Kodin saanut koira: GEORGE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

George 20150222 (8)

 

GEORGE

* Arvioitu syntymäaika 11/2014

* uros

 

 

 

 

02.03.2015
Veljekset, kuin karhut, George ja Grizzly on löydetty ylittämästä liikennöityä tietä Bukarestin laitamilla tammikuussa. Pennut oli huomannut Asociatia A Doua Sansan vapaaehtoinen, joka sai pennut kiinni ja otti ne kotiinsa kotihoitoon. Georgen ja Grizzlyn mukana oli myös poikien sisko, joka on edelleen kotihoidossa heidät löytäneen vapaaehtoisen luona. George ja Grizzly on nyt viety yhteistyötahomme A Doua Sansan Glinan tarhalle, josta käsin näille pienille suurille jässiköille etsiskellään nyt omaa loppuelämän kotia.

George ja Grizzly ovat syntyneet maaliskuun 2014 alkupuolella ja ikää pojilla on nyt n. 4,5 kk. Pojat jakavat häkkinsä Glinalla sivuiltamme löytyvän nuoren nartun, Cayennen kanssa. Molemmilla pojilla on kokoa nyt n. 40 cm korkeuden puolesta ja painoa arviolta 10 kiloa. Ihan mistään pikkukoirista ei siis ole kysymys, arviolta pojista voisi tulla suuriakin 55+ cm ja yli 25 kiloisia aikuisina.

Grizzly ja George ovat molemmat reippaita ja sosiaalisia, sekä myös melko vauhdikkaita kavereita. Ison koiran letkeys ja rauhallinen perusluonne on kuitenkin jo molemmissa näkyvissä. Kaverit eivät turhista hätkähtele, vaan suhtautuvat asioihin rauhallisen uteliaasti. Molemmilla pojilla on edelleen pörröiset pentuturkit, joten vain aika näyttää mihin suuntaan karvapeite kehittyy. Ihmisten kanssa pojat ovat reippaita ja sosiaalisia, sekä ainakin toistaiseksi tulevat kaikkien koirakavereiden kanssa juttuun. Molemmat pojat haukkuvat tarhaolosuhteissa paljon, joten tämä tullaan ottamaan huomioon adoptioprosessissa.

Poikien rotuperimä on hämärän peitossa. Koon ja ulkonäön perusteella voi olla mahdollista, että soppaan on sujahtanut jotakin voimakasta, mahdollisesti vahtiviettistäkin rotua. Pojille etsitäänkin ensisijaisesti koteja joissa on koirakokemusta ennestään. Kerrostalo tai vilkas taajama ei ole näille pojille se optimaalisin asuinympäristö.

20.04.2015
George on löytänyt oman kotinsa Tanskasta.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Yhteydenotot otti vastaan Johanna Lisko

Kuvay aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: