Kodin saanut : AMADEUS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

AMADEUS

* 1.5 – 2 vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

27.6.13

Ihana karvaturri Amadeus pelastettiin Save and Care Dog Rescuen toimesta Petrosanin kunnalliselta tarhalta. Amadeus oli löydettäessä hyvin laihassa kunnossa ja sen turkki oli pahasti takkuuntunut ja huopaantunut. Amadeus toimitettiin OneVet klinikalle, jossa sen turkki ajeltiin ja poika hoidettiin kuntoon. Nyt Amadeus asuu OneVetin hoitolassa ja odottaa omaa kotiaan.

Amadeus on aluksi hiukan tuumivainen uusien ihmisten kanssa, mutta hetkessä siitä kuoriutuu todella elämäniloinen, pentumainen ja aika vauhdikas kaveri, joka nauttii ihmisen huomiosta. Amadeus leikkii mielellään ihmisten kanssa ja parasta mitä poika tietää on maharapsut ja ihmisille pusujen antaminen 🙂 Amadeus on luonteeltaan kiltti ja se tulee toimeen muiden koirien kanssa. Se on keskikokoinen, noin 45 cm korkea.

Amadeus etsii sitoutunutta kotia, jossa pääsee elämään rakastetun kotikoiran elämää ja jossa koiran hankintaa on harkittu tarkasti. Amadeus tulee kaipaamaan ihmistä ja ihmisen kanssa touhuamista. Amadeus voisi sopia monenlaiseen kotiin, kunhan saa tarpeeksi aktiviteetteja. Amadeuksen kodin tulee varautua hoitamaan Amadeuksen turkkia, koska se on aika kihara- ja pitkäkarvainen. Amadeus ei varmasti hallitse kotikoiran tapoja ja kaipaakin kodissaan koulutusta kannustavin menetelmin. Kodin on hyvä varautua opettamaan pojalle kaikki sisäsiisteydestä hihnakävelyyn.

Amadeus tullaan luovuttamaan kastroituna, sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä ja madotettuna. Amadeuksella on myös matkassaan oma EU-passi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

15.7.13

Amadeus on varattu Isoon Britanniaan.

Amadeuksen kodinetsinnässä auttoi Anna-Aurora.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: