että Taisto on vielä hyvin nuori, joten sen käytös sekä persoona tulevat muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Taiston perimästä ei tiedetä tarkemmin, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia sillä tulee mahdollisesti aikuisena olemaan. Taistolla ei ole minkäänlaista kokemusta kotikoiran elämästä, joten se tulee tarvitsemaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea matkallaan kotikoiraksi. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Tällä hetkellä Taisto on kooltaan noin 40 cm ja 12 kg. Aikuisena se tulee luultavasti olemaan noin 20-25 kg painava.

3.6.2024

Taisto tallustelee etsimään itselleen kotia Kulkureiden adoptio-ohjelmaan <3

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tina Rekola

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: