Kodin saanut: ANNA (nyk. Laini)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

ANNA

* arvioitu syntymäaika 04-05/ 2013

* narttu

* romaniassa

 

 

 

 

20.10.2013

Romanialaisen eläinsuojelijan Anda Murgun tytär, Alina, löysi pienen Anna tytön hylättynä pellolta läheltä Frumusanin kylää, missä Anda asuu. Alina otti Annan mukaansa ja vei sen äitinsä luokse turvaan. Anna löydettiin reilu kuukausi sitten, joten tyttö on ymmärrettävistä syistä vielä hämillään kaikesta mitä sen ympärillä on tapahtunut viime viikkojen aikana.

Annan löytymisen aikoihin Kulkureiden lentokummina toiminut nainen oli käymässä Andan luona ja hän parturoi hieman Annan rähjäisen näköistä turkkia. Alta paljastuikin mitä suloisin ja herkkäkatseisin tyttö, joka antoi käsitellä itseään rauhallisesti koko toimenpiteen ajan.

Annan ikäarvio on n.5-6 kk, se painaa tällähetkellä 5-6 kg ja kasvaa aikuisena korkeintaan keskikokoiseksi koiraksi.

Anna on terve, rauhallinen ja sosiaalinen koira sekä toisten koirien että ihmisten seurassa. Anna matkustaa Suomeen kotihoitoon viikolla 44 kulkureiden aktiivien matkassa. Viimeistään tuolloin päivitämme Annalle uusia kuvia ja kuulumisia.

30.10.2013

Anna matkusti Suomeen kotihoitoon 28.10 ja tulemme pian päivittämään uusia kuulumisia.

3.11.2013

Anna on ollut kotihoidossa jo lähes viikon ja onkin aika päivitellä tytön kuulumisia. Ohessa kotihoitajan kertomaa tytöstä:

Anna on reipas ja hyvin leikkisä koiraneiti, se ei kauaa ujostele uusia asioita tai ihmisiä. Olemme tavanneet niin miehiä, naisia kuin lapsiakin ja annan mielestä kaikki ovat hyviä tyyppejä ja pusun arvoisia. Anna tykkää myös kaikista koirakavereista ja jaksaa riehua loputtomasti näiden kanssa. Isot koirat on Annasta hiukan jännittäviä, mutta ehdottomasti kiinnostavia!

Kotona Anna ei ole tuhoillut paikkoja, mutta kengännauhat, maton hapsut ja vaatteet ovat kyllä tytön mieleen.. kaikki irtonainen minkä lattialle jättää löytyy Anna-neidin kopasta 😀
Anna haukkuu jonkin verran yksin jäädessään, mutta hiljenee hetken päästä, ainakin jos on koirakaveri. Toisinaan komentelee muuten vaan 🙂
Tyttö ei ole vielä  täysin sisäsiisti, mutta tekee hienosti tarpeensa heti kun pihalle päästään. Sisällekin on tehnyt vain öisin tai pitkien työpäivien aikana.
Hihnakävely sujuu jo jotenkuten….alkupäivinä neiti ei meinaan suostunut kävelemään ollenkaa! Nyt sitten mennään jo mallikkaasti toisen koiran vierellä.

Pesut, kynsienleikkuut ym hoitotoimenpiteet Annan kanssa sujuvat moitteettomasti.

Lisätty Annalle muutama uusi kuva

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

5.11.2013

Anna on varattu omaan kotiinsa

Annan varausta hoiti Kata

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: