Kodin saanut koira: GITTA

Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
Ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

 

 

 

05.03.2017
Romaniassa on arviolta noin 2-5 miljoonaa kulkukoiraa. Osa näistä koirista päätyy kunnallisille tarhoille. Rosiorin tarha olisi ihan samanlainen kuin kaikki muutkin Romanian kunnalliset koiratarhat eli koirat kuolisivat siellä nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän takia, ellei tämän tarhan vastuuhenkilöksi olisi asemansa sitkeällä neuvotteluilla saavuttanut Cornelia Stan. Nuori nainen, joka ei voinut kääntää katsettaan pois apua tarvitsevista, on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden toimittaa koirille ruokaa ja järjestää tarhalle eläinlääkintäpalveluita, kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille. Rosiorin tarha onkin yksi harvoista, jossa koiria ei tapeta.

Gitta asuttaa Rosiorin tarhan tilapäishäkkiä siskonsa Giian kanssa. Gitta on pentumaisuuden huipentuma. Aktiiviemme mennessä häkkiin Gitta meni ensin piiloon omaan koppiinsa. Moni olisi voinut tässä vaiheessa luulla koiran olevan arka, mutta Gitta yllätti kaikki pinkaisemalla kopista ulos suoraan yhden aktiivimme syliin. Tämän jälkeen Gitta aloittaa pomppimisen, pusuttelemisen ja ilakoi ympäriinsä. Gitta näykkii vielä pentumaisella tavalla ollessaan innoissaan ja tämän ikäiselle se onkin vielä aivan normaalia. Gitta on siskoaan Giiaa hieman röyhkeämpi ja jos Gitta haluaa syliin, niin Gittahan tulee syliin.

Gitta sopisii luonteensa puolesta moneen erilaiseen perheeseen. Se on todella ihmisrakas ja tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Gitan ei kuultu tarhalla haukkuvan juurikaan eli myös kerrostalo voisi olla Gittan tuleva asuinmuoto. Gitta tulee varmasti tarvitsemaan riittävän liikunnan lisäksi myös muunlaisia aktiviteetteja.

Arviolta Gitta tulee aikuisena olemaan keskikokoinen. Korkeudeltaan 45-55cm ja painolitaan 15-20kg.

09.04.2017
Tapasimme kaksi huliviliä, Giian ja Gitan, maaliskuun reissullamme. Pennut asuttavat “tilapäishäkkiä” piilossa tarhan rakennusten takana, jossa niillä ei ole nimeksikään mitään kontakteja, niin ihmisiin kuin koiriinkaan. Silti nämä kaksi pursusivat iloa, energiaa ja olivat äärimmäisen sosiaalisia.

Tytöt ovat kasvaneet ja pikkuhiljaa niiden luonteet alkavat muotoutua omanlaisikseen. Gitta on selvästi siskoaan rauhallisempi ja tahtoi välillä jäädä hieman tämän jalkoihin. Sinnikkäästi Gitta-neiti kuitenkin piti puoliaan ja ilakoi valtavasti, kun sai vieraita häkilleen. Gitta on todella sosiaalinen, reipas ja myös hirveän kohtelias pentu. Gitta arvostaisikin varmasti liikunnan ja perheen kanssa yhteisen puuhailun lisäksi, sitä omaa sohvannurkkaa, jonne käpertyä iltaisin. Gitan kodin soisikin löytyvän pian, sillä tilapäishäkki tarjoaa kaikki mahdollisuudet aremmaksi muuttumiseen.

18.05.2017
Gitasta ei tällä hetkellä oteta lisää kyselyitä vastaan.

12.06.2017
Gitta on varattu omaan loppuelämän kotiinsa ja jää nyt odottelemaan sitä elämänsä kallisarvoisinta lentolippua kohti parempaa tulevaisuutta <3

15.07.2017
Onnekas Gitta lensi Suomeen tiistaina 11.7. Onnea Gitta ja perhe <3

——————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Gitta saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gitta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Gitta tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: