Kodin saanut: SVEN

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

18.7.2013

SVEN

* n. 2-2,5v

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

24.7.2013

Sven on syntynyt Romaniassa, maassa jossa kulkukoirien arvo on olematon. Svenillä oli joskus omistaja, omistaja joka sitoi Svenin ketjuun talonsa taakse. Siellä Sven eli unohdettuna, janoissaan ja nälissään, ilman huomiota. Muutos Svenin elämässä oli Asociatia A Doua Sansan aktiivi Carmen Mandescu, joka kuuli Svenistä ja sai puhuttua Svenin itselleen. Carmen haki Svenin pois ketjustaan ja vei sen Onevet eläinklinikan hoitolaan toipumaan koettelemuksistaan. Hoitolassa Sven saavutti nopeasti suuren suosion äärettömän lempeän, rauhallisen ja ystävällisen luonteensa takia. Tarhan vakituinen hoitaja Alexandra kertoi menneensä joka aamu Svenin häkkiin hetkeksi halailemaan Svenin kanssa ennen päivän töiden aloittamista. Toivuttuaan fyysisesti ja henkisesti Sven muutti puolen vuoden jälkeen Doua Sansan tarhalle Glinalle, häkkiin yhdessä toisen koiran kanssa.

Tapasimme Svenin heinäkuun Romanian matkallamme toista kertaa, ensimmäisen kerran näimme Svenin Onevetissa jo puolisen vuotta sitten ja muistimme hurmaavan herrasmiehien siltä ajaltakin jo hyvin. Sven tuntuu sopeutuneen jälleen uuteen paikkaan loistavasti. Se ottaa vierailijat vastaan onnellisena, töpöhäntäänsä vimmatusti heiluttaen, mutta silti kohteliaan rauhallisesti. Ensihetkistä käy selväksi että Sven ei välitä mistään muusta niin paljoa kuin ihmisen läheisyydestä, huomiosta ja hellyydestä. Se heittäytyy syliin selälleen ja vain on ja nauttii olostaan. Hetken päästä sen silmät painuvat kiinni ja se rentoutuu syvään huokaisten. Ei voi kuin suunnattomasti hämmästellä, miten upea luonne koiralla voikaan olla, kun ottaa huomioon sen taustan ja sen miten ihmiset sitä ovat kohdelleet. Sven luottaa täysin ihmisiin, vieraisiinkin, se on tasapainoinen kaiken kokemansa jälkeen, sekä loputtoman kiltti ja nöyrä, olematta kuitenkaan arka.

Sven on niin väärässä paikassa tarhalla kuin ikinä olla voi. Sen kuuluisi viettää onnellista koiranelämää onnekkaan perheensä parissa, pitkillä lenkeillä, metsässä juosten ja sohvalla nukkuen.
Sveniä voidaan ajatella lapsiperheeseen tai kerrostaloon, sillä se ei hauku juuri lainkaan.
Svenin tulevassa kodissa voi olla muita koiria, sillä Sven on ok tasapuolisesti niin narttujen kuin urostenkin kanssa, tai sitten Sven voisi olla ainoakin koira.

Kovin monia rajoitteita en Svein tulevalle kodille keksi, ainoa ehdoton edellytys on se, että Sven saa kodin loppuelämäkseen, että sitä rakastetaan ja arvostetaan tavalla jonka se on totisesti ansainnut.

Sven on kooltaan n. 50cm korkea ja painaa noin 25kg.

 

27.7.2013

Lisätty video sylikoira-Svenistä!

24.8.2013

Sven on varattu omaan kotiin.

6.9.2013

Sven saapui omaan kotiin Suomeen 31.8.2013.

22.10.2013

Svenillä oli alkuun ongelmia kohdata vieraita ihmisiä omalla pihallaan. Svenin koti kuitenkin ymmärsi heti ottaa yhteyttä Svenin varaajaan ja koti sai neuvoja yhdistyksen ongelmakoiriin suuntautuneelta aktiivilta. Tehty työ tuotti tulosta nämä tilanteet ovat jo alkaneet helpottaa. Kiitos kodin ja heidän panostuksensa! Tässä kuvia ja kuulumisia Svenin omasta kodista olkaa hyvä!

” Tuossa kuvassa missä Sven seisoo kivellä, Sven näppärästi pääsi kivelle kun Kira tuli vierellä mukana, mutta sitten palaaminen takaisin maalle ei onnistunutkaan. Minä joudun pojan sitten kantamaan rantaan :)”

 

 

Varaajana toimi Nea.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: