Kinuski on saanut hurjan määrän yhteydenottoja, eikä enää ota uusia hakemuksia vastaan. Kiitos mielenkiinnosta ja tsemppiä oman rescuen etsintään!
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Perustiedot ja tausta
10.3.2021
M. G. Rescuen tarha M. G. Sanctuary sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tarha on kooltaan noin 5 000 neliömetriä. Tarhalla asuu aina kerrallaan noin 60-70 koiraa, ja paljon myös muita eläimiä omilla alueillaan, mm. kissoja, lintueläimiä, lehmiä, vuohia, hevosia ja sikoja. Tarhan perustaja ja omistaja Mihai Grigorie on pitkän linjan eläinsuojelija ja hänen historiansa rescue-kentällä on pitkä. Mihai itse tekee palkkatyötä eläinlääkärinä täysipäiväisesti rahoittaakseen tarhansa toimintaa ja sen lisäksi hoitaa tarhan päivittäiset asiat. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa vuodesta 2013 lähtien.
Mihai löysi eräänä aamuna tarhalle tullessaan pentueen, Kinuskin, Kaakaon ja Tryffelin, jätettynä tarhan eteen. Tiedossa ei ole miten pennut ovat siihen tulleet, eikä siten myöskään tiedetä tarkemmin pentujen taustoista tai vanhemmista.
Nyt noin kolmen kuukauden ikäiset pennut ovat kaikki ihastuttavia. Kolmikko rakastaa selvästi huomiota ja hyppii heti ympäri onnesta, kun heitä lähestyy. Pennut ovat kaikki iloisia, reippaita ja leikkisiä, energiaa heillä myös tuntuu riittävän.
Ulkonäön perustella näyttää siltä, että Kinuskissa ja sisaruksissaan saattaa olla terrieriä.
Kinuski etsii kotia, jolla on halua, intoa ja aikaa ohjata energinen Kinuski kohti tasapainoista ja koiramaista aikuisuutta.
Tällä hetkellä pennut ovat noin 30 cm ja painavat 4 kg. Aikuisena ovat max. keskikokoisia. Jalat ovat kuitenkin lyhyet, eli voivat jäädä pienen puoleisiksi.
Päivitykset
12.6.2021
Kinuski saapui ikiomaan kotiin viettämään eloisaa kotikoiran elämää.
10.3.2021
Kinuski tulee etsimään omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.
________________________________________________________________________________
Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.
Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.
Mikäli Kinuski tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastraation kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastraatiota.
Kinuski saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kinuski on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.
Yhteyshenkilö Mari Tammenkoski