Kotia etsivä koira: HOKUS (Grey Family)

Syntymäaika: 12/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.7.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Vuoden 2021 alussa tarhan porteilta löytyi kymmenen pennun ryhmä, Grey Family. Pentujen taustatarinasta ei ole tietoa. Pentue asui aluksi yhdessä tarhan takaosassa häkissä, mutta myrskyn tuhottua asumuksen pennut asuivat pitkään vapaina pihalla isossa koiraporukassa, kunnes nyttemmin ne ovat taas siirtyneet häkkiin asumaan. Pentueesta viidestä sisaruksesta kaksi (Hile ja Hila) on saanut oman kodin Suomesta ja kolme heistä etsivät yhä omaia kotejaan: Hiku, Hokus ja Hela.

Hokus on hieman ujompi kuin sisaruksensa. Hokus seuraa mielellään hieman sivummalta sisarusten tutustumista vieraisiin ihmisiin jotka saapuvat harvinaisesti heidän häkkiinsä. Hokus väistää vieraan ihmisen suoraa kosketusta, mutta syö mielellään namit kädestä ja pysyttelee ihmisten lähellä kiinnostuneena ja uteliaana. Tutun ihmisen, tarhan työntekijän kanssa Hokus on vapautuneempi ja antaa esimerkiksi käsitellä itseään ongelmitta.

Hokus ja sisarukset vaikuttavat tulevan tosi hyvin juttuun keskenään ja niiden häkissä on seesteinen ja rento ilmapiiri. Hokus nauttisi varmasti kotonakin koirakaverin seurasta ja tuesta.

Hokus etsii kotia, jossa on on kokemusta hieman ujommasta koirasta. Hokusin kodissa olisi hyvä olla odottamassa koiraseuraa, johon tukeutua uuden elämän alussa. Hokus saattaisi mieluummin asua väljästi maaseudulla tai rauhallisessa taajamassa, kuin vilkkaassa kaupunkiympäristössä.

Hiku ja Hokus lähetettiin röntgenkuviin, sillä yhdellä Grey Family -pentueen sisaruksella havaittiin voimakkaita ortopedisiä ongelmia. Onnekseen sekä Hiku että Hokus ovat näiltä perinnöllisiltä haasteilta säästyneet. Röngenkuvista havaittiin, että molemmilla koirilla on hyvin lievää löysyyttä toisessa lonkassa. Sisarukset ovatkin luustonsa suhteen varsin terveitä.

Hokus on kooltaan noin 50 cm ja 18 kg.

Päivitykset

14.7.2023
Hokus oli toukokuussa tavattessa oma iloinen itsensä! Se otti yhdistyksen aktiivit ujon iloisesti vastaan häkkiin ja oli innoissaan näiden herkuista. Vieraan suora kosketus oli edelleen vähän liian jännää, mutta Hokus pysytteli koko ajan vieraiden lähellä ja tapitti suloisesti kameraan.

3.5.2023
Hokus kävi röngenkuvissa ja se onkin varsin terve tyttö!

5.3.2023
Kulkurien toimijat tapasivat Grey Familyn jäsenet helmikuussa Romaniassa. Hokus asuu edelleen samassa häkissä sisarustensa Helan ja Hikun kanssa. Hokus ei ole yhtä reipas ja avoin kuin Hiku, muttei myöskään niin vetäytyvä kuin Hela. Hokus on innoissaan ja kiinnostunut harvinaisista vieraista jotka tulevat heidän häkkiinsä, mutta ihan suoraan kosketuskontaktiin hän ei lyhyen vierailun aikana uskaltaudu. Hokus kuitenkin pysyttelee koko ajan uteliaana ihmisten lähellä ja syö mielellään herkut ihmisten kädestä.

Lisätty Hokukselle uusia kuvia ja videoita.

6.9.2022
Hokus on muuttanut takarivin häkkiin yhdessä Helan ja Hikun kanssa. Hokus on hyvin kiinnostunut meistä ja utelias, pysyttelee kuitenkin hieman etäämmällä verrattuna Hikuun. Tulee hakemaan namit kädestä, mutta ei jää kosketusetäisyydelle pitkäksi aikaa. Ei kuitenkaan tauota kopissa vaan pysyttelee kiinnostuneena meidän lähellä. Ottaa tukea Hikusta, tulee lähelle kun Hikukin tulee.

25.3.2022
Hokus on sisarusparven reippain tai yksi reippaimmista. Ei juurikaan aikaile, ennen kuin on jo iholla. Namit kiinnostaa ja myös ihminen on kiva ja kiintoisa tuttavuus. Rapsutella saa. Väistää sisarustensa tavoin muita koiria ja lähtee pois ryysiksistä. Saarni- koira ärähtää ja Hokus heittäytyy välittömästi selälleen maahan. Jopa liioitellun kohtelias ajoittain muita koiria kohtaan, selvästi huoli joutua konflikteihin. Koko sisarusparvi on todella pehmeän, tasapainoisen ja lempeän oloisia koiria. Kaunis ja iloinen tyttö.

30.10.2021
Hokus asuu vapaana tarhan pihalla. Hokus ei ota nameja vieraiden kädestä, mutta maasta syömiseen rohkeus riittää. Hän osaa myös haukkua. Hokus tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja vaikuttaa varsin sopuisalta.

24.10.2021
Hokus aloitti oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hokus saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hokus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Katri Hietanoro

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: