Enkeli: KARU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

KARU

* 2-3 v

* uros

*Virossa.

Karu tarkoittaa suomeksi karhua ja kieltämättä nimi sopii tälle isokokoiselle pojalle ainakin ulkonäkönsä puolesta. Luonteeltaan tämä nalle on kuitenkin lempeä ja hellä, rauhaa rakastava ja kuin tehty kehräämään. Enimmän ajan poitsu viettääkin pitkällään moottori hyrräten ja nauttii täysin rinnoin rapsutuksista. Karu vaikuttaisi myös tulevan toimeen toisten kissojen kanssa. Koiria Karu ei ole vielä tarhalla ehtinyt tapaamaan. Karu on löytynyt Paiden kaupungista 30.11.

Karu tullaan kastroimaan ja testaamaan FiV:n ja FelV:n varalta ennen kuin se tulee uuteen kotiin.

18.1.2013 Karu on tavannut nyt tarhalla koiran ja Karu ilmoitti jämäkästi että koirat eivät sitten kuulu hänen tulevaan talouteensa missään muodossa. Karu on hieman esimerkiksi toista poikakissa Panteria rauhallisempi, jo varmasti muutaman vuoden vanhempanakin, mutta silti toimelias poika. Karulle sopii hyvin, että se otetaan syliin, mutta sekin lähtisi mielellään kohta jaloittelemaan, ja kukapa ei lähtisi jos päivästä toiseen joutuisi häkissä istumaan kesken parhaan miehuusiän.

7.2.2013 Lisätty mahtavalle Karulle uusia kuvia.

17.2.2013  Karulle sopiva koti voisi olla eläimetön tai Karu tykkäisi varmasti viehättävän tytönkin seurasta. Mahtavan olemuksensa vuoksi Karua ei uskalla oikein toisen pojan kanssa suositella vaikka tarhalla sillä ei ole ollutkaan ongelmia toisten kissojen kanssa kun se pääsee tassuttelemaan usein vapaana kissahuoneen häkkien lomassa.

*****

19.3.2013. Karu todettiin fiv-testissä positiiviseksi, komea Karu päästettiin enkeliksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: