Päivitetty 27.10.2013

Kodin saanut: JASON (nyk. Radu)


 

JASON

* arvioitu syntymäaika 03/2013

* Uros

.

 

 

 

28.07.2013

Jason on pieni mutta pippurinen urospentu Asociatia A Doua Sansan ylläpitämällä Glinan tarhalla Romaniassa. Jason on löytynyt Glinan vapaaehtoisten käyttämän kaupan edustalta jokin aika sitten. Jason kuljetettiin tarhalle, mutta koska poika on melko villi ja omapäinen, yritti kaikin tavoin ulos häkistään ja piti hirveää meteliä, Glinan tarhalla pelättiin, että Jason jää päästään kiinni häkin kaltereihin ja kuristuu, joten Jason palautettiin takaisin kadulle.

Jason kuitenkin sairastui n. kuukausi sitten ja jouduttiin toimittamaan OneVet-eläinlääkäriasemalle tutkimuksiin. Koska Jason oli jo hieman kasvanut ja kaikki sujui eläinlääkäriasemalla hyvin, otettiin Jason takaisin Glinan tarhalle. Jason on edelleen omapäinen ja vilkas, mutta ei enää yritä jatkuvasti karata häkistään. Jason asuttaa häkkiään Glinalla sivuiltamme löytyvän Fruity-pentueen kanssa.

Jason on n. 4-4,5 kk ikäinen melkoisen omapäinen urospentu. Jason on tällä hetkellä n. 35 cm korkea ja painaa kuutisen kiloa. Aikuisena Jasonista on arvioitu tulevan keskikokoinen n. 50 cm korkea ja arviolta 20 kilon painoinen.

Jason on haastava luonne. Vaikka Jasonin roduista ei ole tietoa, on epäilys että pojasta voisi löytyä esim. bullterrieriä tai jotakin muuta haastavaa rotua, joka tarvitsee kunnon tapakasvatuksen ja kokeneen omistajan. Jason on energinen ja reipas pentu, joka ei pelkää eikä jännitä uusia asioita. Jasonilla on myös hyvin vahva ruoka-aggressio. Jason on valmis käymään Fruity-pentujen päälle, kun ruoka-aika koittaa ja ihminen joutuu näihin riitoihin myös menemään väliin, sillä Jason ei anna millään periksi, vaikka olisi alakynnessäkin. Pojasta siis löytyy myös taistelutahtoa, ainakin kun on ruuasta kysymys. Jason on myös hyvin itsenäinen, mutta kuitenkin ihmisille hyvin ystävällinen. Jason myös leikkii Fruity-pentujen kanssa, kunhan ruokaa ei ole lähettyvillä.

Vaikka Jason onkin pentu, etsimme omistajaa jolla on ennestään vankka koirakokemus. Toiveena on myös, että tuo kokemus olisi tullut ns. haastavien rotujen parista. Myös koulutustaustaa olisi hyvä olla ennestään. Ihan optimaalinen paikka Jasonille olisi koti, jossa ei ole muita lemmikkejä, mutta myös muita vaihtoehtoja voidaan harkita. Jasonia ei tulla luovuttamaan uroskoiran kaveriksi. Jason kaipaa ehdottomasti sitoutuneisuutta ja motivaatiota. Jasonin kanssa voi olla luvassa pitkä ja kivinen tie, mutta lopputulos varmasti palkitsee kun vain jaksaa olla päättäväinen ja opettaa Jason kunnon kotikoiran tavoille. Jason tulee varmasti myös tarvitsemaan rutkasti aktiviteettejä ja tekemistä, suunnatakseen energiansa luvallisiin asioihin.

Jasonin omistajan tulee muistaa, että tästä luonteikkaasta pennusta kasvaa luonteikas aikuinen. Sitoutuminen on keskimäärin 10-15 vuoden luokkaa. Toivomme että jos harkitset Jasonin adoptointia mietit asiaa tarkkaan. Kun olet miettinyt ja harkinnut, harkitse vielä uudelleen. Onko sinulla kaikki tarvittavat resurssit, aikaa ja motivaatiota?

13.08.2013

Jason on edelleen ennallaan, mutta saimme muutaman uuden kuvan, joissa Jasonin luonne tulee melkoisen mainiosti  ilmi. Uskoisin että Jasonin omistajalta vaaditaan myös melkoisesti huumorintajua ja pitkää pinnaa. Poika nimittäin vaikuttaa melkoiselta kujeilijalta. Jason on myös leikkisä, ystävällinen ja energinen paketti. Harrastava koti voisikin olla Jasonille mieleen.

Edelleen kodilta vaaditaan myös kokemusta vahvoista ja päättäväisistä koirista, taitoa kouluttaa Jasonista kunnon koirakansalainen ja pelottomuutta kohdata tällainen vahva, itsenäinen ja energinen pentukoira. Tarvitaan myös sitoutuneisuutta ja motivaatiota Jasonin ohjaamiseen nuoruuden kautta aikuisuuteen ja lopulta vanhuuteen. Lisätty kuvia elokuulta.

09.09.2013

Sain kunnian tavata Jasonin matkallani Romaniassa 19-24.8.2013. Jason oli tuolloin yksin omassa tarhassaan, mutta on sittemmin siirretty samaan tarhaan kolmen narttupennun kanssa. Jason oli tavatessamme erittääin ystävällinen, leikkisä, reipas ja avoin meitä täysin vieraita ihmisiä kohtaan. Jason on perusluonteeltaan energinen, muttei kuitenkaan ihan mikään mahdoton ad/hd, kun vain poikaa hieman muistuttaa sopivista käytöstavoista.

Jason on utelias, ihmisystävällinen ja rento kaveri jolla on kuitenkin omaa tahtoa ja pilkettä silmäkulmassa jatkuvasti. Jason on myös kasvanut hurjasti heinäkuusta ja kaveri onkin varsinainen jässikkä jo nyt. Oletettavissa siis on, ainakin tassujen koosta päätellen, että Jasonista tulee isokokoinen aikuisena. Nopeasta kasvusta ja tarhan ei niin ravintorikkaasta ruuasta johtuen Jasonilla on huomattavissa löysyyttä nivelissä. Tulevan omistajan tulee ottaa tämä asia huomioon jo harkintavaiheessa.

Jason on motivoitavissa monenlaiseen toimintaan helposti ruualla. Jason oppi todella nopeasti kanssamme istumaan, kun pojan kanssa vietimme aikaa ja selkeästi tajusi ettei riekkumalla saanut mitään aikaan.

Jason on kuitenkin edelleen vahvaluonteinen, isokokoinen ja omapäinen uros, vaikka ihmisen kunnioittaminenkin kuuluu Jasonin vahvuuksiin. Siksi Jasonille etsitään edelleen kotia kokeneen omistajan luota, jolla on tietoa ja taitoa vahvan ja omapäisen koiran koulutuksesta ja sen luotsaamisesta kunnon koirakansalaiseksi.

14.9.2013

Jason on varattu.

21.10.2013

Jason saapui omaan loppuelämän kotiinsa Suomeen 19.10.2013. Jason sai uudeksi nimekseen Radu. Onnea Radulle ja perheelle!

Kodinetsinnässä auttoi Johanna.

 

Video Jasonista Glinan tarhalla heinäkuussa 2013, mukana myös Fruity-pennut.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.