Päivitetty 20.04.2015

Kodin saanut koira: FRAM


Fram6 mini

 

FRAM

* arvioitu syntymäaika 09/2013

* uros

* kastroidaan

 

 

 

 

06.04.2015
Nuori mies Framin elämä on nuoresta iästä huolimatta ollut jo kerran katkolla. Rouva, jonka pihalla Fram oli ketjussa elellyt, oli päättäny hankkiutua koirasta eroon ja tappaa sen. Onneksi Alina Murgu, Suflete Dragin eläinsuojelija, kuuli Framista ja sai sen haettua pois Suflete Dragin Jilavan tarhalle. Nyt Fram on asustellut maaliskuun alusta Jilavan tarhalla ja on valmis etsimään omaa kotiaan kauttamme.

Fram on varsinainen karvaturrikka, runsaan karvan alla poika on kuitenkin vielä hoikahkossa kunnossa ketjuelämän jäljiltä. Kokoa Framilla on n. 50-55 cm ja painoa 15-18 kilon väliltä. Framilla on ikää arviolta 1,5-vuotta, eikä poikaa ole vielä kastroitu. Leikkaaminen suoritetaan kuitenkin ennen Suomeen tuloa.

Kulkureiden aktiivien vieraillessa Jilavan tarhalla maaliskuun puolessa välissä osoittautui Fram ihan mainioksi nuoreksi koiran aluksi. Poika on sosiaalinen, reipas, ihmisrakas ja leikkisä. Fram tulee kaikkien koirien kanssa toimeen ja vaikka hormonit hyrräävät kunnioittaa ja väistää vanhempia koiria. Saman ikäisen uroksen kaveriksi Framia ei kuitenkaan luovuteta.

Fram on reipas ja energinen tapaus, jolla vauhtia piisaa. Tästä huolimatta poika osaa kuitenkin myös rauhoittua, eikä häslää jatkuvasti ympäriinsä. Framia voisi luonnehtia huumorintajuiseksi koiraksi. Haukkumista tarhalla ei esiintynyt, joten sen suhteen asuinmuodolla ei ole suurta merkitystä. Fram saattaisi myös nauttia harrastavasta kodista, tarhalla herran bravuurina on ollut tasapainottelu lautojen päällä.

20.04.2015Fram on löytänyt oman kotinsa Ranskasta.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Yhteydenotot otti vastaan Johanna Lisko.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.