Päivitetty 18.09.2021

Kotia etsivä koira: JUPE


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
18.9.2021
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Leppoisan Jupen Mihai lunasti ulos Fundolan kunnalliselta koiratarhalta jo kaksi vuotta sitten. Kunnalliset koiratarhat ovat pahamaineisia, olot niissä ovat kurjat ja äärimmäisen stressaavat, joten Jupe oli onnekas päästessään Mihain rauhalliselle, yksityiselle tarhalle. Tarhaelämä ei silti ole Jupelle mieleen, sitä turhauttaa kovasti yksitoikkoinen elämä tarhalla. Se kaipaisi selvästi elämäänsä vaihtelua, ja nauttii suunnattomasti päästessään häkistä välillä pois, tai tavatessaan uusia ihmisiä. Jupe on kuluttanut aikaansa pureskelemalla häkkinsä ovea… Mutta mitäpä muutakaan tekemistä sitä eläväisellä koiralla on tarhalla?

Vieraisiin Jupe suhtautuu avoimesti ja ystävällisesti. Sosiaalinen herrasmies kun on, Jupe ryntää heti uusien tyyppien luokse tekemään tuttavuutta. Vieraiden tuliaiset, erilaiset herkut, kelpaavat paremmin kuin hyvin, ja Jupe voisi mielellään myös tyhjentää taskut heti kun silmä välttää. Ahne koira Jupe siis kyllä on. Lisäksi kaikki kanssakäymiset muiden koirien kanssa, joita tarhalla on havaittu, ovat sujuneet Jupelta mallikkaasti, oli kyseessä sitten häkkikaverit tai vapaana pihassa kohdatut koirat. Jupe ei ole erityisen haukkuherkkä, mutta yhtyy kyllä muiden koirien haukkuun. Tämä on tavallista turhautuneilla tarhakoirilla, eikä välttämättä tarkoita sitä, että Jupe pitäisi meteliä kun sen elämä on tyydyttävää ja täyttää sen tarpeet.

Jupe on jo komeasti keski-ikäinen herra, mutta selvästi virtaa vielä riittää. Siksi Jupea ei tulla luovuttamaan sohvaperunaksi, vaan aktiivinen kotikoiran rooli sopinee Jupelle kuin herkku Jupen suuhun. Koska Jupe on ahne, se lienee helposti motivoitavissa ruokapalkalla ja näin ollen jokin kiva yhteinen harrastus oman ihmisen kanssa voisi myös tulla hyvin kyseeseen. Koska Jupella on tapana pistää asioita päreiksi turhautuessaan, mahdollisuus purkaa energiaa sallitulla tavalla on äärimmäisen tärkeää. Yksinoloharjoitteluun on hyvä myös panostaa. Jupe etsii kotia ensisijaisesti muualta kuin kaupungin keskusta-alueelta, sillä asuttuaan vuosia tarhoilla, voisi keskustan vilinä olla liikaa Jupelle. Jupen voisi ajatella rakastetuksi perheenjäseneksi monikoiratalouteen, ainoaksi koiraksi tai lapsiperheeseen, mutta tärkeää on, että Jupen tuleva perhe sitoutuu koiralähtöiseen koirankäsittelyyn ja kouluttamiseen.

Komea Jupe on noin 50 cm korkea ja painaa noin 22 -23 kiloa, eli ei ihan mikään keiju, vaikkei kovin jättiläinenkään.

Päivitykset
18.9.2021
Jupe etsii nyt kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa! Kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä Jupen sihteeriin, yhteystiedot alempana!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jupe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jupe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa