Päivitetty 25.11.2019

Enkelikoira: JOCELYN (nyk. LUNA)


Jocelyn profJOCELYN

* n. 5-vuotias

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

21.4.2014
Romaniassa koiria hylätään jatkuvasti milloin mistäkin syistä. Useimmiten itse koirassa ei ole mitään vikaa, se vain halutan vaihtaa uuteen tai siitä ei jakseta huolehtia. Monesti koirasta halutaan muuten vain eroon, ilman sen ihmeellisempiä selityksiä. Näin oli käymässä myös kauniille pienelle Jocelynille. Eläinsuojelija Alina Stan sai tiedon koirasta jonka omistajat olivat ilmoittaneet hankkiutuvansa siitä eroon vaikka jokeen heittämällä, mikäli koiraa ei kukaan nouda pois. Alina oli oitis matkannut koiran olinpaikkaan ja neuvotellut omistajien kanssa josko hän etsisi koiralle kodin ja se voisi vielä pienen tovin heidän luonaan olla kunnes Alina löytää sille paikan. Pienen suostuttelun jälkeen tämä omistajille sopi ja aloitettiin kuumeisesti kodin etsintä pikku Jocelynille.

Jocelyn on kooltaan pieni koira, painoa sillä on noin 7kg ja korkeuttakaan ei ole kuin n.35cm.

Jocelyn on asunut koko tähänastisen elämänsä samojen ihmisten pihalla ketjun päässä. Se on tehnyt omistajilleen joka vuosi uudet pennut, kasvattanut ne kiltisti ketjussa elellen kunnes ne on tullut luovutusikään ja ne on siltä viety. Jocelyn on elänyt todella puutteellisella ravinnolla ja sen vuoksi sillä on lihaksisto huonossa kunnossa. Myöskin pieni ja puhtaana varmasti todella kaunis neiti on likainen ja sen turkissa on niin ulosteen kuin öljynkin jättämiä tahroja. Puutteellisesta hoidosta ja yksitoikkoisesta elämästään huolimatta Jocelyn on jotenkin onnistunut pysymään iloisena ja elämänmyönteisenä pikku koirana.

Jocelyn on äärettömän kiltti ja ystävällinen. Se tulee iloisesti häntä heiluen vastaan kun sitä menee tapaamaan. Jocelyn tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja se rakastaa lapsia. Luonteeltaan se on leikkisä ja lempeä. Se nauttii saamastaan huomiosta ja vaikka se onkin äärettömän innoissaan kun sitä tullaan moikkaamaan, ei se kuitenkaan ole riehakas vaan odottaa ystävälisesti hyppimättä ja painautuu vasten kun sen vierelle laskeutuu kyykkyyn.

Jocelyn on luonteeltaan helpohko koira joka osaa varmasti arvostaa omaa rakastavaa kotia. Tulevan kodin on kuitenkin huomioitava, että neiti ei ole tiettävästi koskaan elänyt asunnossa vaan se on sille täysin uutta. Kaikki kotikoiran tavat on opetettava sille alusta alkaen kärsivällisesti ja ymmärtäväisesti ohjastaen. Sisäsiisteyden opettelu, remmissä kulkeminen ja kaikki muut tarpeelliset taidot kun ovat sille täysin tuntemattomia. Fiksuna koirana Jocelyn varmasti oivaltaa nopeasti mitä siltä pyydetään, mutta silti aikaa sopeutumiseen ja kotiutumiseen voi tovi vierähtää ja tähän tulevan kodin on sitouduttava. Vastalahjaksi Jocelyn tulee jakamaan ehdottoman rakkautensa ja vilpittömän kiitoksen siitä, että se vihdoin saa olla se rakastettu perheenjäsen joka se on aina koittanutkin ihmisilleen olla. Huomioithan että kuten monet pienet koirat, myös Jocelyn voi viettää kanssasi vielä helposti kymmenenkin vuotta.

 

2.5.2014
Jocelynistä saatiin lukuisia yhteydenottoja ja niiden joukosta löytyi neidin ikioma perhe, se ihka oikea oma koti johon tyttöä odotetaan tästä hetkestä alkaen kuin kuuta nousevaa. Pieni suloinen tyttö on varattu ja se pääsee vihdoin nauttimaan rakastettuna kotikoirana olosta.

 

1.6.2014
Kesäkuun ensimmäisen päivän kunniaksi omana rakastavana kotiinsa saapui pieni herttainen Jocelyn. Enää ei tarvitse olla pihalla ketjun perässä, vaan nyt on paikka rakastettuna perheenjäsenenä omassa lämpimässä kodissa. Onnea yhteiseen elämän.

Jocelyn saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa. Tutustuthan ennen harkittua yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

Jocelynin varausta hoiti Tanja

31.8.2014
Luna kuulumisia omasta kodista:

Lunan kanssa menee todella hyvin ja hienosti! Kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin ihan alusta asti. Luna on aivan erityinen, rakastettava, täyttä kultaa oleva koira! Arka ja varovainen Luna on, mutta reipastuu kyllä koko ajan.

Kodissa oli odottamassa neljä kissaa ja vastaanotto sujui hienosti. Luna antoi kissojen haistella ja kissat hyväksyivät Lunan perheeseen. Mitään sydänystäviä ei vielä olla, mutta osaavat antaa tarpeen tullen tilaa toisilleen. Yksi kissoistamme haluaisi hirmuisesti tehdä Lunan kanssa enemmän tuttavuutta ja aina kun olen paikalla niin yrittää tulla tekemään itseänsä tykö Lunalle. Luna antaa tämän tapahtuakin silloin kun olen siinä vierellä. Muutoin haluaa pitää kissoihin vielä hieman etäisyyttä.

Luna on todella kiltti tyttö! Niin paljon enemmän mitä edes uskalsimme toivoa. Luna on miellyttämisen haluinen ja tottelevainen. On mukava huomata, että tyttö on jo alkanut rohkaistumaan ja uskallankin sanoa, että alkanut jo tulla koiraksi 😀 Eli toisin sanoen, uskaltaa
tarpeen tullen murista kissoille jos tulevat häiritsemään ja uskaltaa juosta ja riemuita. Luna on ollut alusta alkaen sisäsiisti ja muutenkaan ei tee mitään pahojaan. Toisiin koiriin suhtautuu varauksellisesti. Eli on muka nuuhkivinaan tosi mielellään maata ja odottaa että toiset menevät ohi, sitten vasta jatketaan matkaa. Mutta kiinnostuu kyllä hetken päästä ja tykkää leikkiä.

Sohville ei kiipeä ja on vielä aika arka kulkemaan talossa. Lunalle onkin tehty matoista väylä jota pitikin tyttö sitten uskaltaa tepastella.  Paras paikka Lunalle on lattialla perheen läsnä ollessa ja siinä omalla paikalla on tyyny jota on kiva puskea ja johon saa painaa illan tullen pään ja nukahtaa.

Luna ei myöskään hauku. Olemme kuulleet Lunan kaksi kertaa haukkuvan, toisen kerran kun naapurin leikkikaveri alkoi haukkumaan autolle niin Luna haukahti pari kertaa mukana. Ja toisen kerran kun säikähti kun kuuli puita pilkottavan. Sanoin Lunalle, että hienoa, sinähän osaat
puhua!

Riemuvoitto meille oli pari viikkoa sitten se, kun Luna innostui pallosta! Tytölle kun hankittiin ennakkoon leluja mutta ei ymmärtänyt niiden hauskuuden päälle ollenkaan.  Sitten yhtäkkiä innostui omalla kotipihallaan pallosta. Siitähän riemua on riittänyt ja on mukava riepotella ja kantaa ja juosta pallon perässä! 😀 Muutoin meidän yksi kissoistamme kyllä leikkii Lunan(kin) leluilla.

Herkkujen kanssa oli sama juttu. Mutta nyt on jo maistettu luut sekä vaniljajäätelöt yms. koiranherkut.  Kun Luna huomaa että grillataan, niin osaa jo odottaa omaa makkaraa 😀

Luna tykkää olla todella paljon omalla pihalla. Ei millään välillä haluaisi tulla sisälle lepäämään. Ilmeisesti tuo lämpötila on sisällä varsinkin näin kesällä hieman erilainen mihin Luna on
elämässään tottunut.

Olemme käyneet täällä lähellä rannalla peuhaamassa, mutta Luna ei ainakaan vielä ole näyttänyt olevan mikään vesikoira. Oli ihana nähdä, kuinka Luna nautti saadessaan juosta vapaasti aidatulla rannalla. Aina piti välillä hypähtää vasten ja sitten taas juostiin! Haistella tietysti piti joka puska ja mutka! Muutenkin kun olemme Lunan kanssa ulkoilemassa, niin meillä ei koskaan ole mikään kiire. Luna kun on niin vähän päässyt elämässään haistelemaan eri puskia ja maata, niin meillä onkin aina aikaa mennä rauhassa ja tutkia.

On niin mahtavaa tulla kotiin, kun tietää kuinka iloinen koira siellä on odottamassa. Kun Luna kuulee ääneni, niin silloin alkaa tapahtumaan! Häntä heiluu ja sitten koira juoksee sinne tänne ja
hyppii syliin ja puskee ja hieroo kasvojansa ja tönii tassuillansa. Siinä menossa menee kumoon pihan kukkaruukutkin 😀 Ei siitä meinaa tulla loppua, on kyseessa sitten työpäivän mittainen ero tai
kymmenminuuttinen 😀

Toissapäivänä oli sitten se Lunan toinen lääkärireissu, jossa katsottiin tarkemmin Lunan kunto ja tutkittiin vielä verikokeetkin. Kaikki hyvin! Lääkäri sanoi että Luna sai verikoikeista parhaimmat
arvot, eli ei huolta. Puolen vuoden päästä mennään kuitenkin jälleen uudelleen tarkastukseen.

Kiitos, mahtavan ja todellisen rakkauspakkauksen lähetitte meille. Suuret kiitokset teille tästä koirasta, joka osaa totaalisesti viedä kaikkien sydämen, niin perheen kuin sukulaistenkin.

Terveisin Satu & Co

25.11.2019
24.11. saapui suruviesti: Lunasta on tullut koiraenkeli. Luna sai elää monta onnellista vuotta oman perheensä ilontuojana. Hyvää matkaa Luna sinne, missä ei ole sairautta eikä kipua.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.