Päivitetty 04.08.2023

Varattu koira: JUPE


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.6.2023

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Leppoisan Jupen Mihai lunasti ulos Fundolan kunnalliselta koiratarhalta jo kaksi vuotta sitten. Kunnalliset koiratarhat ovat pahamaineisia, olot niissä ovat kurjat ja äärimmäisen stressaavat, joten Jupe oli onnekas päästessään Mihain rauhalliselle, yksityiselle tarhalle. Tarhaelämä ei silti ole Jupelle mieleen, sitä turhauttaa kovasti yksitoikkoinen elämä tarhalla. Se kaipaisi selvästi elämäänsä vaihtelua, ja nauttii suunnattomasti päästessään häkistä välillä pois, tai tavatessaan uusia ihmisiä. Jupe on kuluttanut aikaansa pureskelemalla häkkinsä ovea… Mutta mitäpä muutakaan tekemistä sitä eläväisellä koiralla on tarhalla?

Vieraisiin Jupe suhtautuu avoimesti ja ystävällisesti. Sosiaalinen herrasmies kun on, Jupe ryntää heti uusien tyyppien luokse tekemään tuttavuutta. Vieraiden tuliaiset, erilaiset herkut, kelpaavat paremmin kuin hyvin, ja Jupe voisi mielellään myös tyhjentää taskut heti kun silmä välttää. Ahne koira Jupe siis kyllä on. Lisäksi kaikki kanssakäymiset muiden koirien kanssa, joita tarhalla on havaittu, ovat sujuneet Jupelta mallikkaasti, oli kyseessä sitten häkkikaverit tai vapaana pihassa kohdatut koirat. Jupe ei ole erityisen haukkuherkkä, mutta yhtyy kyllä muiden koirien haukkuun. Tämä on tavallista turhautuneilla tarhakoirilla, eikä välttämättä tarkoita sitä, että Jupe pitäisi meteliä kun sen elämä on tyydyttävää ja täyttää sen tarpeet.

Jupe on jo komeasti keski-ikäinen herra, mutta selvästi virtaa vielä riittää. Siksi Jupea ei tulla luovuttamaan sohvaperunaksi, vaan aktiivinen kotikoiran rooli sopinee Jupelle kuin herkku Jupen suuhun. Koska Jupe on ahne, se lienee helposti motivoitavissa ruokapalkalla ja näin ollen jokin kiva yhteinen harrastus oman ihmisen kanssa voisi myös tulla hyvin kyseeseen. Koska Jupella on tapana pistää asioita päreiksi turhautuessaan, mahdollisuus purkaa energiaa sallitulla tavalla on äärimmäisen tärkeää. Yksinoloharjoitteluun on hyvä myös panostaa. Jupe etsii kotia ensisijaisesti muualta kuin kaupungin keskusta-alueelta, sillä asuttuaan vuosia tarhoilla, voisi keskustan vilinä olla liikaa Jupelle. Jupen voisi ajatella rakastetuksi perheenjäseneksi monikoiratalouteen, ainoaksi koiraksi tai lapsiperheeseen, mutta tärkeää on, että Jupen tuleva perhe sitoutuu koiralähtöiseen koirankäsittelyyn ja kouluttamiseen.

Komea Jupe on noin 50 cm korkea ja painaa noin 22 -23 kiloa, eli ei ihan mikään keiju, vaikkei kovin jättiläinenkään.

Päivitykset:

4.8.2023

Tänään on Jupen onnenpäivä: vihdoin, vuosien tarhaelämän jälkeen, herra sai nimensä eteen maagiset sanat: VARATTU KOIRA. Se tarkoittaa, että ikioma ihminen odottaa pappaa kotiin <3

29.6.2023

Jupekin tavattiin aktiiviemme toimesta toukokuussa. Jupe on kovin innoissaan ihmisestä, ei arastele edes kun hänen häkkiin mennään sisälle. Kovin on ahne poika, vetelee herkut melkoisella vauhdilla käsistä. Ahneus näkyy myös Jupen vyötäröllä, tarhakiloja on kertynyt. Vaikka Jupe on kovin innoissaan ihmisestä, niin sen perusluonne vaikuttaa olevan melko rauhallinen. Esimerkkinä kun aktiivit ovat viereisessä häkissä, Jupe istuu kärsivällisesti ja odottaa omaa vuoroaan saada huomiota ja nameja kovin taitavasti. Hyvin tasapainoisen oloinen koiraherra tarhaoloissa, heiluttelee häntää ja nuolee ihmisen käsiä namien toivossa. Tarhalla ei ollenkaan arka ihmisen kanssa.

Missä on tämän komean pojan koti? Lisätty kuvia ja video.

2.10.2022

Upea Jupe ja se, että sille ei ole kotia tiedossa särki aktiiviemme sydämet syyskuun reissulla. Aktiiviemme mennessä häkkiin Jupe saa ilohepulit ja kirmaa edestakaisin minkä jaloistaan pääsee. Jupe tulee syliin, nousee ja painautuu vasten, ihmisen huomio on sille kaikki kaikessa. Herkut maistuvat ja Jupe onkin hieman tuhdissa kunnossa. Suht nopeasti alun megailon jälkeen Jupe alkaa rauhoittumaan. Jupe sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, hän on aktiivinen koira muttei kuitenkaan mahdoton energiapommi, luultavimmin rutiinien ja säännöllisen liikunnan myötä yleinen härväys ja hepulointi varmasti rauhoittuisi. Tarha-aika näkyy vähän Jupen hampaissa, hammaskiveä on suuhun kertynyt jonkin verran sekä Jupelta puuttuu muutama hammas. Lisätty kuvia ja videoita.

25.3.2022

Aktiivimme vierailivat maaliskuussa keväisessä Romaniassa. Jupen päivä huipentui kun viimeisenä oli hänen vuoro loistaa. Jupe selvästi nautti kun aktiivit astelivat sen häkkiin. Tykkää ihmisistä todella paljon, antaa koskea ja hakee rapsutuksia ja on kerrassaan valloittava. Rohkea Jupe ei arastele yhtään kosketusta – eikä ole nirso nameista. Myös kamera kiinnosti poikaa kovasti.  Ei häiriinny muiden koirien haukunnasta, vaikuttaa olevan kovin tasapainoinen ja sopuisa herra. Jupe asustaa tarhalla aran koiran kanssa jota aktiivit ei tällä reissulla tavanneet. Aiemmasta päivityksestä poiketen, Jupe ei vaikuta sellaiselta, että laittaisi stressaantuessaan tai turhautuessaan kopin seinät uuteen uskoon. Pikemminkin hän vaikuttaa olevan vähän sellainen hömppä. Tätä on kuitenkaan vaikea sanoa, mutta tällä tapaamiskerralla hän on kovin kultainen ja tasapainoinen koira, joka rauhoittuu rapsutuksiin. Hiljainen kun tavataan. Ei hauku, mutta halailee. Hieman tarha-aika näkyy Jupen vyötäröllä, hän on varsin tukevassa noin 25kg painavassa kunnossa. Kotona häntä odottaa siis pieni kevennyskuuri.

Lisätty video ja uusia kuvia.

18.9.2021
Jupe etsii nyt kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa! Kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä Jupen sihteeriin, yhteystiedot alempana!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jupe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jupe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Maiju Lanki

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.