Päivitetty 15.07.2017

Kodin saanut koira: VENIAMIN (Vinttaripentue)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei kastroitu

 

 

30.03.2017
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Jonkin aikaa sitten Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Nyt näiden 11 onnekkaan viikarin on aika aloittaa kodin etsintä adoptio-ohjelmassamme.

Vinttaria pentue on kunnon hulivili pentue. Voimme siis luvata tuleville perheille aimo annoksen pentuenergiaa! Pennut ovat reippaita, sosiaalisia, leikkisiä ja äärettömän kauniita. Jokaisesta niistä alkaa pikkuhiljaa kuoriutua se oma persoona esiin ja niistä kasvaa hitaasti ja varmasti jokaisesta omanlaisensa persoona. Niinkuin tiimi nimestä voi päätellä, näissä pennuissa on rotuperimässä vinttikoiraa. Harkitessasi Veniaminin adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada paljon informaatiota siitä, millainen koira tästä pennusta on kasvamassa. Huolellisien ja rakastavan kasvatuksen pennut tulevat jokatapauksessa tarvitsemaan.

Veniamin on tämän porukan herrasmies!  Veniamin on pennuksi todella huomaavainen ja kohtelias. Se kommunikoi hienosti sisarustensa kanssa ja väistää, jos tilanne sellaiselta näyttää. Veniamin ottaa jopa namit kädestä todella hienovaraisesti. Veniamin kuuluu selvästi porukan rauhallisimpaan päähän, eikä hötkyile turhia. Poika nautti ihmisten seurasta ja hakeutuikin oma-aloitteisesti lähelle. Veniamin vaikuttaa kaikin puolin todella fiksulta ja tasapainoiselta koiralta. Tämän koiran kanssa elämästä ei voi muuta kuin nauttia!

Saalisviettinsä vuoksi Veniaminia ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja tai Veniaminia pienempiä koiria.

Vinttari pennut tulevat aikuisena olemaan noin 50-55cm korkeita.

Pentujen ei olla kuultu haukkuvan tarhalla.

28.05.2017
Aktiivimme matkustivat jälleen toukokuussa Romaniaan ja vierailivat muun muassa Onevetin tarhalla. Siellä heitä vastassa oli iloa ja vauhtia pursuava vinttaripentue. Veniamin teki aktiiveihimme vaikutuksen mutkattomuudellaan. Veniamin osoittautui todella rohkeaksi ja reippaaksi. Poika olikin yksi pentueen reippaimmista, vaikka pentueen muutkaan yksilöt eivät todellakaan mitenkään arkoja ole. Veniamin sai kehuja siitä, miten helposti lähestyttävissä se on. Pojan käsittely oli myös sujuvaa ja miellyttävää.

Veniamin on sisaruksiaan hieman korkeampi.

14.06.2017
Veniamin ollaan varattu tänään omaan kotiinsa!

15.07.2017
Veniamin on yksi onnekkaista, joka saapui Suomeen 11.7. 11 pennun pentueesta Veniamin oli vasta toinen, joka sai jättää tarhaelämän ja Romanian pölyt takseen. Onnittelut Veniamin ja perhe <3

————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Veniamin saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Veniamin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Veniamin tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.